ahoj, chtěl bych si do bočnice koupit 18cm větráček, ale chci ho mít prakticky neslyšitelný, jako zbytek chladičů v pc a stačilo by mi hod provozovat na velmi malé otáčky..a po nějaké hledání jsem narazil na tento: http://www.alza.cz/silverstone-fm181-d252802.htm (SILVERSTONE FM181), který má regulátor napětí a dá se provozovat i při 500ot/min..myslíte, že by potom byl neslyšný, nebo kvůli velikosti 18cm, je i těch 500otáček dost?..na youtube jsou sice nějaké záznamy s ním, ale lepší je přecejenom nějaký přímý uživatelský popis
případně, jaký jiný pro mé požadavky byste mi doproučili?
díky
jaký neslyšný 18cm větráček? .. tento: SILVERSTONE FM181 ?
Moderátor: morke
- georgis
- Nováček

-
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Re: jaký neslyšný 18cm větráček? .. tento: SILVERSTONE FM181 ?
- prečo chceš dať ventil. do bočnice? zväčša to nepomôže, skôr sa zvýši hlučnosť
- ak chceš mať ozaj ticho tak treba mať čo najmenej ventil. v skrine a samozrejme tie treba mať kvalitné a na nízkych ot...samozrejme nie na úkor teplôt
- ak chceš mať ozaj ticho tak treba mať čo najmenej ventil. v skrine a samozrejme tie treba mať kvalitné a na nízkych ot...samozrejme nie na úkor teplôt
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- georgis
- Nováček

-
pomůže..z boku to přivede další studneý vzduch pro CPU vetráček a ke chlazení GK..kromě toho už v PC mám několik 120cm větráčků na maximálně 600otáček, což od 15cm neuslyším..a v bočnici mám ještě krásné velké místo na 18ctku a tu bych tam rád dal, ale fakt nějakou pomaloběžnou a opravdu tajřka neslyšnou, páč už ted je probém v PC slyšet nějaký hluk - bohužel jen ten hdd(ale to pořeším), páč nevýhody SSD mě odrazují
- srna
- Středně pokročilý

neslysny vetrak nad 120 se bude tezko hledat (malo vyrobcu, nevyvazenost rotoru) apod. ale hlavne vetrak "z bůčku" nadherne rozhodi airflov
//spis bych perforaci zrusil
//spis bych perforaci zrusil

- georgis
- Nováček

-
takže 18cm větrák nebude tichý ani na těch 500otáček?
- shelby_nr
- Čestný člen

-
ako napísal srna + trochu ho opravím nad 140 (dnešné 140 už vyrába dosť kvalitných výrobcov s kvalitnými spracovaním a ložiskami).
Pokiaľ nemáš extra teploty, že je za potreba ďalší fan tak to nerieš...
Môže byť tichý na tých 500ot., ale ide o kvalitu prevedenia a najmä ložísk...môže byť vyosený (=vibrácie), môže počuť ložiská (možno nie hneď, ale po čase hej)...
Pokiaľ nemáš extra teploty, že je za potreba ďalší fan tak to nerieš...
Môže byť tichý na tých 500ot., ale ide o kvalitu prevedenia a najmä ložísk...môže byť vyosený (=vibrácie), môže počuť ložiská (možno nie hneď, ale po čase hej)...
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H