Tenhle pocit se pořád zesiluje.StepanPepan píše:Začínám mít pocit, že AMD by Bulldozer nejraději zrušilo, kdyby už nebyly venku desky
AMD 1.6 oficiálně prohlásilo, že "Zambezi PIBs scheduled to be available late summer 2010, 60-90 days from today"
90 dní uplynulo, a procesory nejenom že nejsou k dostání, ale ani nejsou formálně uvedené. Formálně uvedené nejsou ani serverové procesory, které měly být před Bulldozerem.
Na mou žádost o obnovení informace o dostupnosti procesorů JF odpověděl svou obligátní větou: "I don't comment on launch dates. Period.", i když jsem ho žádal, že pokud to on sám komentovat nemůže, ať požádá někoho, kdo může.
Na to jsem reagoval tak, že v AMD to rozhodně podle už oficiálně uvedené informace někdo komentovat může, že je tato informace už neplatná a je nutné vydat nové prohlášení, a přímo jsem ho vyzval, aby řekl někomu, kdo na to má pravomoce, aby bylo prohlášení upraveno.
Tato zpráva mi byla smazána, stejně jako 2 další, kde jsem na tuto smazanou poukazoval.
Tohle se stalo v "The Bulldozer Blog is Live" threadu na Overclock.net.
AMD mlčí a prosakují zprávy o velkém zdržení, na Toms hardware někdo řekl, že
"Bulldozer for server comes out in October, so, only one month to see those 12 cores in action while Bulldozer for for desktops is planed until 2012 January." Může to být totální nesmysl, ale v situaci, kdy AMD nedodrželi, co slíbili a zarputile mlčí, takovéhle zprávy najednou neznějí tak nepravdopodobně.
JF před chvílí uveřejnil Bulldozer Pre-launch FAQ
http://www.overclock.net/amd-cpus/11076 ... h-faq.html
JF zde říká, že IPC je pouze jedna z charakteristik, obviňuje lidi, kteří tvrdí, že záleží hlavně na IPC, že mají "zvláštní úmysly". Dále vtipně radí lidem, kteří se zajímají o jednovláknový výkon, aby si koupili rozkošnej levňoučkej jednojádrovej procesor.JF-AMD píše: Q. Is IPC higher on bulldozer? All I care about is IPC.
A. IPC is simply a measurement. What if IPC was 2X what it is today, but clock speed was 500MHz. Is that what you want? You are getting double IPC, right? IPC is only one measure. The people that are telling you IPC is the only thing that matters have an agenda. Taking only one measurement, out of context, is like trying to say that a person's weight is all that matters. I weigh 195. Does that make me fat? Does that make me skinny? It is impossible to say unless you know my height. IPC is like weight - it tells you something in context to other factors, but is meaningless on its own.
Q. What about single threaded performance?
A. See above. Also, if all you care about is single threaded performance, might I recommend a lovely, inexpensive single core processor for your system?
Tak jo...