Ahoj chci se zeptat jak mužu Nataktovat procesor Intel Celeron 2.4
Zakldní deska:FIC P4M800/P4M-800M/P4M-800T2 :
ftp://ftp.fic.com.tw/motherboard/manual ... 78/p4m800/
Procesor:
CPU typ Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133)
Jak to mam nataktovat a na co si mam davat pozor?
Diky moc
Taktování Intel Celeron 2.4GHr
- Pivko
- Nováček

-
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Taktování Intel Celeron 2.4GHr
Já opravdu nepatřím k těm, kdo druhým rádi sdělují špatné zprávy, ale na desce s chipsetem VIA se taktovat nedá.
Je mi líto.
Je mi líto.
- Derryk
- Nováček

-
Na VIA chipsetech samozřejmě taktovat jde. Ale nevím zda na tomto konkrétním. Hodně záleží na BIOSu základní desky.
Pokud si dobře pamatuji, tak Celeron 2.4GHz má uzamknut násobič. Měnit lze pouze směrem dolu, čehož se využívá ve spořících funkcích k automatickému podtaktovávání.
Přetaktování se provádí zvyšováním FSB. U této základní desky záleží na položce BIOSu:
DRAM Clock/Drive Control
Current FSB Frequency, Current DRAM Frequency
This item allows you to get current FSB and DRAM frequencies
Pokud tato položka umožňuje FSB měnit je vyhráno a můžeš pokračovat na nějaký návod (např.: http://forum.ddworld.cz/viewtopic.php?t=270 ). V případě, že ne můžeš na nastavení FSB zkusit program SoftFSB.
Pokud si dobře pamatuji, tak Celeron 2.4GHz má uzamknut násobič. Měnit lze pouze směrem dolu, čehož se využívá ve spořících funkcích k automatickému podtaktovávání.
Přetaktování se provádí zvyšováním FSB. U této základní desky záleží na položce BIOSu:
DRAM Clock/Drive Control
Current FSB Frequency, Current DRAM Frequency
This item allows you to get current FSB and DRAM frequencies
Pokud tato položka umožňuje FSB měnit je vyhráno a můžeš pokračovat na nějaký návod (např.: http://forum.ddworld.cz/viewtopic.php?t=270 ). V případě, že ne můžeš na nastavení FSB zkusit program SoftFSB.
- cechys
- Nováček

-
Tenhle procák i s tou samou deskou jsem měl a pomocí zvyšování FSB sem se nakonec dostal až na 2,8 pak už systém nenaběhl, ale výkonu to moc nepřidalo, WOW bylo pořád hratelné jen na 10 FPS takže bych ho nechal dožít se důchodu a moc ho už netrápit 
- Butch
- Středně pokročilý

Ten cpu je moc slabej a OC mu pomuze o tolik ze to nebude skoro ani poznat.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06