Problém s bezdrátovou Microsoft Touch Mouse

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Problém s bezdrátovou Microsoft Touch Mouse

Příspěvek od Jan Gottwald »

Zdravím. Dnes mi poštou dorazila má vytoužená Microsoft Touch Mouse a po zapojení, nainstalování softwaru IntelliPoint a cca hodinovém testování mě začíná mírně děsit. U myši se mi občas stane, že se začne trochu trhat kurzor a nejede vůbec plynule. Není to nějak extrémní, že by vyloženě skákal po obrazovce, ale je to "cítit" při pohybu myší. Prostě něco jako když máte ve hře nízké FPS.
Předchozí myš mám Logitech G5 drátová a ta fungovala naprosto bez problému. Neměl jsem u Logitech G5 nainstalovaný žádný obslužný software a tak by se neměly hádat ani staré ovladače s IntelliPointem. Hlavně se chci zeptat, jak má být bezdrátová myš správně zapojena. Musí mít myš přímý výhled na USB přijímač, nebo může být klidně skrytý někde za rohem case?
Mám počítač umístěný normálně po pravé ruce na stole hned vedle myši a kabely směrem ke zdi. Přijímač jsem umístil zezadu počítače a kurzor se trhal. Zkoušel jsem dát přijímač na přední panel case na přední vývod USB a trhá se taky. Už jsem celkem bezradný a mám sto chutí vyhodit myš z okna. V práci používám Magic Mouse na Apple iMacu a ta funguje bez jakéhokoli problému. Myslel jsem, že bude takto fungovat i Microsoft, ale bohužel se zatím jen trápím. Díky za jakoukoli radu.
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s bezdrátovou Microsoft Touch Mouse

Příspěvek od Jan Gottwald »

Tak jsem přečetl několik zahraničních diskuzí zejména na stránkách Logitechu a problémy jsou nejspíš způsobeny rušením wi-fi routeru, který mám umístěný pod stolem. Nejsem bohužel jediný uživatel, který tohle řeší a bohužel ani není žádné univerzální řešení. Zkusím restartovat router aby se přepnul na jiný kanál a dál už mě nic jiného nenapadá...
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“