Čištění klávesnice STEELSERIES 6Gv2

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
shadye
Nováček
Nováček

Čištění klávesnice STEELSERIES 6Gv2

Příspěvek od shadye »

Dobrý den,
vlastním mechanickou klávesnici STEELSERIES 6Gv2. Mám jí poměrně novou, ale jakožto zkušený rozlývač jsem jí dokázal velice rychle zaneřádit a to takovým způsobem, že se mi napřiklad tlačítko C zasekává a nechce vyjet ven (lepí to jako čert po zmáčknutí a to jsem do toho vylil snad jen vodu..)

Jak mám klávesnici tohoto neduhu účinně a bezpečně zbavit?

Sprchování se bojím kvůli zreznutí nějakých spojů, samozřejmě bych jí nechal klidně týden schnout..

S nějakými čistícími hmotami a podobně nemám zkušenosti a opravdu nevím jak by byla účinná na odstranění lepících míst ve složitě zakryté mechanické klávesnici..

Děkuji za jakékoliv zkušenosti a rady, opravdu jí hlavně nechci zníčit!
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Re: Čištění klávesnice STEELSERIES 6Gv2

Příspěvek od Maddogg »

Voda + jar. Ideálně nějaký štětec k tomu, a pěkne projet oblast klávesnice. Ideálně se vyhnout místům kde může být nějaká elektronika (stavové diody, popřípadě u multimediálních klávesnice tlačítka na vrchu klávesnice ...). Ideálně potom vyfoukat vodu kompresorem/ stlačeným vzduchem a nechat přes noc na topení. Tímto způsobem bys neměl nic poškodit.

//edit: ted se dívám jak vypadá ta klávesnice, myslím že tam nemáš co poškodit (za předpokladu že to nezapojíš mokré), já takhle čistil svůj logitech už asi 5x a funguje pořád dobře
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“