Náhrada desktopu (internet,filmy,hry) max 17000,- ...

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Emptycz
Nováček
Nováček

Náhrada desktopu (internet,filmy,hry) max 17000,- ...

Příspěvek od Emptycz »

Zdravím!
Vybírám svůj první ntbk, nejsem v této oblasti moc zběhlý, doposud jsem shromažďoval informace a pomalu mě z toho začíná jít hlava kolem. každopádně bych se rád poradil se zkušenějšími.

Zhruba co bych si představoval do 17 000,- :

Výrobce: v této cenové relaci u mě nerozhoduje
Úhlopříčka: 15.6 a vyšší (nejsem tolik závislý na mobilitě, viz. níže)
Procesor: dvoujádro i3, i5 ideálně nad 2,3 GHz
Grafika: GT 540M, dedikovaná, 1GB min
RAM: 4GB DDR3
HDD: 640GB a více (5400rpm a více)

Další požadavky:
Wifi, Bluetooth, matný display, numerická klávesnice, optická mechanika, čtečka paměťových karet, výkonné chlazení (hlučnost mě tolik nevadí), ideálně černá barva, výdrž baterie 4h a víc.

Použití: Jako náhrada desktopu do mise - klasika "office", surfování, novější hry, filmy, laická úprava fotek/grafika, tvorba prezentací.

Mobilita: Při přesunu bude ntbk v odolném pouzdře, nicméně často se s ním přesouvat nebudu, ale vzhledem k rozměrům si desktop do mise vzít nemůžu Smile proto ntbk. Celkově běhěm přesunu ho budu využívat minimálně a po většinu času bude zapojet do el.sítě.

Konstrukce: Ideální by bylo vyztužené tělo, ale jsem shopný ho oželit. Nemám problém s plastovou konstrukcí, budu se k němu chovat slušně a šetrně. Design tolik neřeším, spíš mě zajímá výkon.

Zatím mě zaujaly:

Asus K53SV-SX446V http://beta.czc.cz/asus-k53sv-sx446v-hn ... q-first=18 - lesklý/matný display? černá verze není?

Acer TravelMa​te 5760G​-2414G75Mnb​k http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88772 - jak je to s dostupností?

Chtěl bych znova zdůraznit, že jsem v této oblasti laik a rád si nechám poradit nebo opravit. Případné dotazy a upřesnění zodpovím.
Předem děkuji všem, kteří mě pomůžou!!
TRAIN HARD FIGHT EASY
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“