Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- celebrant.athlon
- Začátečník

-
Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Co je vhodné nedokážu určit. Dostanu se k tomu kolem půlnoci, OC zkusím, sám sem zvědavej.
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zajimave:
http://www.forbes.com/sites/briancaulfi ... notebooks/Seifert has told investors AMD hopes to grab 10% of this (server) market
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- godlike
- Středně pokročilý

-
Zrejme proto, ze je to roky stara architeltura puvodne mirena proti Nehalemu, kterej by porazili.flanker píše:...Proč by měl být výkon v singlu slabší než předchozí generace a to dokonce přes vyšší frekvenci čipu?
Prioritni pro tebe?Ty to potrebuje max. na naky debility ala Wprime, jinak to na nic nepotrebujes, jeste si tak projet demo v Cineme, tot vse.V multi tech par procent nad 2600k nikoho nevytrhne.flanker píše:...do FX jdu tak jako tak...v multithreadu SB porazí a to je pro mě více prioritní.
Mac...
- webwalker
- Začátečník

Imho richie08 to myslel trochu jinak, on chtěl otestovat pouze int část Bobcatu a porovnat výsledky s BD, který ma také jen 2 int ALU. Tedy pokud jsem tomu dobře rozuměl.flanker píše:nebylo by od věci....(je možnost i ho lehce OC na kolem 1.8 GHz?)
zkus superpi 1M, Cinebench R11.5, R10, Fritzchessbenchmark, MaxxPi na 4M...a pak co uznáš za vhodné
Kdežto ty navrhuješ samý fpu benche, kde samozřejmě Bobcat stíhat nemůže (64bit fpu).
godlike: Kvalitní příspěvěk, jako vždy
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- alisan
- Začátečník

-
Ano, není nad diskusi zaplevelenou výkřiky jedinců jako Godlike. Dočíst se pak něco přínosného přes tu neustálou smršť zbytečných plků je zážitek.
Co se BD týká. Osobně se mi přístup s moduly líbí víc než HT. Ale první generaci nečekám extra zajímavou. Ne že by se neprodávala, to je vždy jen otázkou marketingu a ceny. A jak už bylo napsáno, víc jader, vyšší frekvence, to se na popisné cedulce v Tescu vyjímá a rodiče co kupují PC ratolestem k Vánocům a podobně, na tohle prostě slyší.
Ale BD může být dobrým startem pro další generaci. Konec konců, někde ta "revoluce" začít musí a opět je tu analagie na jiné produkty, kde až druhý "pokus" přinesl kýžený výsledek. Proto bych BD nezatracoval. Ani jako prodejní artikl pro většinu populace, ani jako technologii s potenciálem k zajímavějšímu růstu, než intelovské HT.
Co se BD týká. Osobně se mi přístup s moduly líbí víc než HT. Ale první generaci nečekám extra zajímavou. Ne že by se neprodávala, to je vždy jen otázkou marketingu a ceny. A jak už bylo napsáno, víc jader, vyšší frekvence, to se na popisné cedulce v Tescu vyjímá a rodiče co kupují PC ratolestem k Vánocům a podobně, na tohle prostě slyší.
Ale BD může být dobrým startem pro další generaci. Konec konců, někde ta "revoluce" začít musí a opět je tu analagie na jiné produkty, kde až druhý "pokus" přinesl kýžený výsledek. Proto bych BD nezatracoval. Ani jako prodejní artikl pro většinu populace, ani jako technologii s potenciálem k zajímavějšímu růstu, než intelovské HT.
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
http://3.bp.blogspot.com/-BB6nIzsqxFM/T ... scheck.png
Tady se zas potvrzuje, ze v GloFo neco musi bejt spatne.
NB jenom na 2.2GHz a pritom 1.175V - planovano 2.3+GHz@1.1V.
Tady se zas potvrzuje, ze v GloFo neco musi bejt spatne.
NB jenom na 2.2GHz a pritom 1.175V - planovano 2.3+GHz@1.1V.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- THANATOS
- Začátečník

-
yuri.cs Nevedel som, ze na dosiahnutie vyssieho taktu potrebuje NB mensiu voltaz.
NB 2200Mhz a 1.175V
NB 800Mhz a 1.55V
P.S. OBR ma fakt dobre kusky CPU
NB 2200Mhz a 1.175V
NB 800Mhz a 1.55V
P.S. OBR ma fakt dobre kusky CPU
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- maltra
- Začátečník

Flanker, nemyslim si ze Movieman by hovoril o tom ze AMD ma vitaza ak by bral do uvahy benchmarky na 8 GHz procesore
. Verim tomu ze to bolo myslene ako vykon na defaulte alebo nejakom OC bezne dosiahnutelnom na vzduchu. Mam pocit ze naozaj AMD nachystalo nejaku budu a rozni "proroci vykonu" zvestujuci pohromy co si myslia ze maju finalny vyrobok a poznaju finalny vykon horko zaplacu
. Ved si zober uz len tu akciu na ktorej trhli svetovy rekord a dali o nom kazdemu vediet, teda hlavne Intelu
. Myslis si ze ak by bol Bulldozer slimak ktory sa ledva preplazi okolo Thubanu ze nan takto budu upriamovat pozornost? To mi naozaj do seba nezapada.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a myslíš že tie biedne výsledky čo behajú po nete im pomôžu? o tom dosť pochybujem
a rekord trhli v úplne nič nehovoriacej kategorii frekvencia
hlavne aby tú frekvenciu nebolo treba na nejaké rozumné porazenie 2600
a rekord trhli v úplne nič nehovoriacej kategorii frekvencia
hlavne aby tú frekvenciu nebolo treba na nejaké rozumné porazenie 2600
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- celebrant.athlon
- Začátečník

-
Tož, co na tom mám pustit?webwalker píše: Imho richie08 to myslel trochu jinak, on chtěl otestovat pouze int část Bobcatu a porovnat výsledky s BD, který ma také jen 2 int ALU. Tedy pokud jsem tomu dobře rozuměl.
- Hladis
- Moderátor

Tohle chce otestovat jak se to bude chovat. Staci nasazet 4 komprimacni procesy ve WinRARu nebo jiny zatezovy test co vytizi vsech 8 jader naplno ,zda se se systemem bude moci dal pracovat. Pokud ano ,tak to bude zajimave pro multitasking. Pokud ne tak to je docela fail a stale je rozdil v HT ktere zabira par tranzistoru oproti Bulldy cvalikovi. Jelikoz ho Flanker bude mit vcelku rychle ,tak muze pak referovat.alisan píše: Co se BD týká. Osobně se mi přístup s moduly líbí víc než HT.
- THANATOS
- Začátečník

-
celebrant.athlon asi ani nebude treba, ked niekto chce ALU vykon tu ho maju ale ten sisoft Zambezi je nespravny vysledok ak porovname s nizsie taktovanym Interlagosom.
http://www.sisoftware.net/?d=qa&f=cpu_amd_brazos
http://forums.legitreviews.com/about36701.html
http://www.sisoftware.net/?d=qa&f=cpu_amd_brazos
http://forums.legitreviews.com/about36701.html
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- godlike
- Středně pokročilý

-
Co je plkani?Rikat od ledna, ze ten vykon nebude bomba, zatimci Flanker zvatlal kraviny?Tak to je bomba.Chapu, ze mas frustraci z vykonu BD, ale plac smeruj do AMD.alisan píše:Ano, není nad diskusi zaplevelenou výkřiky jedinců jako Godlike. Dočíst se pak něco přínosného přes tu neustálou smršť zbytečných plků je zážitek.
.
Ano, protoze prvni veta je pravda a druha taky.Sam rika,a ze ten vykon vlastne nepozna (nepotrebuje) a dokola jen omila pritroublej Cinebench...webwalker píše: godlike: Kvalitní příspěvěk, jako vždy
Mac...
- maltra
- Začátečník

Tie vysledky nie su od nich, pochopte to mladenci. AMD to nekomentuje a je im to podla mna jedno co koluje po nete, kedze kazdy vie ze oni oficialne nic nevypustili.dexterav píše:a myslíš že tie biedne výsledky čo behajú po nete im pomôžu? o tom dosť pochybujem
Pre teba a pre mna to nemusi nic znamenat, nepopieratelne je to ale skvela reklama mat najrychlejsie CPU sveta.dexterav píše:a rekord trhli v úplne nič nehovoriacej kategorii frekvencia
To su podla mna nezmysly z rovnakeho sudka ako krcmove tlachanice o politikedexterav píše:hlavne aby tú frekvenciu nebolo treba na nejaké rozumné porazenie 2600
Myslim si ze BD nebude ziadny prepadak, problemy najskor nejako suvisia s vyrobnym procesom a nie nefunkcnostou samotnej architektury. Takisto podla nejakych "tajnostkarskych" vyjadreni urcitych jednotlivcov na forach (a tym myslim jednotlivcov ktori s AMD spolupracuju alebo maju k AMD blizko, nie od honica ega co kupil nejakemu cinanovi zmrzlinu aby mu z fabriky ukradol predprodukcny vzorok) to vyzera ze predstavenie BD je za dverami.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
- THANATOS
- Začátečník

-
godlike
Takze fakt kvalitny prispevok
.
flanker sa pyta na horsi vykon v single ako deneb a ty zacnes lebo mal byt konkurentom Nehalemu ako keby Nehalem nebol lepsi od Denebu, ktory bol konkurentom Core 2 duo.Zrejme proto, ze je to roky stara architeltura puvodne mirena proti Nehalemu, kterej by porazili.flanker napsal:
...Proč by měl být výkon v singlu slabší než předchozí generace a to dokonce přes vyšší frekvenci čipu?
Takze fakt kvalitny prispevok
- webwalker
- Začátečník

Popravdě, já nevím. richie08 by si měl říct, co by se mu hodilo, ale asi tu není. Možná by tě mohl kontaktovat přes SZ nebo ty jeho. V každém případě díky za nabídku.celebrant.athlon píše:Tož, co na tom mám pustit?webwalker píše: Imho richie08 to myslel trochu jinak, on chtěl otestovat pouze int část Bobcatu a porovnat výsledky s BD, který ma také jen 2 int ALU. Tedy pokud jsem tomu dobře rozuměl.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- alisan
- Začátečník

-
Godlike ... diskusi nad CPU jsi zavšivil plkáním o tom jak AMD zdechne, výkon na dvě věci, Intel je jednička. Stačilo to říct jednou a pak už raději plkat k věci. Flanker je fanda, o tom žádná, ale rozhodně je proti tobě kultivovanější a pochybuju, že ti stejně jako ty tady všiví diskusi o Intel CPU.
A ne, nepotřebuju brečet, mám už nějaký ten čas Ci7 (mimo jiné) a měnit nehodlám. Ale jsem fanda do technologií a rád si přečtu přínosné příspěvky, ne to tvoje omýlání téhož.
...
Ano, jaký bude výkon modul/HT je potřeba soudit, až bude někde relevantní test. Ale i tak jsem právě pro problkémy s HT v některých případech přesvědčen, že cesta AMD je zajímavější a holt potřebuje doladit. Ale to se všechno teprve uvidí. Každopádně je potřeba rozumná konkurence, jinak nechci vidět ceny, co Intel nasadí, pokud by AMD přestalo být onou konkurencí (byť je to David versu Goliáš). Ale lepší než drátem do oka
A ne, nepotřebuju brečet, mám už nějaký ten čas Ci7 (mimo jiné) a měnit nehodlám. Ale jsem fanda do technologií a rád si přečtu přínosné příspěvky, ne to tvoje omýlání téhož.
...
Ano, jaký bude výkon modul/HT je potřeba soudit, až bude někde relevantní test. Ale i tak jsem právě pro problkémy s HT v některých případech přesvědčen, že cesta AMD je zajímavější a holt potřebuje doladit. Ale to se všechno teprve uvidí. Každopádně je potřeba rozumná konkurence, jinak nechci vidět ceny, co Intel nasadí, pokud by AMD přestalo být onou konkurencí (byť je to David versu Goliáš). Ale lepší než drátem do oka
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pokud by se melo jednat o fakt ciste syntetickej INT, tak snad Dhrystone.celebrant.athlon píše:Tož, co na tom mám pustit?
Predkompilovany a neoptimalizovany binarky pro Win32 jsou treba tady: http://www.roylongbottom.org.uk/benchnt.zip
- Darkhunter
- Začátečník

-
ani nemusí.. tu máš http://www.notebookcheck.net/Mobile-Pro ... 436.0.html
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
- Betruger
- Začátečník

kazdopadne zaujimave je to co napisal Obr na blogu: "Little secret: In Windows 8 (Development Release) is not Bulldozer chip as "8 Core - 8 Threads" but 4 Core - 8 Threads! AMD went out with the truth ! ! ! "
aj ked by to asi vyzeralo vskutku divne keby bol dajme tomu Bulldozer tak detekovany v oficialne vydanej verzii Windowsu 8 kedze ma skutocne 8 fyzickych jadier
aj ked by to asi vyzeralo vskutku divne keby bol dajme tomu Bulldozer tak detekovany v oficialne vydanej verzii Windowsu 8 kedze ma skutocne 8 fyzickych jadier
Lenovo Ideapad Y570
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED