Já jen dodám, Že oba autoři jsou lamy, co to neumí testovat s UEFI instalací.Hladis píše:Opravdu ? kde ? http://www.legitreviews.com/images/revi ... indows.jpg Myslis ty 2-3s rozdilu ? http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky ... c?start=11 To je teda fakt darda. Osobne jsem pomeroval Crucial M4 s Kingston V+100 a ikdyz v rychlostech je rozdil obrovsky tak v realu nepoznatelny. Ale jo ty vysoky cisla z benchu vypadaji tak nejak lepe
SSD DISK - Výběr
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Corsair Force 3 vs. Intel 320 vs. Kingston HyperX
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Shakall605
- Začátečník

Re: Herní SSD?
spajdr<< mohl by si mi pls jaké máš tědkom čtení/zápis apod? Jestli se to snížilo či zvýšilo. Jsem celkem rozhodnout si ho koupit na system a + nějaké ty hry co se vlezou...
Testy má všude super, u uživatelů to taky zatím "neskřípe", takže to vypadá na pěkný kousek ke koupi
Testy má všude super, u uživatelů to taky zatím "neskřípe", takže to vypadá na pěkný kousek ke koupi
- Bird Of Prey
- Nováček

-
Nechapu. Benchmark je orientacni zpusob, jak zjistit, co je vykonnejsi a co pomalejsi. To neplati jen pro SSD, ale i pro CPU, grafiky atd.. A nezlob, jen blazen by za plus minus stejne penize vzal neco, co je znacne pomalejsi. Proc by to nekdo proboha delal?Hladis píše:Ja nevim ale ty pouzivas na PC jen benchmarky nebo delas i neco jineho ? Ja teda benchmarky nehraju a rozdil je nepostrehnutelny.Bird Of Prey píše:Me ten Kingston V+100, podle tech testu, prijde teda jako DOST O NICEM. Hodnoty, na kterych zalezi predevsim - nahodne cteni/zapis malych souboru je kolem 14 MBs/5MB/s, Intel 320 ma cca 10x vice..
- Hladis
- Moderátor

Pomerovat grafiky a CPU s SSD je jaksi ehm mimo. Ty +- stejny penize jsou tisicovky rozdilu ,kdezto vykonostne je rozdil minimalni az nulovy. Precti si prakticke testy a ne benche......je toho tady uz popsano plno.
Ten Kingston V+100 za 3600,- za 128GB verzi je oproti Intelu 320/120(4800,-) neho Hyper X 120 (5100,-) mirne pomalejsi jen v transferu mezi SSD navzajem a snad jedny hre (to nemluvim o tom ze staci 96GB verze za 2700,- coz je pekna cena). Crucial M4 120 (4200,-) dokonce uplne kopiruje vykonostne V+100 naprosto vsude ac papirove je 2x tak rychly. njn vice prouzku, vice addidas ze. Ale pokud ty penize mas a chces poradny delo tak nikdo nenuti te to nekoupit. Je to o svobodne volbe. Ja bych klidne taky koupil nejaky vyssi model ,ale po odzkouseni a po prihlednuti k pomeru cena/vykon/spolehlivost jsem zmenil nazor. Zvlast kdyz v te dobe kralovali benchmarkum velice povedene OCZtka
Ten Kingston V+100 za 3600,- za 128GB verzi je oproti Intelu 320/120(4800,-) neho Hyper X 120 (5100,-) mirne pomalejsi jen v transferu mezi SSD navzajem a snad jedny hre (to nemluvim o tom ze staci 96GB verze za 2700,- coz je pekna cena). Crucial M4 120 (4200,-) dokonce uplne kopiruje vykonostne V+100 naprosto vsude ac papirove je 2x tak rychly. njn vice prouzku, vice addidas ze. Ale pokud ty penize mas a chces poradny delo tak nikdo nenuti te to nekoupit. Je to o svobodne volbe. Ja bych klidne taky koupil nejaky vyssi model ,ale po odzkouseni a po prihlednuti k pomeru cena/vykon/spolehlivost jsem zmenil nazor. Zvlast kdyz v te dobe kralovali benchmarkum velice povedene OCZtka
- Shakall605
- Začátečník

Ještě jsem našel Crucial m4 - 128GB, je levnější od hyperX 120gb o 1tis. Jestli má někdo nějaké zkušenosti s tímto SSD a celkově se značkou Crucial, pak budu jen rád za vaše komenty.
- Hladis
- Moderátor

Muzu rici ze jsem ho mel na odzkouseni. Fungoval bez problemu ,ale mel jsem ho jen chvili. Co se tyce RMA tak v dobe kdy jsem se rozhodoval co koupit zadnou nemel. Novejsi data nemam ale myslim ze muzu rici ,ze se jedna o spolehlivy disk s kterym nebyl zadny problem. Kdyztak recenze http://www.anandtech.com/show/4253/the- ... ssd-review
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jop M4 sú slušné za tie peniaze, posledný FW dokonca zvýšil výkon asi o 10%
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Shakall605
- Začátečník

Jaký je rozdíl mezi Crucial m4 - 128GB, Transfer Kit a jednoduše Crucial m4 - 128GB? Vím že v příslušku, ale co je tam navíc? Mě jde jen o redukci 2,5" na 3,5" abych to mohl dát do klece.
- Hladis
- Moderátor

http://www.alza.cz/crucial-m4-64gb-tran ... .htm#popis Tady mas rozdil. U mnou zapujceneho kusu jsem zadnou redukci nemel.
- Shakall605
- Začátečník

Hmm tak redukci to nemá
to bych musel zvlášť koupit za 300, pošta 100, tj. s diskem 4600, tak to už asi bude lepší si připlatit 400 koupit ten hyperX. Redukci má v balení + dock na externí užívání, dále je o něco rychlejší a prodejnu v případě reklamaci mám za "humny" a to jsem myslel že ušetřím 
- Hladis
- Moderátor

Xigmatek nema v prislusenstvi redukce na 2,5 ?
Jinak Hyper X s redukci uz je za cca 5500,-
Jinak Hyper X s redukci uz je za cca 5500,-
- Shakall605
- Začátečník

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2AN35B18E3 - no kingstone to má už jako součást balení, díval jsem se i na unboxing a má ho tam.Jinak Hyper X s redukci uz je za cca 5500,-
Ať se na to dívam ze všech stran tak tam nic nevidím a v příslušku k case to taky nemám a našel jsem http://hardforum.com/showthread.php?t=1619985 viz. 4 obr. tam tu redukci má, ale podle toho jak to čtu tak to měl k SSD (intel balení).Xigmatek nema v prislusenstvi redukce na 2,5 ?
- Hladis
- Moderátor

njn na CZC je drazsi
neskouk jsem ostatni obchody. Kingston ma dve verze. Jednu levnou jako holej disk a druhou drazsi s redukci a dalsim prislusenstvim.
No to se Xigmatek moc nepredved. Treba CoolerMaster dodava u tak drahych skrini redukce v prislusenstvi a ma i specialni pozice pro SSD
On za to Xigmatek dostal minus i v recenzi.
No to se Xigmatek moc nepredved. Treba CoolerMaster dodava u tak drahych skrini redukce v prislusenstvi a ma i specialni pozice pro SSD
- Shakall605
- Začátečník

No jako tomu Xigmateku bych vytknul tu redukci, pak to že se musí vyšroubovat celý 5,25" bay aby se tam dala položka 3,5", pak nehorázně s prominutím hovadský udělaný manuál, je na několik jazyků, má velikost A4 a něco z něj vyčíst, je něco jako číst Kafku z použitého hajzl papíru, opravdu stavění byl zážitek. Dále zmiňovaná redukce na 2,5" (kdyby byla aspoň symbolická 1).No to se Xigmatek moc nepredved. Treba CoolerMaster dodava u tak drahych skrini redukce v prislusenstvi a ma i specialni pozice pro SSD On za to Xigmatek dostal minus i v recenzi.
Jinak co se týče Airflow ten je ukrutný, chlazení na CPU mi v burnu šlo o 5° dolů, GPU je naproti 200mm a teplota grafny při 60-80% zátěži (hraní) to nejde nad 70° a ta tichost, no relaxovat se dá při tom. Fany jedou na 100%, redukovat přes Al suite, je nepotřebuju, což se o předchozí case říct nedalo. Kupoval jsem ho původně pro vodní chlazení, protože na horní stranu se vejde 3x140mm radiator a to do žádné case na trhu nedám (bez moddingu) a 4x120mm je pořád menší plocha o něco.
Dále kabeláž, super, vše hodím za desku a mám tam "čisto" od drátů... a další.(btw přešel jsem z HAF 932)
Co se týše toho SSD, tak přece jenom teda půjdu do toho hyperXka teda no...
- CodeeX
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, delas moc dobre...me uz fici ve skrini neco pres 2-3 tydny a vse bez problemu. Mam tam zatim Win 7 Ultimate 64 bit par programu a 2 hry [BC 2 a Crysis 2] a vse v pohode..CodeeXShakall605 píše:No jako tomu Xigmateku bych vytknul tu redukci, pak to že se musí vyšroubovat celý 5,25" bay aby se tam dala položka 3,5", pak nehorázně s prominutím hovadský udělaný manuál, je na několik jazyků, má velikost A4 a něco z něj vyčíst, je něco jako číst Kafku z použitého hajzl papíru, opravdu stavění byl zážitek. Dále zmiňovaná redukce na 2,5" (kdyby byla aspoň symbolická 1).No to se Xigmatek moc nepredved. Treba CoolerMaster dodava u tak drahych skrini redukce v prislusenstvi a ma i specialni pozice pro SSD On za to Xigmatek dostal minus i v recenzi.
Jinak co se týče Airflow ten je ukrutný, chlazení na CPU mi v burnu šlo o 5° dolů, GPU je naproti 200mm a teplota grafny při 60-80% zátěži (hraní) to nejde nad 70° a ta tichost, no relaxovat se dá při tom. Fany jedou na 100%, redukovat přes Al suite, je nepotřebuju, což se o předchozí case říct nedalo. Kupoval jsem ho původně pro vodní chlazení, protože na horní stranu se vejde 3x140mm radiator a to do žádné case na trhu nedám (bez moddingu) a 4x120mm je pořád menší plocha o něco.
Dále kabeláž, super, vše hodím za desku a mám tam "čisto" od drátů... a další.(btw přešel jsem z HAF 932)
Co se týše toho SSD, tak přece jenom teda půjdu do toho hyperXka teda no...
P.S jestli by ses chtel na neco zeptat rad odpovim
CPU: i7-2600k@4.5GHz Fan: Corsair H100 MB: Asus P8Z68-V /GEN3 GPU: Asus Radeon R9 290 DirectCU II OC RAM: Corsair XMS3 16GB 1600 MHz HDD Samsung SpinPoint F3 - 1TB, Kingston HyperX SSD - 120GB, Samsung 850 PRO 512GB, WD Red - 3TB CASE: CoolerMaster HAF 922W PSU: Seasonic X-750 OS: Windows 10 Pro X64
- Hladis
- Moderátor

Spajdrovi moc nefici http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=180 tak jestli pro nej nemas nejaky tip.
- Shakall605
- Začátečník

No jelikož ještě jsem SSD neměl, takže ze začátku zapojit disk > nahodit AHCI> na kinstonu stahnout a aktualizovat fireware(?). To by mělo pro začátek stačit, nebo ještě třebas udělat něco navíc?Zdravim, delas moc dobre...me uz fici ve skrini neco pres 2-3 tydny a vse bez problemu. Mam tam zatim Win 7 Ultimate 64 bit par programu a 2 hry [BC 2 a Crysis 2] a vse v pohode..CodeeX
P.S jestli by ses chtel na neco zeptat rad odpovim CodeeX
No jestli můžeš mi tu hodit nějaký to čtení/zápis, jelikož na tom máš systém (ja to také plánuji) a všude se dělají všechny bechmarky na "prázdno". Děkuji
Vím že to nění na mě, ale když to dělalo u hry mi, tak stačilo naistalovat new patch a problém vyřešen, ale obávám se že to nebude případ SpajdraSpajdrovi moc nefici http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=180 tak jestli pro nej nemas nejaky tip.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Psali mi dva lidi, co mají ten samý disk jako já přes měsíc a problém nemají, těžko si pak vybírat.
- Shakall605
- Začátečník

Co se týče mě, tak mě to neodradilo, to bych si potom nekoupil s HW nic co stojí za to. Taky hodně "říkali" o gtx 590 bůh ví co a jsem spokojenej, fakt záleží jen na kousku.Psali mi dva lidi, co mají ten samý disk jako já přes měsíc a problém nemají, těžko si pak vybírat.
- Hladis
- Moderátor

No 590tku jsem v ruce mel a sla pryc. Tam zalezi jestli nekomu vadi zvyseny latence a pro nejeky taktovani to taky moc vhodny neni. Obecne ta karta po technicky strance moc povedena neni. Ber ze to zde hodnoti lidi co jsou trochu narocnejsi a vrtaji se v tom trochu vic ,ale to jsme OT.
Ten Hyper X ma vyhodu v nekterych hrach kde diky SF radici je nacitani rychlejsi nez u konkurence jinak to je vse stejny. Ma to vysoky vykon ,ale i vysokou cenu za 1GB ,kazdopadne pokud na to clovek ma ,tak proc si neudelat radost
Ten Hyper X ma vyhodu v nekterych hrach kde diky SF radici je nacitani rychlejsi nez u konkurence jinak to je vse stejny. Ma to vysoky vykon ,ale i vysokou cenu za 1GB ,kazdopadne pokud na to clovek ma ,tak proc si neudelat radost