BIOS na GAINWARD GTX 275 ? pls...

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
reapermad
Nováček
Nováček

BIOS na GAINWARD GTX 275 ? pls...

Příspěvek od reapermad »

Zdravím, mám delší dobu zmíněnou kartu, a větráky se prostě neztišujou, pořád to jede na 100%, i ve 2D :(. Ani softwarové twekry jako riva tuner nebo expert tool nepomohli. Někde sem četl že některé tyto karty se dodali se špatnými Biosy, takže jestli někdo nevíte kde sehnat ten spravnej?.. Už mě to nebaví, a prodat kartu v tomdle stavu nechci, protože by ji asi nikdo nechtěl. Děkuju za rady.
glu
Začátečník
Začátečník

Re: BIOS na GAINWARD GTX 275 ? pls...

Příspěvek od glu »

Muzes jeste vyzkouset MSI Afterburner, nebo-li predelany rivatuner. Ohledne biosu jsem nejaky nasel zde, ale podle verze a parametru jsou vsechny stejny, takze 100% otacky i ve 2D a je to tak pravdepodobne nastaveno primo od vyrobce. Podle me ti zbyva se s tim smirit, vyzkouset nejaky dalsi soft bud od vyrobce karty nebo nvidie, vcetne afterburneru, a posledni moznost je asi nibitor. Nibitorem si totiz muzes upravit bud primo svuj vga bios, vcetne otacek, nebo jiny stazeny, ale pozor tato moznost je asi "nejmin bezpecna".
reapermad
Nováček
Nováček

Re: BIOS na GAINWARD GTX 275 ? pls...

Příspěvek od reapermad »

Tak sem se k tomu case zas dostal, (koupil sem jinou, ale tudle ted chci prodat v jedne sestave). Pouzil sem ten nibitor (v 6.02) a prekopal sem 2D na 40% 3D na 85%, nejdriv teda to extra na 85% to ale nepomohlo, takze sem zkusil "change amount of active performance levels" ze 4 na 2. A pak to vsechno nahraval pomoci nvflashe (v 5.77) funkcí nvflash -A -j -4 -5 -6 jmeno souboru. Vypadalo to ze se tam ten bios normalne nahral, ale pokazde zadna zmena, vetraky jedou na 100% stale :evil: p.s.: posilam prilohu fanspeed IC, jestli z toho nekdo neco vykoukate...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“