Nevim jakou si nechat
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- mysak911
- Nováček

-
Nevim jakou si nechat
vlastnim referencni gtx 580 gigabite,a dostal jsem od otce Gigabite gtx 590 a nevim jakou si mam nechat a jakou prodat, protoze jsem cetl zdejsi fora a problemy 2 karet a chci hrat na dobre urovni ale nechci problemy a mam procesor i72600k
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Nevim jakou si nechat
To mi prijde jako kdyz bych dostal Superba a mel Oktavku a nevedel bych jestli si noveho Superba nechat a prodat starou Oktavku nebo naopak.
Ted vazne, pokud mas slusnej zdroj nechal bych si urcite GTX 590.
Sice z gtx 580 ti kapne mene penizku, ale o to vetsi vykon budes mit z te GTX 590.
Ted vazne, pokud mas slusnej zdroj nechal bych si urcite GTX 590.
Sice z gtx 580 ti kapne mene penizku, ale o to vetsi vykon budes mit z te GTX 590.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- mysak911
- Nováček

-
zdroj mam corsairAX 850w,bude stacit?, a co problemy s ni?
Naposledy upravil(a) mysak911 dne pon 5. zář 2011, 15:37, celkem upraveno 1 x.
- mysak911
- Nováček

-
nechci problemy co rikaji zde lide o dvoj karte
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Prodej 590 a nech si 580, 590 je akorát tuna problémů s 580 si v praxi zahraješ lépe + z 590 vytřískáš více peněz. Ňákej moula to určitě koupí.
- mysak911
- Nováček

-
je mi jedno kolik n ajake karte budu mi vykon do hry a stabilitu pro 24" 1920x1200 - tak n ahru metro a moje oblibena zaklinac 2
- mysak911
- Nováček

-
pokud mi nekdo poradi dobre, muze byt 2 karta jeho . za cenu,,,
- Hladis
- Moderátor

Osobne bych si nechal GTX580. Jakykoliv dualni reseni ma par zasadnich much ,ktere jejich pouzitelnost snizuji. Jednu vyhranou GTX590 v soutezi jsem mile rad prodal prvnimu moulovi co se nachomejtnul.
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ako vravia kolegovia, nechaj si 580, trocha potakti
na FHD zvláda úplne všetko a nebudeš sa musieť báť že ti uhorí VRM alebo riešiť SLI profili a spol
na FHD zvláda úplne všetko a nebudeš sa musieť báť že ti uhorí VRM alebo riešiť SLI profili a spol
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- balor2
- Začátečník

Mno nevím jak vy, ale já jsem měl doma GTX480, a na FullHD mi to nestačilo - prostě u náročnějších her ve FullHD s 8XAA to třeba už v Zaklínači II vůbec nedávala, také Metro nejelo naplno, to samé Stalker CoP s vyšším AA nestíhalo, prostě moderní náročné hry na max detaily a vyšší AA aby měl člověk kolem 50FPS prostě jedna karta nestíhá - ne ve FullHD - koupil jsem dvě GTX 460 1GB a obě je přetaktoval na 900MHz na jádře - momentálně jedu na 950MHz tak to co GTX480tka oclá nedávala, tak tohle řešení si to dává s prstem v nose. FPSko pod 45 nepovažuji za pohodlnné hraní - hraji cca 6-8hodin denně a celý víkendy k tomu a tohle je můj osobní názor, také jsem ale na hry náročnější a takových podle někoho "hratelných" 30FPS mi přijde hnus, to samé jak není AA 4-8x nejlépe v kvalitnějších režimech tak to není "ono" co se týče SLI tak dnes už bych se toho nebál - je to opravdu velmi dobře vyladěné - sem tam mouchy u některých her, ale obvykle otázka 14dní než to vylepší nové ovladače či patch, microstuttering ve většině her nepozorovatelný, nebo v tak malé míře, že pokud přímo nedáváš pozor jestli je nebo ne, tak si toho ani nevšimneš. Pokud ale hovoříme o GTX 590 tak za předpokladu že ji nebudeš pokoušet taktováním a budeš mít dobře odvětranou case, bych se nebál odpálení napájení, a s klidem si ji nechal. Já sám ale moc dual řešení na jednom PCB nemám moc v lásce - přijde mi lepší SLI dvou karet - sám uvažuji o koupi SLI GTX570.
Je to ale hlavně o tom, jak je kdo náročný - spoustu lidem ale na FHD GTX580 dostačuje, já ale mezi ně nepatřím
Je to ale hlavně o tom, jak je kdo náročný - spoustu lidem ale na FHD GTX580 dostačuje, já ale mezi ně nepatřím
- Hladis
- Moderátor

Tak nejdriv mluvis o GTX 480 abys pak dosel k soudu ze GTX580 nestaci
Jen tak mimochodem SLI dvou GTX 460 ma stejny vykon jako single vykon GTX 580. O neduzich SLI/Cross tu bylo napsano dost.....
- TOC
- Začátečník

No, já bych to moc nehrotil. Zkusil bych nabídnout obě a podle zájmu a nabízených cen bych se rozhodl. 
Ano, s GTX590 přichází spousta problémů (napájecí kaskáda a všechny možné neduhy Multi-GPU), ale také vyšší výkon a možnost zkusit 3D Vision Surround (nebo "jenom" Surround bez 3D). Já jsem zkoušel Eyefinity a zalíbilo se mi to natolik, že to budu v brzké době doma stavět.
Jestli máš ale nějakou FHD 24" a nic nechceš měnit a GTX580 ti vyhovuje, tak není moc důvodů měnit.
Tohle je dost personální problém, kdaždý má jiný názor a nechal by si něco jiného. Je ho hodně na tvém rozhodnutí, všechno so tu bylo napsáno si vem k srdci, promyli si to, vystav obě grafiky do bazaru a pak se rozhodni.
Ano, s GTX590 přichází spousta problémů (napájecí kaskáda a všechny možné neduhy Multi-GPU), ale také vyšší výkon a možnost zkusit 3D Vision Surround (nebo "jenom" Surround bez 3D). Já jsem zkoušel Eyefinity a zalíbilo se mi to natolik, že to budu v brzké době doma stavět.
Jestli máš ale nějakou FHD 24" a nic nechceš měnit a GTX580 ti vyhovuje, tak není moc důvodů měnit.
Tohle je dost personální problém, kdaždý má jiný názor a nechal by si něco jiného. Je ho hodně na tvém rozhodnutí, všechno so tu bylo napsáno si vem k srdci, promyli si to, vystav obě grafiky do bazaru a pak se rozhodni.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
- Shakall605
- Začátečník

Souhlasím s Balorem, osobně ze SLI gtx 570(ref.msi) přešel jsem důvodu vysokých teplot, nechapal jsem ale tahlo to kolem 90° a ten hluk... no slyšel jsem stíhačku přistávat na dni NATO a můžu ti říct při furmarku jsem myslel že mi to kotví v pokoji. Každopádně nvm jak na tom je ta 580tka, ale moje nynější karta hází při taktech 700/1400/1900 max. gpu1: 81° gpu2: 84°, crysis 2: 1.9patch, vše max na 1900x1080 mi nad 70° nejde (nemám klima a nebydlím v mrazáku).
Napětí jsem neměnil, bios neflashoval... stabilita co jsem zkoušel je na jadru 800mhz (furmark: 86°)>> jen abych ti přiblížil tu 590tku
Jinak já bych bral 580tku, pokud by si hrál 1900x1080... jinak moje rozhodnutí padlo o "číslo" výš kvůli přitelkyni, ta si oblíbila 3 obrazy NFS a wow do toho. Já jsem chtěl 580
Napětí jsem neměnil, bios neflashoval... stabilita co jsem zkoušel je na jadru 800mhz (furmark: 86°)>> jen abych ti přiblížil tu 590tku
Jinak já bych bral 580tku, pokud by si hrál 1900x1080... jinak moje rozhodnutí padlo o "číslo" výš kvůli přitelkyni, ta si oblíbila 3 obrazy NFS a wow do toho. Já jsem chtěl 580
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
30FPS je podľa tebe hnus ale odozva pri 60FPS s 2 kartami ako pri 30fps z jednou kartou ti ako hnus neprijdebalor2 píše:Mno nevím jak vy, ale já jsem měl doma GTX480, a na FullHD mi to nestačilo - prostě u náročnějších her ve FullHD s 8XAA to třeba už v Zaklínači II vůbec nedávala, také Metro nejelo naplno, to samé Stalker CoP s vyšším AA nestíhalo, prostě moderní náročné hry na max detaily a vyšší AA aby měl člověk kolem 50FPS prostě jedna karta nestíhá - ne ve FullHD - koupil jsem dvě GTX 460 1GB a obě je přetaktoval na 900MHz na jádře - momentálně jedu na 950MHz tak to co GTX480tka oclá nedávala, tak tohle řešení si to dává s prstem v nose. FPSko pod 45 nepovažuji za pohodlnné hraní - hraji cca 6-8hodin denně a celý víkendy k tomu a tohle je můj osobní názor, také jsem ale na hry náročnější a takových podle někoho "hratelných" 30FPS mi přijde hnus, to samé jak není AA 4-8x nejlépe v kvalitnějších režimech tak to není "ono" co se týče SLI tak dnes už bych se toho nebál - je to opravdu velmi dobře vyladěné - sem tam mouchy u některých her, ale obvykle otázka 14dní než to vylepší nové ovladače či patch, microstuttering ve většině her nepozorovatelný, nebo v tak malé míře, že pokud přímo nedáváš pozor jestli je nebo ne, tak si toho ani nevšimneš. Pokud ale hovoříme o GTX 590 tak za předpokladu že ji nebudeš pokoušet taktováním a budeš mít dobře odvětranou case, bych se nebál odpálení napájení, a s klidem si ji nechal. Já sám ale moc dual řešení na jednom PCB nemám moc v lásce - přijde mi lepší SLI dvou karet - sám uvažuji o koupi SLI GTX570.
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Broxik
- Začátečník

Jeste sem se nesetkal krom jedne situace v metru kdy na me vyjelo nejake prdtitko se svetlema t y stiny to srazily na 20fps jinak mam +-40fps. Co se tyka witchera zkus vypnout uber sampling nic nepridava a pak taky neni problem. Jinou tak narocnou hru sem nezkousel a ani neznam. Muzes vice rozvest co je na ni nedostacujici?Je to ale hlavně o tom, jak je kdo náročný - spoustu lidem ale na FHD GTX580 dostačuje, já ale mezi ně nepatřím
Dalsi vec ma sandy i7 sandy 2600k coz nadopuje tu kartu jeste lepe nez co mam ja mam starej nehalem.
A kdyz uz mu vykon nebude stacit za chvili je tu kepler, proto je vyhodnejsi prodat gtx590 prachy treba schovat a pak v pripade nutnosti poridit keplera nebo alternativu od amd
Naposledy upravil(a) Broxik dne ned 11. zář 2011, 19:10, celkem upraveno 1 x.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ad witcher2 s uber mám 20fps+- povedané inak ideálne by 2x580 mala 40fps čiže žiadna sláva podľa definície nič pod 60 neberiem