Sapphire 6800 / (Vapor-X) - zkušenosti s hlučností
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- HacIPex
- Začátečník

-
Sapphire 6800 / (Vapor-X) - zkušenosti s hlučností
Zdravím,
zajímalo by mě, jak jsou na tom karty Sapphire 6850/6870 nerefereční verze / Vapor-X s hlučností v idle režimu. U 6870 mají obě verze aspoň podle obrázku uplně stejný větrák, rozdíl pouze v pasivu. 6850 ma trochu jiný větrák, údajně tichý ... Ovšem zajímalo by mě, jak to hodnotí jejich majitelé, zda jsou větráčky kvalitní a není tedy slyšet nějaké vrčení motorku apod.
Jde mi o to, jestli jsou karty v idle pouze tiché nebo "neslyšitelné".
Díky moc
zajímalo by mě, jak jsou na tom karty Sapphire 6850/6870 nerefereční verze / Vapor-X s hlučností v idle režimu. U 6870 mají obě verze aspoň podle obrázku uplně stejný větrák, rozdíl pouze v pasivu. 6850 ma trochu jiný větrák, údajně tichý ... Ovšem zajímalo by mě, jak to hodnotí jejich majitelé, zda jsou větráčky kvalitní a není tedy slyšet nějaké vrčení motorku apod.
Jde mi o to, jestli jsou karty v idle pouze tiché nebo "neslyšitelné".
Díky moc
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sapphire 6800 / (Vapor-X) - zkušenosti s hlučností
Mám stejné provedení u své 5850, ventilátor je úplně stejný, měl jsem v ruce i 6870 i 6850 a jenom plast je jiný a mohu říct, že jsou neslyšitelné. Rozhodně ti to přehlučí třeba disk, u mě 6 disků nepočítám SSD. Grafika většinou jede ve winech kolem 20% větráčku a to je fakt nejde ani slyšet i když je otevřená bočnice a co se týče v burnu, tak teploty jsou vyšší max 75°C ale s tím ,že tu grafiku vůbec neslyšíš. Tichá je až kolem 50% otáček a tam se nikdy nedostala, jen když jsem to zkoušel ručně.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- tsmart
- Nováček

-
včera jsem si ji pořídil a nevím, kde předchozí uživatel vzal ty zkušenosti. V klidu je tichá, dá se říct neslyšná. Ale při hraní, automaticky se vyšplhá na 75stupňů a pak začne peklo, ventilátor kolem 60% a značný hluk. Naprosto nechápu v čem je Vapor lepší než standartní verze, v hlučnosti určitě ne. Pro mě absolutní zklamání.
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Třeba že jsem jí měl v ruce? a bylo v pořádku a chladič mi nešel nad 35% otáček tudíž byla úplně tichá. Ale taky to bylo ve skříni Lian Li, která je výborně větraná a jakou skříň a airflow máte vy?
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
- HacIPex
- Začátečník

-
No právě by mě zajímalo porovnání Vapor vs standart (nereferenční sapphire), protože reakce uživatelů jsou dost různorodé. Spousta lidí označila klasickou verzi (6870) za paradní, tichou, a zase někteří uživatelé, co si rádi připlatí jsou z vaporu sklamáni...
At zbytečně nevyhodím 500kč za nic ...
At zbytečně nevyhodím 500kč za nic ...
- tsmart
- Nováček

-
ve dny jako jsou tyto, kdy je venku 34stupňů ta karta při hraní není teda moc tichá. Teplota se mi pohybuje mezi 72-75 a větrák jede 64-68%. Mám nějakou levnou skříň, všechno v ní je nacpaný na sebe, takže to topí a ovlivňuje se to vzájemně, bočnice je otevřená. V klidu je to v pohodě, větrák do 45% sotva šumí. Od 50% už ho vnímáš nejvíc ze všech komponent.
- Dvorix
- Začátečník

Tak to pak nemůžeme vyčítat kartě, ale skříni 
- tsmart
- Nováček

-
no jak se to vezme, já měl vapora vždycky a tento je jednoznačně nejhlučnější v záteži. a levnou skříň jsem měl taky vždycky. Buď nastavím otáčky na pevno 45% a nechám jí trápit, což se mi nechce, nebo to nechám být, stejně při hraní slyším většinu času zvuk hry.
Dá se vynutit přes afterburner nižší takty při hraní? že bych mu ubral např. 100mhz na jádře a pamětech a dal "apply". Nebo to nic neudělá?
Dá se vynutit přes afterburner nižší takty při hraní? že bych mu ubral např. 100mhz na jádře a pamětech a dal "apply". Nebo to nic neudělá?
- Dvorix
- Začátečník

V Afterburneru si lze vytvořit profily jak pro 2D, tak 3D. Mě to moc nefungovalo, ale případně je lze myslím přehazovat zkratkami.
To holt nevím, že jsi předtím měl už Vapor-X verze, když ses nezmínil... Pověstná byla 5770 svou tichostí, ale uznávám, že jsem ani jednu neslyšel
To holt nevím, že jsi předtím měl už Vapor-X verze, když ses nezmínil... Pověstná byla 5770 svou tichostí, ale uznávám, že jsem ani jednu neslyšel
- HacIPex
- Začátečník

-
Neslyšel náhodou někdo 6870 Hawk, jestli je v IDLE tišší jako Sapphire / Vapor stejné řady?
- tsmart
- Nováček

-
musím opravit svoje dojmy, nevím jestli se karta nějak "zajela",ale dnes je úplně v pohodě, za klidu bez výhrad a při hraní je to přijatelný. Dnes už bych ji doporučil.