OCZ RevoDrive 1 / 2 / 3

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Bay
Nováček
Nováček

SSD disk do PCIe

Příspěvek od Bay »

Ahoj lidi, nedavno jsem si koupil SSD disk do PCIe.
(OCZ RevoDrive 80GB a zakladni desku mam asus striker 2 extreme)
chci na nej nainstalovat windows 7. kdys jsem disk zapojil nechal jsem nabehnout win. z puvodniho disku. otevrel jsem pocitac, byly tam jen disky v sata 2, ten v pcie to nenaslo.
stahnul jsem si programek EASEUS Partition Master a ten me disk nasel a nasledovne taky zobrazil mezi jednotky pevnych disku.
pro jistotu jsem puvodni disk odpojil a zkusil bootovani. disk me to vubec nenaslo, v biosu ale zobrazenej je.
zkusil jsem dalsi moznost, instalovat win. ze stareho disku na ten novy disk. instalace bezela az do te doby nez instalacni program poprve restartoval pocitac. windows me zahlasil ze nemuze najit oddil na ktery ma probihat instalace.
je potreba jen update biosu? nebo to proste tahle zakladni deska nepobere?
nevite nekdo prosim co s tim? ja uz jsem uplne bezradnej :( .....
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Re: SSD disk do PCIe (Asus striker 2 extreme)

Příspěvek od Jája »

Když ho vidí bios, tak by v něm být problém neměl. Dával jsi vůbec při instalaci win7 ovladače od OCZ na řadič?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

to je typicky priznak zapomenuti instalovat ovladace radice behem instalace systemu (W7 znaji standardni SATA ale tyhle novinky ne a je potreba jim ovladac dodat)
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
Bay
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bay »

diky za rady lidicky, bylo to vazne tim ovladacem. ja ho sice stahoval uz drive ale bouzel spatnej.
trosku vic jsem prosmejdil stranky vyrobce disku a nakonec jsem nasel co jsem potreboval :-)
vse jede jak ma a hlavne fakt rychle. start pc brzdi jen bios :-D
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Bay píše:diky za rady lidicky, bylo to vazne tim ovladacem. ja ho sice stahoval uz drive ale bouzel spatnej.
trosku vic jsem prosmejdil stranky vyrobce disku a nakonec jsem nasel co jsem potreboval :-)
vse jede jak ma a hlavne fakt rychle. start pc brzdi jen bios :-D
Co jsi teda nakonec stáhnul??
Bay
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bay »

gejmer píše: Co jsi teda nakonec stáhnul??
nakonec jsem stahnul Revo_Drivers_64-bit

mel jsem to aji pred tim, ale nejelo me to, nevim presne co jsem delal ze to s tim nejelo ale uz to jede, mozna jsem pak jen otevrel spatnej soubor z te slozky...

aleeee! tet se me obcas stane, ze zapnu PC, a ten disk to nenajde :-(. hodi me to do toho rezimu, jak si mam vybrat, co chci delat, oprava, posledni bitova kopie atd.. proste se ten ovladac zas "vypari" a o5 to nenajde zadnej disk s win. musim najit ten ovladac, restartovat a jede vse zas jak ma. neni to trebas tim, ze to musim prehrat do nejakej slozky s win. aby to tohle nedelalo? :-)

jak jsem psal na zacatku, tohle je pro me novinka takze moc o tom nevim :-)
Dr. Macák
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

OCZ RevoDrive 1 / 2 / 3

Příspěvek od Dr. Macák »

Zdravím,
přemýšlím, že bych udělal lehký upgrade PC a zároveň přešel na Win7 (konečně a bohužel). Asi bych chtěl zkusit mít systém na SSD a RevoDrive mi přijde jako docela zajímavá věc.
Máto smysl nebo ne? Nebo je nějaké vhodnější SSD s dobrým poměrem cena/výkon?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: OCZ RevoDrive názor?

Příspěvek od Flegy »

revodrive je dobry na databaze a benchmarky. staci si vzit vicemene libovolny ssd pro sata 3 :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Revodrive je opravdu rychlá (nezapomeň vzít tu poslední verzi co dává real 1,5GB/s), ty starší jsou horší + ty něktarý ani neuměj trimm.)

Ale.... revodrive je hooodně poruchová věc, možná víc než OCZ agility. Resp... je to jako kdyby jsi si vzal 4 agility a zapojil je do pro ně na míru odladěného raid0. Ok na systém, hry, databázi co se pravidelěn zálohuje, atd. Prostě za předpokladu že na tom nikdy nebudou citlivá data.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

kup normálne SSD :)
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Dr. Macák
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr. Macák »

Dobrá, chápu. Jenom mi ještě zajímalo je nějak podstatné že nemám SATA 3 ? Měl jsem za to, že SATA 2 je v pohodě a je jenom málo zařízení, který by byli natolik rychlý aby je to brzdilo.
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

je dost rychle pro ssd, jestli chces vyhrat v syntetickych testech tak potrebujes sata3.. pri normalnim pouziti to nepoznas :)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

celkom pekne predstavenie tohto blesku,len som si myslel,ze s tymto nastartuje win rovnako rychlo ako s klasickym ss diskom.

http://www.youtube.com/watch?v=AwWQSwBpRhg
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ano, u SSD je v podstatě jedno jaké člověk má, přínos bude vždycky +- podobný (nepočítám ultralevné SSD které jsou výrazně pomalejší než ty mainstreamové). přínos highend SSD je někde jinde, využije je jen opravdu malá část uživatelů, pro kterou je priorita vysoká propustnost a pracujou s velkým objemem dat, tam se už může projevit rozdíl. jinak ne.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Dr. Macák
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr. Macák »

Finální dotaz, máte teda někdo nějaký SSD který by jste doporučil s dobrym poměrem cena/výkon/technologie(živostnost) ?
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Dr. Macák píše:Finální dotaz, máte teda někdo nějaký SSD který by jste doporučil s dobrym poměrem cena/výkon/technologie(živostnost) ?
za me: crucial m4, samsung 830
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Přesně tak, nejlepší v poměru cena/výkon/životnost je Crucial M4, Samsung 830 a Intel 520.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

s tim, ze intel ma 5letou zaruku, takze tim je vyssi cena oproti crucialu a samsungu
Dr. Macák
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr. Macák »

Pro Win 7 stačí 64GB? A případně je nějakej citelnej rozdíl v rychlosti mezi 64 vs 128 ?
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

väčšie majú vyšší zápis ale nič čo by si pocítil nejak extra mimo markov
môj systémový disk ktorý nijak viacmenej neudržujem má skoro 50GB :|
samozrejme W7 toľko nemajú ale programy majú nepekný zvyk všetko hádzať na C: resp systémový disk podľa možnosti pod veľmi zaujímavými menami a skryto
napr len DargonAge si tak nejak ukradlo 10GB kedže všetky upadate a DLC hodilo do documents :evil:
niečo podobné robia hry GFW len tam už je ťažko rozoznať čo sa dá odstreliť a čo nie
tak či onak je lepšie ked je disk menej zaplnený ako viac preto si myslím že 64GB na systém je skorej málo , 80GB už je fajn
na HTPC kde viacmenej nič nemám je obsadených po roku zhruba 30GB stále nejak podobne aj netbook kde je voľných okolo 40GB
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“