Vyběr mobilního telefonu 10000 a vice

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: Jaký byste si vybrali "high-end" mobil?

Příspěvek od Mastodont »

Designove je to hnus, jak od vitnamců z tržnice. Snažil jsem si s tim hrát na živo a je to docela příšernost. Už jen to, že odemykací slider nestíhá jezdit za prstem :roll: tomu jsem se musel smát. Zlatý iOS a WP7.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Všechny nové SE s Androidem vypadají podobně. Podobně hnusně.

Android se mi nelíbí v tom, že místo optimalizací raději do mobilu strčí druhé jádro. :roll: To pomůže v multitaskingu. Prý. Ale nějak jsem si toho nevšiml, singlecore telefony dokáží běhat rychleji, jak dualcory na Androidu.

A pak je tu WP7, který běhá brutálně rychle i na 2 roky starém 1jádru se starým Adreno 200 GPU, které je mj. v HD2. :twisted: MS zvolil přístup k multitaskingu trochu jinak. Viz video na channel9
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Súhlas, úplne by stačil 1GHz. CPU a ďalej už len ladiť systém viď. iPhony. Jedine v tom obdivujem Apple, ako krásne dokáže vyladiť ten iOS. S tým 600MHz. procesorom dokáže divy.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
olis
Začátečník
Začátečník

HTC Desire S vs. Samsung Galaxy S

Příspěvek od olis »

rozhodujem sa medzi HTC Desire S alebo samsung Galaxy S , neviem sa rozhodnut pretoze oba mobily sa my velmi pacia ..
Samsung by som mohol mat o 20 eur lacnejsi, ako som sa docital v recenziach tak samsung ma zrejme o nieco horsi material ale ma zase velmi kvalitny dispej aj vetsi displej s kvalitnym fotoaparatom a hlavne videom

desire s je zase novsi , je mensi ale ma zase aj mensi a zrejme nie tak kvalitny dispej s inimi funkciami neviem ako to je ani s vykonom tichto dvoch mobilov

tak vedel by my niekto poradit ? zatial som viac nakloneni pre samsung ale niesom este rozhodnuty co zobrat
olis
Začátečník
Začátečník

Re: HTC Desire S vs. Samsung Galaxy S

Příspěvek od olis »

este rozmislam od teraz aj nad samsung nexus s
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

mam po ruke obidva.osobne mam desire s a som s nim spokojny.je mensi kompaktnejsi,kvalitnejsie vyhotovenie no kvoli tomu je o nieco tazsi nez samsung.video je v dobrej kvalite.ked sa hram so samsungom,obcas sa mi stala akoby mrzol.par krat som musel vybrat baterku,lebo zamrzol uplne pri navigacii sygic.toto sa mi s desire s este nestalo.ale moze to byt sposobene aj tym,ze v tom galaxy je stale android 2.2 a desire ma naviac vacsiu ramku.
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

aha no mne sa samsung pozdaval ties hlavne preto ze ma vetsi displej mislel som ze to bude lepsie , a este taka otazka mozno dost blba ale nemam s tym vobec skusenost, da sa aktualizovat android na novsiu verziu ak vyjde nova verzia ? ci tam musi by taka jak tam je dana
van Bellen
Začátečník
Začátečník

na samsung galaxy sa bude dat aktualizovat, no neviem ci uz je v nasich koncinach (CZ-SK).
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

no tak ja teda neviem fakt ze co :-D oba telefony vyzeraju super , samsung sa my pacil hlavne koli super kvalite nahravania videa , neviem ci aj htc ma taku super kvalitu , koli velkemu displeju ale neviem ci je to vyhoda mat ho vetsi ako u htc , htc desire s je zase novsi , vykonovo by mali byt zrejme skoro totozne vykone
van Bellen
Začátečník
Začátečník

no desire s ma vacsiu ramku,to znamena ze mozes mat otvorenych viac aplikacii.to je podla mna vyhoda oproti galaxy a video nahrava rovnako v 720p kvalite.oba mobily su dobre,a ak ti vyhovuje vacsi display tak ber galaxy.
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

a ked to vies takto nazivo porovnat aky je rozdiel medzi tymi displejmi mislim vo velkosti ? este som sa chcel spytat na kvalitu displeja co som cital recenzia tak u htc bolo pisane ze je velmi dobry ale u samsungu ze je jeden s najlepsich na svete ....
dalej samsung je plast a htc kov je v tom velky rozdiel ? kov je urcite lepsie
a aj u HTC sa bude dat aktualizovat android v buducnosti ci ?
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

tak teraz pozeram ze by som mozno zobral aj ten HTC Incredible S :D
van Bellen
Začátečník
Začátečník

rovno si kup htc sensation :)

//edit: tak je rozdiel vo vahe kvoli tomu,ze htc ma lepsiu konstrukciu a display neviem odborne posudit,ktory z nich je lepsi.ak kupis ten alebo ten nebudes lutovat,co sa displeya tyka.ak kupis desire s,budes v nom uz mat poslednu verziu android 2.3.3
a co sa tyka velkosti displaya,najlepsie ak si ich pozries nazivo v nejakom shope.galaxy je o trochu vacsi.a desire sa zas bude lepsie povalovat vo vercku :)
olis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olis »

heh len incredible viem kupit o 100 eur lacnejsie jak Sensation a incredible sa my pacil preto ze ma taky velky displej jak galaxy s cize trocha vetsi ako desire s , no neviem najprv aj tak musim predat moj wildfire a ostatne si doplatim za kolko by som mohol predat wildfire cisto novy , asi 2 dni pouzivany ?
bong
Začátečník
Začátečník

Smartphone do 500 €

Příspěvek od bong »

Rozmyslam nad kupou poriadneho herneho telefonu telefonu...
Rozhodujem sa medzi Xperia play, Samsung Galaxy S2, nejakym HTC, netusim ktory z nich bych bol najlepsi, ale hlavne vyzadujem dobru vydrz baterky, rychlu odozvu, kvalitny displej a bezproblemove hranie najnovsich hier...dost ma ovplyvni aj cena kedze som momentalne na cypre, kde galaxy S2 stoji 620 eur...nejaky rady?
MB: Asus P8H61-M LX soc. 1155 H61 DD3 mATX CPU: i5-2500, 3,30 GHz, 6MB, LGA1155 BOX RAM: Kingston 2x4GB DDR3, 1333MHz CL9 GPU: ASUS ENGTX560 Ti DC/2DI/1GD5 1GB/256-bit GDDR5 HDD: SAMSUNG 400 GB SATA2 16 MB - HD401LJ SSD: Kingston 64GB SSDNow V100 Series SATA2, 2.5"
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Smartphone do 500 €

Příspěvek od Maxtor »

Galaxy.. Sensation je shit, pac ho pri tomhle vyuziti, tedy gamesy, vybijes za 4-5h.. nevydrzi pri vetsim pouzivani ani den..
Galaxy ma jen error v podobe vybiti se pri sledovani filmu pres video vystup.. delsi film nedokoukas.. adapret nestiha nabijet..
Miky9
Začátečník
Začátečník

Designově povedený smartphone do 10k

Příspěvek od Miky9 »

Zdravím, v oblasti mobilních telefonů se neorientuju na 100%, proto si nechám poradit. Nejprve bych začal sympatiemi ke značkám. Mám velmi dobré zkušenosti s Nokiemi (velmi), ale možná je čas vyzkoušet něco nového. Další sympatická značka je pro mě HTC, poté Samsung. Sony Ericsson se mi designově nelíbí a když vidím telefony po roce dvou (oškrábaná barva apod.), odrazuje mě to. Od ostatních značek nevím co čekat. OS by mi nevadil ani WP7, ale mám strach, že to je ještě nedotažené a oproti Androidu značně ochuzené. Telefon by neměl být těžká cihla, protože při každodenním nošení jde cítit každý gram a každý milimetr. HW klávesnice by byla přínosná pouze pokud by na ni šlo psát česky a ne cesky. To je hlavní argument, který mě odrazuje od HTC Desire Z. Ale teď už k hlavním požadavkům. Kvalitní přehrávač a 3.5mm výstup pro sluchátka je naprostá nutnost. Kvalitní sluchátka v balení potěší, ale nejsem najivní. Dále kvalitní fotoaparát. Absence autofocusu je citelná, protože chci fotit text (knížky apod.). V praxi to je velmi důležitá součást. Telefon by měl být laděn spíše v managerském stylu. Dobré by bylo propojení s Outlookem a vůbec aplikace Office by se hodily. Hry na něm hrát budu zřídka. Stejně tak od kvality displeje si moc neslibuji. Na čtení eknih to nejspíš použitelné nebude. Čitelnost na slunci, to opravdu není třeba. Možná bych využil podporu HDMI.

Už jsem přemýšlel o pár variantách. Jako magnet mě přitahují tyto telefony. Takže teď to nejtěžší - rozhodnout se.

Samsung Galaxy S2
+Android, procesor, RAM, displej
-velikost, přehřívání, malá výdrž, zkreslení hlasu při volání
cena EU verze cca 11000

Nokia N8
+vzhled, odolnost, výdrž, HDMI, USB, fotoaparát, kvalitní reprodukce hlasu při volání
-slabší HW, menší možnosti OS
cena EU verze cca 7500

Teď už budu moc rád za každou vaší radu a zkušenost. Popřípadě by se mi hodila i vaše zkušenost s nákupem. Kde nakoupit a čemu se vyhnout. Chci tak trochu spekulovat a sehnat telefon za nejlepší možnou cenu.
PC: Intel Core i5 2500K (4,5 GHz), Kingstone HyperX 8GB, Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3, CrucialM4 256GB, Fractal Design R3, HP ZR24w, WIN10
morke
Moderátor
Moderátor

Re: Designově povedený smartphone do 10k

Příspěvek od morke »

Asi Samsung, kdybys počkal do 13. 10, tak to máš jednodušší, přestane se prodávat v EU. Symbian nemá jistou podporu, když Nokia přejde na WP. Osobně bych vzal http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0DN00014BH.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Miky9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miky9 »

Symbian bude mít podporu do roku 2016.

Takový hloupý dotaz. V čem je EU verze špatná? Kromě toho, že tam není CZ návod.

To HTCko mi přijde jako konkurence Galaxy. Další možnost. Možností je hodně.
PC: Intel Core i5 2500K (4,5 GHz), Kingstone HyperX 8GB, Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3, CrucialM4 256GB, Fractal Design R3, HP ZR24w, WIN10
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“