A nechci tu slyšet nic na téma, že TP-LINK je šunt
Router - nefunkční WAN port?
Moderátor: Don
- Thellwin
- Administrátor

Router - nefunkční WAN port?
Dnes koupený nový router TP-LINK TL-WR741ND má nějaký problém. Všechno je správně zapojeno, lze se normálně připojit na rozhraní přes kabel, přiděluje IP ze zadaného rozsahu, Wi-Fi včetně zabezpečení funkční, NB, telefon se bezproblémů připojí. Všechny kontrolky blikají jak mají. Bohužel router není schopný načíst IP a další údaje v nastavení WAN. Kabel od antény se sice podle kontrolky tváří jako připojený, ale tím to končí, jako kdyby tam nebyl. Zkoušeno na dvou místech, proházel jsem všechny síťové kabely (cca 5 kousků) a nic. Moje diagnóza je vadný, nebo přímo nefunkční WAN port. Napadá někoho ještě něco jiného, co by se dalo zkusit? Než to půjde v pondělí na reklamaci ...
Goldnoob team proud member!
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Router - nefunkční WAN port?
Podival bych se po novejsim FW, pripadne ty adresy nahodi rucne ....
Pokud se to ani tak nechytne, je to rozbity
Pokud se to ani tak nechytne, je to rozbity
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Shit
- Odborník PCT

Není problém v konfliktu DHCP serverů (@ iba jeden stačí) ?
- Thellwin
- Administrátor

Sítě nejsou můj obor (čti - vím o tom kulový), ale cca týden zpět, když mi tady předělávali net z 2.4 GHz na 5 GHz mi přímo říkali, že pak na ten kabel stačí píchnout router, že vše je připraveno a pojede to rovnou. Takže jsem dal Dynamic IP, jak jsem zvyklej aby si to všechno načetlo samo a já už jenom donastavil další blbinky. Ještě to tam zkusím natřískat manuálně, co to udělá 
- Maddogg
- Čestný člen

Tipuju jak to píse Shit, protože většina antén na 5ghz co jsem viděl, tak byly kombinované zárověň s routerem tzn přidělovaly adresy. Zkus ten kabel od antény normálně zapojit do jednoho z těch 4 Lan portu toho TP-Linku (pak funguje jako jednoduchý switch s wifi) a vedle připoj pc a uvidíš sám. Popřípadě můžeš vyzkoušet připojit na kabel od antény třeba rovnou notebook, pokud dostaneš adresu tak je to jasné...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Thellwin
- Administrátor

Jj, nemusím připojovat NB, mám tak připojené PC, přímo na kabel od antény a normálně to přidělí IP atd. samo, APčko, co jsem tu měl mezi anténou a PC předtím mi před týdnem vyhodili pryč.
Ok zkusím, ale nepřijdu pak o některé pokročilé funkce routeru, když to píchnu rovnou do LAN portu?
Ok zkusím, ale nepřijdu pak o některé pokročilé funkce routeru, když to píchnu rovnou do LAN portu?
- Maddogg
- Čestný člen

O jaké funkce se ti jedná? Základní funkčnost by měla být bezproblémová, adresy ti přidělí anténa, wifina ti bude fungovat uplně stejně. Nevidím důvod proč mít za sebou zbytečně dva routery?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Thellwin
- Administrátor

Směrování portů, filtrace MAC adres atd ...
Jinak, když připojím kabel od antény do LAN, tak to píše, WAN unplugged (překvapivě
) a stejně nic nejede.
Jinak, když připojím kabel od antény do LAN, tak to píše, WAN unplugged (překvapivě
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prides tim o vsechno co se deje mezi WAN a (W)LAN
Jinak pokud ti to PCcku prideli, tak zkus ty adresy natvrdo opsat do toho WANu. Pokud se ani pak nechytne, tak je to pravdepodobne mrtvej port.
Jinak pokud ti to PCcku prideli, tak zkus ty adresy natvrdo opsat do toho WANu. Pokud se ani pak nechytne, tak je to pravdepodobne mrtvej port.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Maddogg
- Čestný člen

Tak ještě jinak... Pokud na PC internet jde a při zapojení do router ne,tak je to asi vázané na mac adresu.
edit: nebo ten vadný router...
edit2: pravda, ale nedivil bych se ničemu
edit: nebo ten vadný router...
edit2: pravda, ale nedivil bych se ničemu
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To by mu nerikali, ze to staci jen zapojit si myslim...Maddogg píše:Tak ještě jinak... Pokud na PC internet jde a při zapojení do router ne,tak je to asi vázané na mac adresu.
- Thellwin
- Administrátor

Jj, na to jsem se přímo ptal, když to dělali a prý "stačí pak připojit router/cokoliv" a pojede to". Předtím to bylo vázané na MAC. Každopádně, i to jsem zkusil, klonovat MAC PC v routeru.
Natvrdo napsat jsem to zkusil, bohužel router i ta "anténka" mají stejné rozsahy - 192.168.1.1 atd. takže no way, řvalo to, že jako ne
Natvrdo napsat jsem to zkusil, bohužel router i ta "anténka" mají stejné rozsahy - 192.168.1.1 atd. takže no way, řvalo to, že jako ne
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A nebde bota prave tady? Nevim, co ti prideli primo pro PC, ale pokud je to 192.168.x.x tak bys na routeru mel pouzivat jiny privatni rozsah, treba 10.0.X.X
- Thellwin
- Administrátor

Jo, bota byla tady, mě to vůbec nedošlo, už to jede jak má, díky moc. Je vidět, že budeš moderátor na správném místě