Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Zamčeno

Kdy podle vás uvidíme launch FX procesorů (recenze)?

Anketa končí za pát 9. pro 2011, 11:17

do poloviny září 2011
0
Žádná hlasování
do konce září 2011
8
8%
do poloviny října 2011
24
24%
do konce října 2011
28
28%
do půlky listopadu 2011
12
12%
nejspíš nikdy :-), EPIC FAIL
28
28%

Celkem hlasů: 100
Broxik
Začátečník
Začátečník

Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Příspěvek od Broxik »

ja sem taky presel kvuli mmo na intela sice tam byla i touha to vyzkouset ale v dobe kdy corei5 vyslo nebylo za ty goldy nic lepsiho. CO jsem presel tak ze sekani ve meste jsem mel najednou plynulou hru. Loni sem pridal jeste ssd a to byl uplny masakr. To ze nekomu staci 10fps neznamena ze to staci vsem. Kdo chodil na 25Kove raidy vi o cem mluvim. Jeste ted si pamatuju jak sem ve vanile z paladinem healovat na notasu tak ze sem koukal v rohu do zdi aby z te hry neco vubec mel prechod od vaela k tretimu bosovi mali drackove;;}) . Kdyz mate v raidu kolem 10fps nikdy nebudete mit dps ci heal jak nekdo kdo ma tech fps 40-50. To je proste fakt a argumentovat tim ze to nekomus taci ouha nekomu staci polsky fiat a nekomu nestaci ani ferari toz tak.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

metodika-návrhy
Můžete mi pomoci stále ještě s výběrem testů (vyberu 4-5 nejschůdnějších řešení) pro recenzi FX 8150. Současné testy měnit nebudu, ale mohu je o několik následujících ještě doplnit. Uvítám čistě procesorové testy s podporou více než jendoho jádra. Prostě nic obstarožního. Přednost dám praktickým měřením (v nouzi tedy i na stopkách) a program musí být free a nebo trial verze. Jelikož nejspíš daný program nebudu z praktického heldiska znát, uvítal bych i krátký popis, jak a co udělat pro naměření výsledku. Prosím, ideálně do SZ, pak uveřejním vybrané nejlepší návrhy! Díky moc za ochotu, můžete se tak sami podílet na testu Bulldozeru :).
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Hladis píše: Pokud sis vyzkousel jednu MMO a z toho udelal soudy o cele komunite ,tak to je jako ja si udelam obrazek o Indianech z Vinnetoua. Nejedna se o zadnou minoritu hracu
hrával jsem WoW ještě v časech classic, chceš-li do preTBC patche(1.12.1) a můžu zcela svědomitě prohlásit, že lidí co to hrálo se mnou se do tý end game jak říkáš dostalo tak 10%, měl jsem plný friend list lidí co to prostě nedalo, dostalo se třeba někam na úroveň D1 setu, jenže hraní později v raidech je už něco jinýho, omezuje ti to tvůj čas, musíš dělat kompromisy s rodinou abys mohl být s guildou, respektive pokud chceš nějakou slušně progresujcí guildu, tak svůj čas musíš omezovat dle ní. Nakonec jsem taky musel vzdát. Takže vím svoje, ale zpět k HW stránce. Moc dobře si pamatuju jak lidi měřili tehdá svůj výkon a víš kolik lidí mělo hru na hranici hratelnosti, nebo dokonce pod ní? Já jsem tenkrát měl jedno z nej želez a byl jsem jeden z mála co hru hrál na plno, prostě to co tu ty se snažíš namluvit se úplně rozchází s mojema zkušenostma a spíš si myslím že je to přesně tak jak jsem to řekl na začátku, těžce geekovská záležitost, většina MMO hráčů totiž neholduje HW a neřešej 25FPS nebo 70FPS, možná ve chvíli kdy dojdou nekam kde se hraní už stává velmi náročnou věcí a záleží na každý prkotině.

jo a to o těch fotřících na facebooku nemyslíš vážně? Já totiž mezi ty občas hrajcí fotříky patřím a facebook ani nemám, ale já se poněkud vymykám, hraju RPG a třeba Zaklínače - 3 měsíce než jsem ho dohrál... hold času málo, škoda že mě FPS nebavěj, měl bych to jednoduší.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Heh klasicky wowko a wowko co je dneska je uplne neco jinyho.
Dneska mas 10man raidy a driv byli jen 40man.
Dostanes se k eq jen chozenim HC atd.. :)

Btw k tem fps-pred 6-7 lety sem hral wowko na A64 3700+@3Ghz a 7800gtx na 15"CRT v 1024x768 a mel sem uz nevim treba 30fps a stacilo me to.
Dneska to hraju na 24"LCD ve fullHD a jakmile mi to klesne pod V-sync 60fps, tak mam chut vyhodit kompa z okna a pripada mi to nehratelny.
Pokud si proste jednou pricuchnes k INTELU najednou nechapes jak si to moch hrat na tom kramu phenomu2 atd :)
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

jasně, jenže 10man raid nebude mít stejný nároky na HW jako 40man raid :D a HC je snad těžší 5man dung, já ho už nehraju léta, ale tohle z logiky věci snad tak je ne? Takže přístupnější masám jak herně tak HW nároky. Já tu ale neodporuju tomu že s SB to běhá nepoměrně lépe, spíš jde o to že to někteří sthli k tomu, že bez SB to nejde hrát, ale nějak si neuvědomují, že jsou u těhle her různé stupně hraní a tohle platí bezvyjímky jen pro ten nejvyší a to je opravdu minoritní záležitost, na to si vsadím
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

Tak to wowko se hodne zlepsilo z podporou vice jader. Ve vanile to tusim nebylo prislo to az v tbc. Jinak idealni na benchmark je jakekoliv mmo z hezkou grafikou a v nejakem meste kde je hodne postavicek. Blbe je ze si nedokazu predstavit jak toto benchmarkovat. Nebo kazdy chvili je tam jiny pocet hracu ze.. . Nicmene porad by se asi dalo pouzit kazdy den +- pred raidem to zapnout a mrknout na fps. Tzn tusim nekdy kolem tech 18 vecera. To byva ve mestech nejvice lidi pac se kupuji flasky zradla a ceka se az se posklada raid.

Add argh : nejde to hrat pokud zkusis prave jak se to hybe na tech intelech :/
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Argu.
Pokud by byla toto pravda ,tak kde ta hra bere tolik hracu ? To je geeku tak enormni mnozstvi ze presahuje poctem i progaming sferu ? A dostat se ve WoW do End Game je oproti jinym vcelku rychla a snadna zalezitost. Takhle by ty hry hralo jen tech 10% zbyvajicich ,ale pri tom je to opacne a pocet "geeku" naopak narusta. Nevim v jake guilde jsi byl ,ale je divne ze doslova brutalne narocne Lineage II na end game hrali konstantni grupy lidi pres 4 roky nez to NC zabil a ve WoW podobne az na posledni obdobi kdy to strida nova generace. Nikdy jsem si nevsim ze by nekomu bylo jedno ze ma nizky fps a neresil to. Neresil to jen z duvodu nedostatku penez ,neznalosti problemu nebo jinych priorit jinak by se dobrovolne nemucil. Zapominas na jednu vec. Vekovy profil hracu. To ze ty nebo lidi ktere jsi znal jste starsi a mate jine prioiority neznamena ze drtiva vetsina ostatnich hracu je stejna. Jedna se vetsinou o mladsi rocniky ,kde je casu habadej a kde je vyzadovan vykon. Az po studiich s nastupem do pracovniho procesu a zalozenim rodin se priority meni a tato generace s hranim konci a vetsinou konci i s nakupem silnych stroju (cca ve 30 letech). Nekteri nekonci jelikoz stale maji dostatek casu ci maji praci velice blizko netu ,tak v hrani pokracuje ci maji stejne postizenou manzelku/pritelkyni.

Jeste dodam ze na MMO neni potreba zadny drahy superstroj ,protoze grafarna je v tomto zanru upozadena a neni potreba velky graficky vykon. Jde ciste jen o zaklad se silnym procesorem kdy clovek s I5-750 a R5770 ma klidne 2x lepsi fps nez clovek s x4 a GTX480. Cenovy rozdil veliky a vykonostni taky ale v opacnem gardu.

Ale jsme uz dost OT.

PS: Flankere zkusim ti dat postup a soft pro test v Photoshopu. Ale priprav si stopky.
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

HEAD píše:Pokud si proste jednou pricuchnes k INTELU najednou nechapes jak si to moch hrat na tom kramu phenomu2 atd :)
Sakra uz sa tesim ako ti nakopem v benchoch tu zradcovsku modru prdel :lol:.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

v těch neherních to ještě dokážu proti 2500k :D , ale zpět k tématu, už to tu vypadá zas jak nějaká herní sekce PCtuningu
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Odmysli si tvoje demicko v Cineme a ukaz me ,kde X6 porazi 2500k.Nikde...
Mac...
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

POV-RAY, 3DsMAx studio, handbrake h264, šachové výpočty, x264 encoding, výpočetní wprime, zoner photo studio (komprese formátu a velikosti fotek) apod :).
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Takze jinak, odmysli si, co nezajima 98%.Navic ty realne nerenderejes a ve zbytku aplikaci je mezi x6 a 2500k rozdil nula.
V tom zoner studiu je 2500k vyrazne nad X6...
http://extrahardware.cnews.cz/pentium-g ... e?page=0,4
Mac...
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

no benchamrkovat MMO by som videl len tak ze ma clovek sve masiny vedla seba. na obydvoch pusti hru, prihlasi sa na ten isty server pride s dvoma postavami na to iste miesto pozrie tym istym smerom a zacne merat. toto by bol podla mna jediny aspon trochu objektivny test.

a ked tak pozeram tak kazdy hoori ze ta oblast ktoru obhajuje je majoritna kym oblast ktoru obhajuje oponent je minoritna. ste si tak podobny :D
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Pokud si proste jednou pricuchnes k INTELU najednou nechapes jak si to moch hrat na tom kramu phenomu2 atd :)
Nechapu co to tady porad meles..
Phenom 2 neni konkurence k Sandy Bridge, ale k Intel Core2 Quad!
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vsak jo, jenze intel par mesicu po phenomu2 vydal i5 750, kterej ten phenom mega rozdrtil a uz pul roku tu ma dokonce nastupce toho i5 750 v podobe i5 2500k a ten je zas o 15% rychlejsi na stejnym taktu.
To ze AMD od phenomu2 nic nevydalo je problem AMD.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

godlike píše:Takze jinak, odmysli si, co nezajima 98%.Navic ty realne nerenderejes a ve zbytku aplikaci je mezi x6 a 2500k rozdil nula.
V tom zoner studiu je 2500k vyrazne nad X6...
http://extrahardware.cnews.cz/pentium-g ... e?page=0,4

ale to si protiřečíme...Dnes je moderní doba, a tvrdit, že to 98% lidí nezajímá je hloupé. Já zas mohu oponovat tím, že většinu nezajímá hardcore hraní (já a lidé z mého okolí hraje jen příležitostně a to z nich mám nejlepší grafiku- zatím neosazenou HD6870). Nevymluvíš mi prostě to, že efektivní multithreading nepatří do testů procesorů. V tom případě ti zas můžu říci, core i3 2300 je potom téměř stejně výkonný jako 2600k a to jen proto, že 2600k má o něco vyšší frekvence :) . Ne, to sem prostě nemotej, jednou se píše rok 2011 a ty aplikace existují a testy se dělají i pro lii, kteří kupují mnohojádrové procesory nejen kvůli idlení a hraní. Proč jinak AMD počítá s tím, že FX bude tvořit cca 5% podílu všech prodaných CPU od AMD? FX 8000 je určen por takové lidi. Teoreticky, 75% lidí si koupí FX z důvodu, že využijou jeho potenciál, zbytek lidí si ho koupí prostě jen tak pro dobrý pocit a nebo v domnění, že více jader= vždy více výkonu.

Btw, Zoner:
Obrázek

Klidně udělám video, pokud tomu nevěříš....

HEAD: a na Thuban jsi naschvál zapomněl? 1055 a 1090T duben 2010?:) Ideální konkurence k Lynfieldům...Nebo snad x4 970 BE, který byl vydán právě kvůli i5 -760.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Flanker:ja se tu s nim bavim o hrach a tam je thuban uplne stejnej jako prvni phenom2.
Jinak to ze pridali 2 jadra nepovazuju za novej cpu.Za novej cpu povazuju jen novou/vylepsenou architekturu.
Novej cpu bude teprve az ted bulldozer a proto sem na nej zvedavej.Za celou tu dobu od prvniho phenomu2 pro me AMD nevydalo novej cpu.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Thuban je vylepšená arhitektura:
-nově low-k, turbo-core (ač jendoduchý systém), velmi zlepšený IMC (jako první AMD umí RAM 2000 MHz stabilně, velmi silný uncore). Nic víc nyní zhlavy nevypotím, ale určitě by se ještě nějaká drobnost našla. Dá se říci, že je to lehounce vylepšená K10.5. Každopádně spadá stále do rodiny Phenomů II, na to jsou změny velmi nepatrné. DOkonce, a málokdo to ví, Deneb je silnější než Thuban clock to clock na jedno jádro s defaultními nastaveními! Ale znovu je to minimální rozdíl a snad rozdíl FX nárustu nad PII v singlu bude větší než rozdíl mezi Denebem a Thubanem :D
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

@flanker: ten i7-2600K mas na 3.8 GHz, na akych frekvenciach bezal ten Phenom II a Thuban, tiez 3.8 GHz?
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
THANATOS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od THANATOS »

maltra tie mal podla mna na defaulte, SB mal na tych taktoch len preto lebo ma Asus dosku.
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
Zamčeno

Zpět na „Procesory AMD“