Zdravím,
hledám nějakou alternativu k Windows offline souborum.
Řekněme, že máme síť s několika NB (klienty) a jedním hlavním pc, kde jsou data. Klienti k těmto datům přistupují standartně přes namoutovaný síťový disk. Většina dat je read-only, ovšem každý klient má i svou soukromou složku.
Klient ovšem potřebuje přístup k některým datům i po opuštění sítě.
Co bych si představoval?
A) Něco na způsob Windows offline souboru, kdy se soubory stáhnou na disk, a jsou dostupné přes původní cestu (síťový disk).
B) Možnost ručně navolit, které složky se mají na pozadí stáhnou (např. pravy klik a "zahrnout do offline souboru")
C) Automatická synchronizace soukromé složky výhodou
Jde o to, že někteří klienti nemají offline soubory (Home premium), a integrované offline soubory si občas dělají, co chtějí.
Budu rád za každý tip.
Díky
//Když nad tím přemýšlím, tak teoreticky stačí nějaký jednoduchý synchronizační program s kontextovou nabídkou ... bohužel zde však chybí možnost zachování původní cesty (procházení přes síťový disk)
Alternativa k Windows Offline Souborům
- HacIPex
- Začátečník

-
- Maranov
- Mírně pokročilý

Re: Alternativa k Windows Offline Souborům
Dropbox, Live Mesh,...?
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- HacIPex
- Začátečník

-
Re: Alternativa k Windows Offline Souborům
O tom jsem přemýšlel, ale momentální služby nejsou to, co bych uplně potřeboval ...
Nejblíže se tomu podobal starý Windows Live Mesh (nyní Sync), který měl daleko lepší volby a možnost pouze příme synchronizace mezi pc (nikoli se servery, kde by tahani GB dat trvalo dlouho)
// Ještě mě napadá, zda by nebylo možné použít Microsoft Office Groove (2007), nikdy jsem jej nepoužíval takže ani pořádně nevím jak funguje
Nejblíže se tomu podobal starý Windows Live Mesh (nyní Sync), který měl daleko lepší volby a možnost pouze příme synchronizace mezi pc (nikoli se servery, kde by tahani GB dat trvalo dlouho)
// Ještě mě napadá, zda by nebylo možné použít Microsoft Office Groove (2007), nikdy jsem jej nepoužíval takže ani pořádně nevím jak funguje