Nevim jakou si nechat

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
mysak911
Nováček
Nováček

Nevim jakou si nechat

Příspěvek od mysak911 »

vlastnim referencni gtx 580 gigabite,a dostal jsem od otce Gigabite gtx 590 a nevim jakou si mam nechat a jakou prodat, protoze jsem cetl zdejsi fora a problemy 2 karet a chci hrat na dobre urovni ale nechci problemy a mam procesor i72600k
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nevim jakou si nechat

Příspěvek od Butch »

To mi prijde jako kdyz bych dostal Superba a mel Oktavku a nevedel bych jestli si noveho Superba nechat a prodat starou Oktavku nebo naopak.

Ted vazne, pokud mas slusnej zdroj nechal bych si urcite GTX 590.
Sice z gtx 580 ti kapne mene penizku, ale o to vetsi vykon budes mit z te GTX 590.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
mysak911
Nováček
Nováček

Příspěvek od mysak911 »

zdroj mam corsairAX 850w,bude stacit?, a co problemy s ni?
Naposledy upravil(a) mysak911 dne pon 5. zář 2011, 15:37, celkem upraveno 1 x.
mysak911
Nováček
Nováček

Příspěvek od mysak911 »

nechci problemy co rikaji zde lide o dvoj karte
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Prodej 590 a nech si 580, 590 je akorát tuna problémů s 580 si v praxi zahraješ lépe + z 590 vytřískáš více peněz. Ňákej moula to určitě koupí.
mysak911
Nováček
Nováček

Příspěvek od mysak911 »

je mi jedno kolik n ajake karte budu mi vykon do hry a stabilitu pro 24" 1920x1200 - tak n ahru metro a moje oblibena zaklinac 2
mysak911
Nováček
Nováček

Příspěvek od mysak911 »

pokud mi nekdo poradi dobre, muze byt 2 karta jeho . za cenu,,,
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Osobne bych si nechal GTX580. Jakykoliv dualni reseni ma par zasadnich much ,ktere jejich pouzitelnost snizuji. Jednu vyhranou GTX590 v soutezi jsem mile rad prodal prvnimu moulovi co se nachomejtnul.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ako vravia kolegovia, nechaj si 580, trocha potakti
na FHD zvláda úplne všetko a nebudeš sa musieť báť že ti uhorí VRM alebo riešiť SLI profili a spol
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
balor2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od balor2 »

Mno nevím jak vy, ale já jsem měl doma GTX480, a na FullHD mi to nestačilo - prostě u náročnějších her ve FullHD s 8XAA to třeba už v Zaklínači II vůbec nedávala, také Metro nejelo naplno, to samé Stalker CoP s vyšším AA nestíhalo, prostě moderní náročné hry na max detaily a vyšší AA aby měl člověk kolem 50FPS prostě jedna karta nestíhá - ne ve FullHD - koupil jsem dvě GTX 460 1GB a obě je přetaktoval na 900MHz na jádře - momentálně jedu na 950MHz tak to co GTX480tka oclá nedávala, tak tohle řešení si to dává s prstem v nose. FPSko pod 45 nepovažuji za pohodlnné hraní - hraji cca 6-8hodin denně a celý víkendy k tomu a tohle je můj osobní názor, také jsem ale na hry náročnější a takových podle někoho "hratelných" 30FPS mi přijde hnus, to samé jak není AA 4-8x nejlépe v kvalitnějších režimech tak to není "ono" co se týče SLI tak dnes už bych se toho nebál - je to opravdu velmi dobře vyladěné - sem tam mouchy u některých her, ale obvykle otázka 14dní než to vylepší nové ovladače či patch, microstuttering ve většině her nepozorovatelný, nebo v tak malé míře, že pokud přímo nedáváš pozor jestli je nebo ne, tak si toho ani nevšimneš. Pokud ale hovoříme o GTX 590 tak za předpokladu že ji nebudeš pokoušet taktováním a budeš mít dobře odvětranou case, bych se nebál odpálení napájení, a s klidem si ji nechal. Já sám ale moc dual řešení na jednom PCB nemám moc v lásce - přijde mi lepší SLI dvou karet - sám uvažuji o koupi SLI GTX570.

Je to ale hlavně o tom, jak je kdo náročný - spoustu lidem ale na FHD GTX580 dostačuje, já ale mezi ně nepatřím 8-)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak nejdriv mluvis o GTX 480 abys pak dosel k soudu ze GTX580 nestaci :? Jen tak mimochodem SLI dvou GTX 460 ma stejny vykon jako single vykon GTX 580. O neduzich SLI/Cross tu bylo napsano dost.....
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

No, já bych to moc nehrotil. Zkusil bych nabídnout obě a podle zájmu a nabízených cen bych se rozhodl. :)
Ano, s GTX590 přichází spousta problémů (napájecí kaskáda a všechny možné neduhy Multi-GPU), ale také vyšší výkon a možnost zkusit 3D Vision Surround (nebo "jenom" Surround bez 3D). Já jsem zkoušel Eyefinity a zalíbilo se mi to natolik, že to budu v brzké době doma stavět. :)
Jestli máš ale nějakou FHD 24" a nic nechceš měnit a GTX580 ti vyhovuje, tak není moc důvodů měnit.
Tohle je dost personální problém, kdaždý má jiný názor a nechal by si něco jiného. Je ho hodně na tvém rozhodnutí, všechno so tu bylo napsáno si vem k srdci, promyli si to, vystav obě grafiky do bazaru a pak se rozhodni. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Souhlasím s Balorem, osobně ze SLI gtx 570(ref.msi) přešel jsem důvodu vysokých teplot, nechapal jsem ale tahlo to kolem 90° a ten hluk... no slyšel jsem stíhačku přistávat na dni NATO a můžu ti říct při furmarku jsem myslel že mi to kotví v pokoji. Každopádně nvm jak na tom je ta 580tka, ale moje nynější karta hází při taktech 700/1400/1900 max. gpu1: 81° gpu2: 84°, crysis 2: 1.9patch, vše max na 1900x1080 mi nad 70° nejde (nemám klima a nebydlím v mrazáku).
Napětí jsem neměnil, bios neflashoval... stabilita co jsem zkoušel je na jadru 800mhz (furmark: 86°)>> jen abych ti přiblížil tu 590tku ;-)
Jinak já bych bral 580tku, pokud by si hrál 1900x1080... jinak moje rozhodnutí padlo o "číslo" výš kvůli přitelkyni, ta si oblíbila 3 obrazy NFS a wow do toho. Já jsem chtěl 580 :wink:
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

balor2 píše:Mno nevím jak vy, ale já jsem měl doma GTX480, a na FullHD mi to nestačilo - prostě u náročnějších her ve FullHD s 8XAA to třeba už v Zaklínači II vůbec nedávala, také Metro nejelo naplno, to samé Stalker CoP s vyšším AA nestíhalo, prostě moderní náročné hry na max detaily a vyšší AA aby měl člověk kolem 50FPS prostě jedna karta nestíhá - ne ve FullHD - koupil jsem dvě GTX 460 1GB a obě je přetaktoval na 900MHz na jádře - momentálně jedu na 950MHz tak to co GTX480tka oclá nedávala, tak tohle řešení si to dává s prstem v nose. FPSko pod 45 nepovažuji za pohodlnné hraní - hraji cca 6-8hodin denně a celý víkendy k tomu a tohle je můj osobní názor, také jsem ale na hry náročnější a takových podle někoho "hratelných" 30FPS mi přijde hnus, to samé jak není AA 4-8x nejlépe v kvalitnějších režimech tak to není "ono" co se týče SLI tak dnes už bych se toho nebál - je to opravdu velmi dobře vyladěné - sem tam mouchy u některých her, ale obvykle otázka 14dní než to vylepší nové ovladače či patch, microstuttering ve většině her nepozorovatelný, nebo v tak malé míře, že pokud přímo nedáváš pozor jestli je nebo ne, tak si toho ani nevšimneš. Pokud ale hovoříme o GTX 590 tak za předpokladu že ji nebudeš pokoušet taktováním a budeš mít dobře odvětranou case, bych se nebál odpálení napájení, a s klidem si ji nechal. Já sám ale moc dual řešení na jednom PCB nemám moc v lásce - přijde mi lepší SLI dvou karet - sám uvažuji o koupi SLI GTX570.

Je to ale hlavně o tom, jak je kdo náročný - spoustu lidem ale na FHD GTX580 dostačuje, já ale mezi ně nepatřím 8-)
30FPS je podľa tebe hnus ale odozva pri 60FPS s 2 kartami ako pri 30fps z jednou kartou ti ako hnus neprijde :mrgreen:
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

Je to ale hlavně o tom, jak je kdo náročný - spoustu lidem ale na FHD GTX580 dostačuje, já ale mezi ně nepatřím
Jeste sem se nesetkal krom jedne situace v metru kdy na me vyjelo nejake prdtitko se svetlema t y stiny to srazily na 20fps jinak mam +-40fps. Co se tyka witchera zkus vypnout uber sampling nic nepridava a pak taky neni problem. Jinou tak narocnou hru sem nezkousel a ani neznam. Muzes vice rozvest co je na ni nedostacujici?

Dalsi vec ma sandy i7 sandy 2600k coz nadopuje tu kartu jeste lepe nez co mam ja mam starej nehalem.

A kdyz uz mu vykon nebude stacit za chvili je tu kepler, proto je vyhodnejsi prodat gtx590 prachy treba schovat a pak v pripade nutnosti poridit keplera nebo alternativu od amd
Naposledy upravil(a) Broxik dne ned 11. zář 2011, 19:10, celkem upraveno 1 x.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ad witcher2 s uber mám 20fps+- povedané inak ideálne by 2x580 mala 40fps čiže žiadna sláva podľa definície nič pod 60 neberiem
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“