GTX560 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
spawn866
Začátečník
Začátečník

Re: GTX560 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od spawn866 »

Alfajk píše:rozdil 6 a 8 pin je prakticky jen vizualni,zadnej zasadni vliv na odebiranej proud to mit nebude,je to jen "pro jistotu" ...urcite vem tu revizi 2

...a taktovat zvladne kazdej,jedna se o posunuti posuvniku z leva do prava :)
no u te revize2 karty pisou ze ma o neco vetsi spotrebu,ale to je mozna jen nejaky odhad,pro jistotu,oki...
no s tim taktovanim,dobre je to o zkouseni,pridal bych tam par hertzu,par tady a pak to protahnul nejakym benchmarkem a pak pro jistotu bych to treba nechal testovat pul dne,ALE to urcite neni vsechno jen pridat Hz,take se musi pres nejaky program,predpokladam pres MSI afterburner,pridat napeti,nebo tam hodit jiny bios,urcite je toho vic ne?
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

presne tak rikat soupani posuvniku taktovani je asi prehnane vetsinou tim navysis frekvence o par mozna desitek hz ale pokud uz je to o sto a vice v rozdilu od referencnich taktu tak by to uz nestacilo
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

spawn866 píše:lidi prosimvas potreboval bych s necim poradit,ja si planuju koupit grafiku a docela se mi libi tahle a jelikoz neumim taktovat(tzn. ze bych si sam nebyl schopnej hodit kartu jako tielka az skoro na gpu=970 atd.) s tou kartou co ma OC,tak jsem se dival na tuhle a neni spatna,ma dobry takty,co si o ni myslite?
http://interlink.tsbohemia.cz/gigabyte- ... 21988.html

http://interlink.tsbohemia.cz/gigabyte- ... 30792.html

tyhle dve karty jsou vlastne to same,akorat ze ta prvni je verse 1,ta druha je 2nd version,JENZE!ta prvni karta ma napajeni klasicky 2x6pin pcie(coz je normalni),ALE ta druha ta 2nd version ma napajeni 1x6pin+1x8pin...vubec to nechapu,jsou uplne stejne,maj uplne stejne takty,akorat ta druha ma jiny chladic,jenze to podle me neni duvod pro 1x8pin,nevite nekdo pls proc ta druha karta ma 8pin-pcie?Je ta karta snad lepsi,tim ze si bude brat vetsi vykon ze zdroje tak bude lip fachat?musi v tom byt neco duleziteho co se tyce chodu a stability,jinak by to tam bylo zbytecne,ne?

na taktování nic není toje pravda stáhneš si afterburner nastavíš hodnoty a napětí a but to pojede nebo spadne, ty hodnoty co já dosahuju je upravením karty a editací biosu tam už musíš něco znát nebo se ti muže stát že kartu nerozchodíš.běž do té revize 2 ta karta je stvořená na taktování :) pokud máš na zdroji 2x6pin a zapojiš to nic se neděje karta ti pojede pokud u toho 6pinu máš i dvojpin tak to mužeš připojit :)
spawn866
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spawn866 »

tielka píše:
spawn866 píše:lidi prosimvas potreboval bych s necim poradit,ja si planuju koupit grafiku a docela se mi libi tahle a jelikoz neumim taktovat(tzn. ze bych si sam nebyl schopnej hodit kartu jako tielka az skoro na gpu=970 atd.) s tou kartou co ma OC,tak jsem se dival na tuhle a neni spatna,ma dobry takty,co si o ni myslite?
http://interlink.tsbohemia.cz/gigabyte- ... 21988.html

http://interlink.tsbohemia.cz/gigabyte- ... 30792.html

tyhle dve karty jsou vlastne to same,akorat ze ta prvni je verse 1,ta druha je 2nd version,JENZE!ta prvni karta ma napajeni klasicky 2x6pin pcie(coz je normalni),ALE ta druha ta 2nd version ma napajeni 1x6pin+1x8pin...vubec to nechapu,jsou uplne stejne,maj uplne stejne takty,akorat ta druha ma jiny chladic,jenze to podle me neni duvod pro 1x8pin,nevite nekdo pls proc ta druha karta ma 8pin-pcie?Je ta karta snad lepsi,tim ze si bude brat vetsi vykon ze zdroje tak bude lip fachat?musi v tom byt neco duleziteho co se tyce chodu a stability,jinak by to tam bylo zbytecne,ne?

na taktování nic není toje pravda stáhneš si afterburner nastavíš hodnoty a napětí a but to pojede nebo spadne, ty hodnoty co já dosahuju je upravením karty a editací biosu tam už musíš něco znát nebo se ti muže stát že kartu nerozchodíš.běž do té revize 2 ta karta je stvořená na taktování :) pokud máš na zdroji 2x6pin a zapojiš to nic se neděje karta ti pojede pokud u toho 6pinu máš i dvojpin tak to mužeš připojit :)

jo,ja mam 2xpcie modulovany kabely a pri tech 2x6pin mam 2pin kdybych tam chtel zapojit 8pin,takze ja bych 8pin mohl zapojit 2x...no s tim taktovanim,ale kdyz zvysim napeti tak by pomalu shoret ne?takhle kdybych treba dal vetsi napeti nez bych mel,no to je jedno,pokud si koupim tuhle kartu tak ani taktovat asi nebudu,takze v poho :)...diky
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

nic ti hořet :onfire: nebude ta karta je na to stavěná :) stejně pokud nevíš jak nato tak zvýšíš napětí minimálně což kartě neublíží .moje odhady na takty tvé budoucí karty 960/4600 víc ani noha 8-)
spawn866
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spawn866 »

tielka píše:nic ti hořet :onfire: nebude ta karta je na to stavěná :) stejně pokud nevíš jak nato tak zvýšíš napětí minimálně což kartě neublíží .moje odhady na takty tvé budoucí karty 960/4600 víc ani noha 8-)
jo,no v tom pripade ta tvoje s OC je asi lepsi na taktovani ne?co vlastne znamena to OC?to je neco jako super over clocked nebo neco takoveho?

no me budou stacit ty takty co ma v defaultu :),ale podle tveho odhadu to znamena ze OC karty jsou lepsi,no kdybych si teoreticky koupil nejakou dobrou kartu OC,treba tu co mas ty,jak moc snadny by bylo dat ji z defaultu na takty te karty co si chci koupit,co sem uvadel nahore,GPU950,memory 4580,shadery myslim 1800 nebo 1900,jak snadno bych tam dostal tu s OC?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

OC=overclocking překlad přetaktování,OC edice znamená že máš kartu přetaktovanou od výrobce :) já su fanda MSI a jinou bych nekoupil 8) ta gigabite je nataktovaná na svém maximu a ted záleží jak moc se ta karta povedla a okolik se dá ještě poladit jak už říkal coyd možná pár desítek mhz :?
spawn866
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spawn866 »

aha,no dekuju vsem za rady :)
roman2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2 »

dnes som kupil MSI gtx560ti twin frozr II/OC a sprava sa velmi zaujimavo.

idle teploty s otvorenou bednou:
100% fan speed -> 35'C
40% fan speed -> 36'C

BFBC2 max detaily 40min:
55% fan speed -> 82'C

Kombustor 40minut burn:
100% fan speed ->79'C
55% fan speed -> 85'C

idle teploty sa mi zdaju nejake vysoke, ale v izbe je tiez dost teplo.
teploty okolo 83'C v hrach by nemali karte ublizit? zvukovy rozdiel medzi 55% a 100% otackami je uplne obrovsky. trochu divne ze medzi 50% a 100% otackami nieje skoro ziaden teplotny rozdiel.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nehulils neco pred tim,nez kontrolovals teploty ? ...jinak si to nedokazu vysvetlit

jinak to v idle je normalni,rychlost fanu nema zadnej vliv,niz uz to zchladit nejde
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ne, podle testů je ten chladič celkově hrozně hlučný a neefektivní, nepochopil jsem vůbec, co MSI provádí, když doma mám tak tichou a netopící (nataktovanou i se zvýšeným napětím) GTX460, která má jen 2x HP a 1x 92mm FAN!
http://extrahardware.cnews.cz/msi-gtx-5 ... u?page=0,8
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

takty 940/4700 teplota v místnosti 24 °C

idle 100% fan - 34°C
40% fan - 35°C

crysis - 60% fan - 66°C

hard reset - 69% fan - 76°C

kombustor - 67% fan - 77°C
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Docela by mě zajímaly teploty před vylapováním IHS (a předpokládám správně že jsi brusil i styčnou plochu chladiče) ?
roman2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2 »

tielka píše:takty 940/4700 teplota v místnosti 24 °C
kombustor - 67% fan - 77°C
vdaka za cisla, velmi uzitocne. pretaktoval som kartu na 940 Core clock/ 1880 Shared Clock

pri 67% otackach mam s otvorenou bednou na Kombustore 81'C. kedze v bedni mam zly airflow tak po zatvoreni sa teplota na 67% zacne zvysovat cez 90'C.

podla testov gtx560ti je 80'C teplota normalna. cize sa nemusim bat prevadzkovat tuto grafiku na 80-82'C? pri 55% otackach je v mojom setupe v podstate nepocutelna. do 65% je to OK pre mna bez sluchatok. nad 70% sa mi ta grafika zda hlucna.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

vyhoda GTX560 je ze teplota neprekroci kritickych 100C, nebot pak zacne karta vkladat prazdne cyckly a tim sebe sama chladi. Takze teploty 80C jsou vcelku bezne a vubec bych to neresil jestli nechces. Samozrejme ze to cipu nedela extra dobre, ale kdo by chtel za 6let aby grafika porad fungovala, kdyz uz za 3 roky je vetsinou z PC venku.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Jeltík píše:Docela by mě zajímaly teploty před vylapováním IHS (a předpokládám správně že jsi brusil i styčnou plochu chladiče) ?

ty teploty už nemužu porovnat. :(

karta bez uprav
1, max takt 920/4500
2,zvyšení napětí na 1.012V
3,origo bios
4,bez chladiče pamětí

co si pamatuju tak crysis 62°C takty 880/4200

karta upravy
1,max takt 940/4700 bez navyšování napětí nebo napětí 1.025 V
2,editovaný bios
3,chladič pamětí
4,laping

crysis takty 940/4700 bez zvýšení napětí - 61°C, 1.025V - 66°C

co s týče lapování a chladiče pamětí, jaký to má přínos:karta při taktech 940/4700 se tak brutálně rychle nezahřívá ve hrách od 58°C do 76°C .Furmark sní vyždíme 86°C. brutální pokles teploty při vypnutí hry o desitky °C za pár sekund.
XiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od XiO »

Ahojte chcem sa este podelit zo skusenostiami ktore mam s Gigabyte 560ti OC pisal som o nej na tomto fore. Jena sa o to ze po hodine hrania vyhodila bielu obrazovku. Graficku kartu som dal na reklamaciu vymenili mi ju za druhu, podotykam pouzivanu obchytkanu bez kritiek... nasledne som sa ju pokusal dostat do skrynky ale ani za boha sa mi tam nechcela vsunut. Po blizsom prehliadnuti som zistil ze bol na nej ohnuty plech. Po vyrovnani som zasunul kartu pripojil piny a zapol. Po nastartovani som zapol GPU-z a moje predtuchy boli spravne, graficku kartu mi vymenili sice ale bola podtaktovana na referencnu verziu. Takze som ju odniesol znova na reklamaciu. Nastastie som uz necakal 3 tyzdne ale len tyzden a pol. Dostal som zasa druhu kartu. Tak som uz dufal ze bude vsetko v poriadku. po rozbaleni uz karta vyzerala lepsie uz tam boli 2 krytky (sice este 2 chybali) ale nebolo na nej nic ohnute ani dotlapkane. Bohuzial aj tato karta bola podtaktovana. (podotykam ze som do chyb uviedol podtaktovana karta na referencnu verziu) Chcem len upozornit aby ste sa tymto kartam vyhybali. Idem ju dat vo s znovu na reklamaciu a budem ziadat vratenie penazi. Po mesiaci a pol som bez GK. Bohuzial Nvidii a Gigabyte uz neverim, zoberiem 6950 a budem mat pokoj... sice ma o nieco mensi pomer cena vykon a nema PhysX ale zato sa lepsie taktuje a pripadne sa da prerobit na 6970...
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Ja mel kdysi SOC verzi gtx 260 od Gigabytu a ta taky nebyla schopna jet na svych taktech musel jsem ji sam podtaktovat (reklamovat se mi nechtelo) stacilo 15mhz na jadre myslim ale i tak u mne tenhle vyrobce skoncil ;)
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

gigabyte asi dela peknej srot,kamosum ve tride uz 2 gtx 560 ti SOC umreli po pul roce pouzivani
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
martonelli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martonelli »

Ja teda celkom krochkam blahom , som si na pokus zadovazil gigabyte 560 830mhz/4000mhz, nedavno pozitivne recenzovanu na jednom webe http://sk.gigabyte.com/products/page/vg ... oc-1gi/.Po rozbaleni som mal pocit ,ze sa gigabyte tato vga fakt podarila /celkom monstrozne posobia tie 2 10cm ventilatory/,stabilne pri default napati 0,987V dostal na 920/4800-pamate daju aj 5000 .Na magickych 1ghz som sa dostal v prstom v nose s nizkym napatim 1,037V t.j. 1000/4800 pri teplote uzasnych 61C :o /haf 932/,vetraky tocili 1500rpm /stale tiche/.Neviem kolko ma tato vga svoj max,vzhladom,ze to bolo testovane v zostave s PII na 4,12ghz ,kde od cca 850/4400 uz vykon nerastol skoro vobec /brzda cpu/ a do druhej zostavy ,kde mam sb sa my to montovat nechce koli komplet vode.Takze to zhrniem:
Pozitiva:chladenie, teploty, vaha celej vga /oproti asus dcII/,super overclock pri nizkych V,po OC teploty rovnake ako na default, dobra cena /165-175e/
Negativa:pamate bez pasivnych chladicov /len ofuk vent./, prekliate push piny /som na ne alergicky/ na chladici co chladia nap. reg. :evil:,mozno menej robustnejsie riesenie ako asus
Takze u mna jednoznacne prst hore za Gigabyte GV-N56GOC-1GI
http://imageshack.us/photo/my-images/57 ... 60256.jpg/
r9 5900x,RX6800XT giga,B550 giga master,32gb 4000mnz cl16 komplet custom voda
12900k,z690 strix auslus,32gb 4000mhz cl16,VGA RX6800XT taichi komplet custom voda
Moded book cpu coffe lake,z270 max. extreme asus,16gb 2900mhz cl16, VGA 1080ti msi,komplet custom voda
Athlon g3000 htpc/nas air
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“