jaký neslyšný 18cm větráček? .. tento: SILVERSTONE FM181 ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
georgis
Nováček
Nováček

jaký neslyšný 18cm větráček? .. tento: SILVERSTONE FM181 ?

Příspěvek od georgis »

ahoj, chtěl bych si do bočnice koupit 18cm větráček, ale chci ho mít prakticky neslyšitelný, jako zbytek chladičů v pc a stačilo by mi hod provozovat na velmi malé otáčky..a po nějaké hledání jsem narazil na tento: http://www.alza.cz/silverstone-fm181-d252802.htm (SILVERSTONE FM181), který má regulátor napětí a dá se provozovat i při 500ot/min..myslíte, že by potom byl neslyšný, nebo kvůli velikosti 18cm, je i těch 500otáček dost?..na youtube jsou sice nějaké záznamy s ním, ale lepší je přecejenom nějaký přímý uživatelský popis

případně, jaký jiný pro mé požadavky byste mi doproučili?

díky
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Re: jaký neslyšný 18cm větráček? .. tento: SILVERSTONE FM181 ?

Příspěvek od shelby_nr »

- prečo chceš dať ventil. do bočnice? zväčša to nepomôže, skôr sa zvýši hlučnosť
- ak chceš mať ozaj ticho tak treba mať čo najmenej ventil. v skrine a samozrejme tie treba mať kvalitné a na nízkych ot...samozrejme nie na úkor teplôt
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
georgis
Nováček
Nováček

Příspěvek od georgis »

pomůže..z boku to přivede další studneý vzduch pro CPU vetráček a ke chlazení GK..kromě toho už v PC mám několik 120cm větráčků na maximálně 600otáček, což od 15cm neuslyším..a v bočnici mám ještě krásné velké místo na 18ctku a tu bych tam rád dal, ale fakt nějakou pomaloběžnou a opravdu tajřka neslyšnou, páč už ted je probém v PC slyšet nějaký hluk - bohužel jen ten hdd(ale to pořeším), páč nevýhody SSD mě odrazují
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

neslysny vetrak nad 120 se bude tezko hledat (malo vyrobcu, nevyvazenost rotoru) apod. ale hlavne vetrak "z bůčku" nadherne rozhodi airflov

//spis bych perforaci zrusil
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
georgis
Nováček
Nováček

Příspěvek od georgis »

takže 18cm větrák nebude tichý ani na těch 500otáček?
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

ako napísal srna + trochu ho opravím nad 140 (dnešné 140 už vyrába dosť kvalitných výrobcov s kvalitnými spracovaním a ložiskami).
Pokiaľ nemáš extra teploty, že je za potreba ďalší fan tak to nerieš...

Môže byť tichý na tých 500ot., ale ide o kvalitu prevedenia a najmä ložísk...môže byť vyosený (=vibrácie), môže počuť ložiská (možno nie hneď, ale po čase hej)...
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“