Vymena zdroje
- smates
- Začátečník

Vymena zdroje
Cus chci si koupit novou GK do meho stroje viz podpis a s tim se nese i vymena zdroje.Ted tam mam Seasonic 430W a podle kalkulacky pro vypocet mam ted max odber 360W to je v pohode.Chtel bych ale upgrade GK na asi GTX 570 a to uz mi kalkulacka ukazuje spotrebu 500W a ted jde o to jestli mi na to staci OEM Fortron 550W http://eshop.inpraise.cz/?Mode=Sti&StiId=84164 nebo vzit radsi neco s 600W?Taky nevim jak je to s tema 12V vetvema ten Fortron ma 4x 12V/18A a nebo je lepsi mit vetve jen dve ale silnejsi?Dve grafiky najednou neplanuju ani do budoucna.
Intel i5-4670K+Thermalright HR-02 Macho Rev.A/MSI Z87-G45 Gaming/PALiT GeForce GTX 1050 Ti KalmX, 4GB/8GB RAM/SSD Crucial M500 240GB/Zdroj CoolerMaster Silent ProM 700W/Zabaleno v CoolerMaster Storm Enforcer Edition
- Hladis
- Moderátor

Re: Vymena zdroje
Ten Fortron fakt ne. Napis kolik penez do toho chces vrazit. Doporucuju minimalne tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88182 Jeste dodam ze ten procesor zrovna tu GTX570 moc nenakrmi. Mas ho pretaktovany ?
- smates
- Začátečník

Proc ne Fortron pokud vim tak jsou to slusny zdroje sice ne spicka ale taky ne EC navic ma odpojitelny kabely.Procesor je na to myslim v pohode Na Intel kvuli tomu prechazet nebudu.
Intel i5-4670K+Thermalright HR-02 Macho Rev.A/MSI Z87-G45 Gaming/PALiT GeForce GTX 1050 Ti KalmX, 4GB/8GB RAM/SSD Crucial M500 240GB/Zdroj CoolerMaster Silent ProM 700W/Zabaleno v CoolerMaster Storm Enforcer Edition
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Vzal bych radší ten Corsair TX650 v2, má jednu silnou 12V větev se 2 konektory, což je pro tebe ideální.
Máš ten CPU přetaktovaný? Jestli ne, je to škoda, tyhle kousky se běžně pohybují kolem 4GHz a na výkonu je to znát dost fest.
Máš ten CPU přetaktovaný? Jestli ne, je to škoda, tyhle kousky se běžně pohybují kolem 4GHz a na výkonu je to znát dost fest.
- Hladis
- Moderátor

Povest Fortronu jako vybornych zdroju je uz zanesena prachem. EC to sice neni ,ale diky horsi kvalite soucastek to po dvou letech odchazi ci se snizuje vykon a tenhle design se 4 vetvema po 18A a jeste blbe udelanych je naprosto nevhodny na zrave grafiky. I tak je celkove na GTX570 slaby. Tvuj procesor v nepretaktovane podobe je na tu kartu slaby. V pretaktovane je to uz lepsi.
- smates
- Začátečník

No mozna to nebude GTX 570 ale spis GTX 560Ti nebo Ati 6950.Procesor jsem zatim netaktoval protoze to neni potreba pro tu Ati 5770 co mam.Muze mi nekdo vysvetlit jak je to s tema 12V vetvema?Je teda lepsi jedna silna nebo vic slabsich nebo dve neco mezi?Premejslel jsem i o tomhle http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=116&t=171840 Ten Enermax nechci je moc drahej.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
O Enermaxu nikdo nemluvil, probírali jsme Corsair.
Jedna silná 12V se 2 konektorama je lepší, navíc ti na všechny GK budou bohatě stačit 2.
GTX560Ti na tom samým zdroji je výhodnější v tom, že se budeš pohybovat blíž kolem středního zatížení, kde má PSU nejvyšší účinnost.
Ten Jersey je i docela slušná alternativa, recenze byla docela slušná, legrace je, že ten odkaz na recenzi jsem mu posílal já
.
Jedna silná 12V se 2 konektorama je lepší, navíc ti na všechny GK budou bohatě stačit 2.
GTX560Ti na tom samým zdroji je výhodnější v tom, že se budeš pohybovat blíž kolem středního zatížení, kde má PSU nejvyšší účinnost.
Ten Jersey je i docela slušná alternativa, recenze byla docela slušná, legrace je, že ten odkaz na recenzi jsem mu posílal já
mirek-x píše:tady mi jeden mistni clen poslal test a hodnoceni sice 750W verze, ale jen pro ty ve kterych znacka Jersey vzbuzuje dojem ciny:
http://www.hardwareheaven.com/reviews/9 ... usion.html
- Hladis
- Moderátor

No pohled dovnitr toho Jersey s kondenzatory TEPO atd... s Fortron designem .... no nevim nikdy jsem ho nevidel ,ale Fortrony taky meli dobry recenze (protoze se testuje novy kus) a po dvou letech to diky kondikum jde do kelu at vykonove nebo funkcne. Dokonce ted nekomu novej Fortron exlodoval a zrovna Tepo kondik.
- smates
- Začátečník

Jo s tim Enermaxem jsem se prepsal myslel jsem ale ten Corsair.Ten Jersey ma ale taky ctyri ty 12V vetve.Kurnik jsem zmatenej mi nerikejte ze na zdroji kterej ma 600+W nepojede vykonna grafika kdyz ma 4x12V vetve,proc by to jinak delaly kdyz je tedy lepsi jedna nebo dve silnejsi?Podle me by prinejhorsim nemel bejt problem dat ty dve vetve do jednoho napajeciho konektoru.Jeltík píše:O Enermaxu nikdo nemluvil, probírali jsme Corsair.
Ten Jersey je i docela slušná alternativa, recenze byla docela slušná, legrace je, že ten odkaz na recenzi jsem mu posílal já.
mirek-x píše:tady mi jeden mistni clen poslal test a hodnoceni sice 750W verze, ale jen pro ty ve kterych znacka Jersey vzbuzuje dojem ciny:
http://www.hardwareheaven.com/reviews/9 ... usion.html
- Hladis
- Moderátor

Nikdo nerika ze nepojede. 650tka ma 4x18A vetve a da v sohrnu cca 47A. Podle stitku na te 750tce ma dve vetve pro grafarny tz. PCIe 1 a 2 na V2 a 3,4 na V4 omezene na 20A. Jenze u te 650tky to bude pravdepodobne jinak a Fortron design ,ktery je pouzit i u OCZ , ma grafarnu napojenou jen na jedne vetvi s 18A (i pres informace na stitku) coz je dost omezujici pro high end. Nevim ale jak to ma udelane Jersey a varil bych z vody. Jde i o kvalitu komponentu a a ty pouzite kondenzatory nemaji nijak velkou zivotnost. Proto doporucuju sice drazsi ,ale lepsi Corsar TX 650W ktery dava 5 let zaruku.
- smates
- Začátečník

Mas tam recenzi i na tu 650ku a ta ma na vetvich 18A ta 750ka ma 20A.Kazdopadne nechci vyhodit za zdroj 2k.Poradte tedy neco vhodneho s min 550W ale jenom z http://www.alza.cz/ nebo odsud http://www.jscomputers.cz/
- Hladis
- Moderátor

Stale nerikas tvuj cenovy limit takze jen vestim z koule. Doporucil bych ti jeste http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74749 Ten je na Alze nebo JSC drazsi.
- smates
- Začátečník

No kolem tech 1600 ale radsi bych o neco silnejsi tenhle by byl na hrane.Klidne pouzitej 
- Hladis
- Moderátor

Ma 40A na +12V (480W) coz maji normalne 600W zdroje. Nejde se divat jen na Watty. GTX560Ti nebo R6950 bez brutalnich OC to utahne bez problemu. Na 570GTX uz ale kvalitni zdroj stoji proste vic a tam uz doporucuju ten Corsair.smates píše:No kolem tech 1600 ale radsi bych o neco silnejsi tenhle by byl na hrane.Klidne pouzitej
- smates
- Začátečník

OK kdyz bych koupil ten co ma vetve po 18A je mozny napajet tu grafiku spojenim dvou dohromady?
- Hladis
- Moderátor

Ta 650tka je klasickej Fortron. Nevim zda tam je ten fortronackej ojeb a ve skutecnosti je PCI-e 1 a 2 jen na vetvi jedne. Pokud stitek nelze ,tak by nemel byt problem jelikoz kazdy z tech 2 kabelu pro grafarnu je z jine vetve. Pokud je novy tak by mel byt v pohode ,ale po dlouhe dobe (zalezi na vytizeni cca za 2-3 roky) proste u zravych sestav zacne blbnout diky smejdskym kondikum.
- smates
- Začátečník

Tak po zvazeni vsech moznosti odlozim nakup GK o par mesicu a koupim tedy kvalitni zdroj.Po zvazeni alternativ a priorit jsem vybral tenhle http://www.jscomputers.cz/produkt/COOLE ... m_fan.html Prosim o pripadny komentar.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Z bláta do louže... Jestli chceš opravdu kvalitu, tak minimálně Seasonic M12 II nebo Corsair HX
- smates
- Začátečník

No podle recenze a uzivatelu je lepsi a tissi nez ten Seasonic.Se podivej na fotku zevnitr,japonsky kondiky vyborny predimenzovany chlazeni a prej i o dost vetsi vaha naz ten Seasonic. http://www.hardwareheaven.com/reviews/7 ... ction.html
- Hladis
- Moderátor

Ten CoolerMaster Silent Pro je hodne dobry zdroj a opravdu vynika tichosti. Vubec se ty zdroje nereklamuji a jsou hodne spolehlive. Jedina vada je v pouziti sekundarnich kondiku od Tepo ,ale u rady Silent Pro (bez Gold) to nema moc vliv. Problem u tehle zdroju je vysoka cena a nizsi vykon nez u S12II 620W. Preferoval bych ten Seasonic ,ale s tim Silent Pro chybu neudelas. Osobne je pouzivam v pracovnich PC.