edit: nove videa od chew*a
http://www.youtube.com/watch?v=7QWh2D9T ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=OWWUF-7L ... r_embedded
Tieto nove BD su fakt super TDP -12W, to ti hned vyraba elektrinu namiesto toho aby nejaku spotrebovalo
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Sorry, to nebyl záměr ale moje blbostBetruger píše:webwalker: si ma slusne prekrstil

Kdo tady o ledna porad snil, ze BD bude 2x rychlejsi, nez nejrychlejsi cpu vod Intelu?99% z vas.A jeste jste se smali, kdyz vam tady tak 2-3 lidi rikali, ze ten ocekavanej vykon neni realnej.Jedinej yuri.cs, je clovek, co tom rozumi.Zbytek jak by rekl obr, zvatlani deti, ktery rozebiraji kazdou kravinu.del42sa píše: Ještě že se najdou tak obětaví uživatelé jako godlike, jinak by tady ti zmatení uživatelé nevěděli co právě frčí v IT a ještě by mohli naletět zlému AMD...
Proto si s chutí všichni zaskandujme (po tisící prvé): Intel Rules !

to jsem si myslel taky, ale...kolik by stálo implementovat nové instrukce, překopat trochu návrh, zachovat TDP....Těžko říci.Maor píše:Tak jsme zas na začátku. Už vyplulo na povrch že modul je jen hardwerová obdoba HT. Skoro bych řekl, že pro AMD by bylo lepší na 32nm udělat 8jádrovou verzi Thubanu

To já taky..... ale mám tušení, že díky vyhoněné frekveci, aby mohl tak nějak konkurovat SB, velikosti čipu a neodladěnému 32nm výrobnímu procesu čekám, že bude brutální...Jsem ještě zvědav na spotřebu.

No... právě že ne. Vývojáři SW zjistili že Nehalem má tak rychlou FPU, tak prostě přestali optimalizovat komplet a spolehaj na jeho hrubej výkon v tomto ohledu. Díky tomu se Nehalem drží tam kde byl a Core2 totálně odpadla (hlavně v herním výkonu, kde nehalem při launchi niak extra nekraloval). Nehalem umožnil vývojářům větší výkon v neoptimalizovaném SW. To je ihmo přesnej opak než potřebuje BD.Chroustostroj píše:Jo spotřebu bude mít jako buldozer a rychlost taky takovou.![]()
Ne ja pořád doufám, že mně AMD překvapí, co jiného zbývá. Na druhou stranu, vzpomeňte si když vyšly první recenze nehalemu. Recenzenti nadávali (včetně bobra), že je Intel zklamal a nejedná se o posun kupředu. Singl výkon byl při zapnutém HTT horší než měl C2Q a jediné čím to doháněl byla frekvence turba. Taky se psalo, že na hry se nehodí a lepší je C2Q, nebo dokonce C2D, že je to cpu do serverů. Stačilo trochu vytunit architekturu (Sandy) a začít software optimalizovat a kde je jeho výkon teď.

aby to v loadu nebylo ještě podstatně horší.....Vivec napsal...
v loadu se to špatně odhaduje, ale můj tip je +50W v průměru
Díky vysokému napájecímu napětí v zátěži, je nový Phenom II skutečně hodně náročným kouskem ve smyslu spotřeby a proti takovému Core i7-2600K se přímo vtírá ohrané „nebe a dudy“. Procesor architektury Sandy Bridge si řekne o 76 W méně, a to je už hodně velký rozdíl. Zde jen ještě malou informaci pod čarou, co jsem viděl v prezentaci k čipům architektury Bulldozer, ty se spotřebou spíše blíží 32nm čipům architektury Westmere než k Sandy Bridge, spotřeba je stále relativně dost vysoká vůči zmíněným kouskům do LGA 1155 a dá se spíše srovnávat s Core i7-990X.
http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... mu?start=9

Ano recenzenti u Nehalemu obraceli oci v sloup ,ale hraci MMO rychle menili diky 2x vetsimu vykonu coz naznacovalo kde ze je zakopany pes. Pak uz to jelo.Chroustostroj píše:Jo spotřebu bude mít jako buldozer a rychlost taky takovou.![]()
Ne ja pořád doufám, že mně AMD překvapí, co jiného zbývá. Na druhou stranu, vzpomeňte si když vyšly první recenze nehalemu. Recenzenti nadávali (včetně bobra), že je Intel zklamal a nejedná se o posun kupředu. Singl výkon byl při zapnutém HTT horší než měl C2Q a jediné čím to doháněl byla frekvence turba. Taky se psalo, že na hry se nehodí a lepší je C2Q, nebo dokonce C2D, že je to cpu do serverů. Stačilo trochu vytunit architekturu (Sandy) a začít software optimalizovat a kde je jeho výkon teď.