Jak udělat hdd pro TV VYŘEŠENO
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Batyskaf
- Začátečník

Jak udělat hdd pro TV VYŘEŠENO
Zdravím,mám 40GB PATA disk navíc a chtěl jsem se zeptat,jestli je nějaká možnost,jak z něj udělat disk,který by viděla televize jako USB disk.Jde mi hlavně o to,že pořád hážu fotky a filmy na flash disky a už mně to nebaví.Thx za rady,co s tím.
Naposledy upravil(a) Batyskaf dne čtv 15. zář 2011, 11:59, celkem upraveno 1 x.
- Dadu
- Začátečník

-
Re: Jak udělat hdd pro TV
Hledej externí HDD prodávají se i holé krabičky s elektronikou do které vložíš svůj disk, ale pochybuji, že najdeš pro PATA disk možná nekde v bazaru nebo aukru.
- Batyskaf
- Začátečník

Tak to je stejné,jako bych používal flash disk,ne? Tohle nechci.Potřeboval bych,abych na ten disk jen poslal data a televize si je uměla přečíst.Tzn,asi to bude chtít nějakou "stanici" asi vyrobit.MB,CPU,GPU,HDD mám.Teď jen,jak to udělat,aby to viděla televize.Typy jako ať to připojím přes HDMI s TV nechci,páč už tak je toho u TV dost a další "rozhraní",pro sledování filmu (asi by tam v mém případě skončilo Ubuntu) bych nechtěl.TZN:jde to nějak vyfárat,aby byl HDD viděn televizí přes rozhraní USB?
- Krevety
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chceš moc za málo peněz... vidím to takto
a) kup si na disk rámeček a plň z PC, krm TV nebo
b) postav si NAS a připoj TV k síti (DLNA), pokud nemáš tak dobrou TV, tak se dá pořídit přehrávač - WD TV Live třeba nebo
c) používej flashku jako doteď a nevymýšlej
(40GB PATA disk je stejně k ničemu, protože plno TV podporuje jen USB a FAT32 - což je do 32GB)
a) kup si na disk rámeček a plň z PC, krm TV nebo
b) postav si NAS a připoj TV k síti (DLNA), pokud nemáš tak dobrou TV, tak se dá pořídit přehrávač - WD TV Live třeba nebo
c) používej flashku jako doteď a nevymýšlej
(40GB PATA disk je stejně k ničemu, protože plno TV podporuje jen USB a FAT32 - což je do 32GB)
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
- Batyskaf
- Začátečník

Díky za rady.vyřešil to obyčejný router za tři kila 
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Televize maji problem s vice nez 32GB diskem naformatovanym na FAT32? To je snad jen umele omezeni WinXP a vyssich v grafickem rozhrani pro format, ne? Jinak FAT32 podporuje az 2TB disky.Krevety píše:...(40GB PATA disk je stejně k ničemu, protože plno TV podporuje jen USB a FAT32 - což je do 32GB)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W