Má smyls bazarová GTX260 / stačí Zdroj?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Septim
- Nováček

-
Má smyls bazarová GTX260 / stačí Zdroj?
Ahoj
Před nedávnem jsem tu řešil jestli koupit GTS 450 za 8800GT, ale dostal jsem radu abych zainvestoval radši do jinejch komponent takže jsem si koupil raději nový zdroj a HDD s tim že s 8800 ještě vydržim.
jenže ta je teď mrtvá a já jedu na staré 7800 takže jsem si myslel jestli nevzít bazarovou GTX260 koukal jsem zde na foru a ty co ji měli nebo mají měli alespoň 500W zdroj tak jestli si můžu věřit se 400W OCZ StealthExtream 2? Případně jestli má smysl nebo je lepší naspořit ještě pár stovek a koupit GTS450? Díky
Zbytek sestavy není nějak žravý a CPU je spořivá edice AII X3
Před nedávnem jsem tu řešil jestli koupit GTS 450 za 8800GT, ale dostal jsem radu abych zainvestoval radši do jinejch komponent takže jsem si koupil raději nový zdroj a HDD s tim že s 8800 ještě vydržim.
jenže ta je teď mrtvá a já jedu na staré 7800 takže jsem si myslel jestli nevzít bazarovou GTX260 koukal jsem zde na foru a ty co ji měli nebo mají měli alespoň 500W zdroj tak jestli si můžu věřit se 400W OCZ StealthExtream 2? Případně jestli má smysl nebo je lepší naspořit ještě pár stovek a koupit GTS450? Díky
Zbytek sestavy není nějak žravý a CPU je spořivá edice AII X3
DESKA: ASrock FM2A88X Extreme4+ CPU: AMD A10-7700K GPU: Gigabyte GTX 760 Windforce 3X RAM: A-Data XPG 2x4 GB ZDROJ: EVGA 500W DISKY: SSD A-Data 64 GB XPG SX900 + 500 GB WD Green SKŘÍŇ: Zalman R1 OS: Windows 10 Home
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Má smyls bazarová GTX260 / stačí Zdroj?
GTX260 je vykonejsi, jak GTS450, ale chybi ji DX11 a hlavne o hodne vic zere. Na ten 400W zdroj bych mel celkem strach tu GTX260 davat, sama zere skoro 200W v zatezi. Kdybys mel 500W, tak by byla lepsi (pokud se obejdes bez DX11), ale takhle ne.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

400W OCZ StealthExtream 2 utáhne GTX260 a zbytek sestavy s prstem v nose.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tys to zkousel nebo opet jen placas do vetru aniz bys to mel nejak podlozeny (jako vetsina tvych prispevku zde)? GTX260 ma pozadavek na zdroj 36A na 12V vetvi, tenhle zdroj ma max 32A. Vevnitr je ten zdroj klasicky levnejsi FSP (Fortron), takze zadnej highend. Nerikam ze to nepojede, ale v plne zatezi uz tam nebude skoro zadna rezerva. Osobne bych do toho nesel. Trochu pretaktuje CPU a uz to nebude stacit.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

GTX260 (ono vlastně všechny GT200 based karty) jsou celkem OK. Idle spotřeba malá a GTX260 neni extra žrou i v loadu, to jádro tam má totiž solidní underclock (tudiž i velkej OC potenciál). Ososbně jsem tahnul GTX285 400W OEM Seasonicem, zadejchal se, ale zvládnul to.
Akorát by bylo dobré ňák zbastlitl rozdvjku (nebo jestli je karta po záruce tak to sletovat rovnou na ní, tak jsem to aspoň dělal já) aby se prostě celá napájela tím jedním 6-pinem. Co ten zdroj totiž může zabít je tahat tu kartu redukcí z molexů. A GT200 karty maj ten jeden nedluh že celé jádro tam visí na jednom 6-pinu a paměti + zbytek co vůbec nežere na druhym. A když ten od jádra ( ne nevim jakej to a bez měření ani jak to poznat, měl by to u referenčních karet bejt ten kde 280ka měla 8-pinů) zrovna zapojíš na molex, tak to ten zdroj dříve či později killne. I ten Seasonic mi div neimplodoval když jsem tohle udělal. A když jsem to pak celý zapojil na ten 6-pin kde se počítá s masivnim odběrem, tak úplně v klidu, fan už neměl max otáčky, atd.
Akorát by bylo dobré ňák zbastlitl rozdvjku (nebo jestli je karta po záruce tak to sletovat rovnou na ní, tak jsem to aspoň dělal já) aby se prostě celá napájela tím jedním 6-pinem. Co ten zdroj totiž může zabít je tahat tu kartu redukcí z molexů. A GT200 karty maj ten jeden nedluh že celé jádro tam visí na jednom 6-pinu a paměti + zbytek co vůbec nežere na druhym. A když ten od jádra ( ne nevim jakej to a bez měření ani jak to poznat, měl by to u referenčních karet bejt ten kde 280ka měla 8-pinů) zrovna zapojíš na molex, tak to ten zdroj dříve či později killne. I ten Seasonic mi div neimplodoval když jsem tohle udělal. A když jsem to pak celý zapojil na ten 6-pin kde se počítá s masivnim odběrem, tak úplně v klidu, fan už neměl max otáčky, atd.
- Jája
- Středně pokročilý

Kdyby jsi měl 400W seasonic tak řeknu že to vpohodě utáhne, ten OCZ je lemra - kdo ti ho poradil koupit?
Jestli ta zamýšlená GTX260 je už 55nm, tak by to mohl zvládnout i ten OCZ.
Jestli ta zamýšlená GTX260 je už 55nm, tak by to mohl zvládnout i ten OCZ.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Septim
- Nováček

-
Ahoj díky za ty rady. Jinak neporadil nikdo vzal jsem ho sám musel jsem totiž nahradit 400E Eurocase. Ten zdroj jsem zvolil podle jeho vlastností původně jsem chtěl vzít seasonic, ale ten měl stejně součet 34A a tenhle 32A jinak ostatní cca stejný. Pak taky to že výrobce se na OCZ chvástal při typickém zatížení 85% a taky 3letou zárukou narozdíl od 2 letou na Seasonic a za stejnou cenu mi teda OCZ přišlo trochu lepší kup.
Jinak samozdřejmě že bych raději šáhnul po 55nm
GTX260
Jinak samozdřejmě že bych raději šáhnul po 55nm
DESKA: ASrock FM2A88X Extreme4+ CPU: AMD A10-7700K GPU: Gigabyte GTX 760 Windforce 3X RAM: A-Data XPG 2x4 GB ZDROJ: EVGA 500W DISKY: SSD A-Data 64 GB XPG SX900 + 500 GB WD Green SKŘÍŇ: Zalman R1 OS: Windows 10 Home
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Baneshee: na rozdíl od tebe nepíšu hovadiny tento zdroj má certifikaci 80+ a větve budou bohatě stačit i na OC.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Hladis
- Moderátor

Jak prosim certifikace na ucinnost a dojmy typu "vetve budou bohate stacit" souvisi s tim jestli to zdroj utahne ,kdyz ma 32A na +12V ? Myslim ze se staci podivat na nejake bazarove 5770tky a problem bude vyresen.
- heroik
- Začátečník

Prosimte, vrat se na EHW, baneshee neni jediny kdo si vsiml jak tady spamujes kazdou kravinu abys sis nejspis jen nahrabal posty, nebo co...nepis kraviny, stacilo nam jak jsi Mastodontovi v bazaru vratil HD3870x2 , ze prej "nefunguje konektor"AllowedCry píše:Baneshee: na rozdíl od tebe nepíšu hovadiny tento zdroj má certifikaci 80+ a větve budou bohatě stačit i na OC.
- Septim
- Nováček

-
No heroik, snad ta má otázka nebyla zas taková kravina
. Jinak asi to udělám úpně jinak pokud mi to nikdo nevyfoukne koupím bazarovou 8800GTS (512) za 1000,- a zbytek si necham a budu šetřit a až vyjde nová generace GPU tak si koupím něco jako GTS/X 650 nebo jak pojmenuje Nvidia tu svojí novou řadu.
Co se týče toho zdroje nemyslím si že by to byl lowend od Fortronu na jiných forech celkem 500W verzi vychvalovali a když si výrobce věří i na 3letou záruku....
Jinak co jsem pochopil tak karty s TDP okolo 150W by měli být celkem v pohodě ne? 200W už radši teda nepokoušet.
Co se týče toho zdroje nemyslím si že by to byl lowend od Fortronu na jiných forech celkem 500W verzi vychvalovali a když si výrobce věří i na 3letou záruku....
Jinak co jsem pochopil tak karty s TDP okolo 150W by měli být celkem v pohodě ne? 200W už radši teda nepokoušet.
- Hladis
- Moderátor

Tvoje otazka kravina nebyla neboj
To co navrhujes je taky cesta. Zkus jestli neakceptujes tohle http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0&string=5770. Je to vykonostne o chloupek pod GTX260 ,ale ma to Dx11 a nizkou spotrebu.
Podivej kazdy si vychvaluje to co koupil. On Fortron a jeho ekvivalent OCZ je dobra levna alternativa ,ale zazraky od toho nelze cekat zvlast po urcite dobe pouzivani ,kdy diky levnym soucastkam jde vykon rapidne dolu. Na nenarocne sestavy je to OK. Muzu ti rici priklad ,ze moje stara GTX260 fungovala na Fortronu kdyz byl novy dobre ,ale po 2 letech to zaclo blbnout. Nehlede na sdileni jedne PCI-E vetve s CPU coz pri OC CPU je smrtelna kombinace vedouci k nestabilite.
Edit: Tak je to jeste horsi. Tenhle kousek nema 2 PCI-E vetve pro Grafarnu ale oba kabely jsou jen na jedne. To je dobry fail a stitek pekne keca.
Podivej kazdy si vychvaluje to co koupil. On Fortron a jeho ekvivalent OCZ je dobra levna alternativa ,ale zazraky od toho nelze cekat zvlast po urcite dobe pouzivani ,kdy diky levnym soucastkam jde vykon rapidne dolu. Na nenarocne sestavy je to OK. Muzu ti rici priklad ,ze moje stara GTX260 fungovala na Fortronu kdyz byl novy dobre ,ale po 2 letech to zaclo blbnout. Nehlede na sdileni jedne PCI-E vetve s CPU coz pri OC CPU je smrtelna kombinace vedouci k nestabilite.
Edit: Tak je to jeste horsi. Tenhle kousek nema 2 PCI-E vetve pro Grafarnu ale oba kabely jsou jen na jedne. To je dobry fail a stitek pekne keca.
- Septim
- Nováček

-
Tak ten zdroj je tedy pro mě docela zklámání čekal jsem trochu víc i když pořád to byl zdroj za necelých 1000,- měl jsem raději jít do seasonic
. Jinak doufam že to těch 32A aspoň má kdyby to mělo jen těch 15A nebo 17A tak to jsem si mohl nechat tu Eurokasly
která měla 16A.
Jinak taky jsem čekal dvě větve možná je to blbost ale má tam i druhej kabílek který se spojí s tím 6pin a vytvoří 8pin není to důvod proč na štítku píší o dvou větvích?
Co se týče těch grafik tak jsem spíše fanoušek Nvidie, ne že bych proti ATi/AMD něco měl
půl roku jsem používal X1950GT a byl jsem spokojený, ale spíše vezmu tu 8800 ta mi bude stačit a pak koupim něco pořádnýho novýho v rámci mezích mého zdroje samozdřejmě 
Co se týče mého CPU jeho max TDP je 45W a i při OC se nedostanu na hodnotu plnohodnotných 95W X3 nebo X4
Jinak taky jsem čekal dvě větve možná je to blbost ale má tam i druhej kabílek který se spojí s tím 6pin a vytvoří 8pin není to důvod proč na štítku píší o dvou větvích?
Co se týče těch grafik tak jsem spíše fanoušek Nvidie, ne že bych proti ATi/AMD něco měl
Co se týče mého CPU jeho max TDP je 45W a i při OC se nedostanu na hodnotu plnohodnotných 95W X3 nebo X4
- Hladis
- Moderátor

Tech 15A a 17A je limit na vetev. Kombinovany vykon ma 32A ,jenze pro grafarnu je urceno tech 15A coz neni vubec dobre na zrave kousky
Ten zdroj je dobry ,ale proste pro nenarocne sestavy. Pro dalsi upgrade je to dost limitujici.
- Septim
- Nováček

-
No tak, novej zdroj už kvůly tomu kupovat nebudu. Jinak ten zdroj mi "jakštakš" poskytl to hlavní stabilitu při OC CPU (S původním EC jsem s tim skoro nehnul), a samozdřejmě různou sadu ochran takže by to snad nemuselo chytnout plamenem nebo odpálit základní desku
.
Jinak jestli se mohu zeptat ještě do jakého výkonu si můžu dovolit tu grafiku těch 150W by to mělo zmáknou ne? Teoreticky by to mělo být do 180W pokud se to dá počítat U*I
Jinak jestli se mohu zeptat ještě do jakého výkonu si můžu dovolit tu grafiku těch 150W by to mělo zmáknou ne? Teoreticky by to mělo být do 180W pokud se to dá počítat U*I
- Hladis
- Moderátor

8800GTS to utahne ,ale jsou to dost poruchove karty diky pajce. Samo je to OCZ diametralne lepsi nez EC zdroj. Pokud by byl ve 14 denni lhute na vraceni ,tak bys ho mohl vymenit za Seasonica.
- Septim
- Nováček

-
Koupil jsem ho na Alze a vrátit ho už teď asi nemůžu. Jinak bavil jsem se s jednim člověkem co se IT zabývá víc a řekl mi že by se za seasonic přimluvil radši ale že řada StealtExtream 2 neni vůbec špatná a že nemusim mít výčitky svědomí že jsem koupil nějak špatně 
Jinak zvolil jsem cestu 8800GTS a je na cestě no tak snad se mi do příští generace grafik nerozpadne
Jinak díky za reakce Hladis
Jinak zvolil jsem cestu 8800GTS a je na cestě no tak snad se mi do příští generace grafik nerozpadne
Jinak díky za reakce Hladis
- Hladis
- Moderátor

Vycitky mit nemusis ,ale priste je lepsi se zeptat nez jit hned kupovat. Ten OCZ je dobry ,jen neni vhodny pro zravejsi grafarny. Rado se stalo.