Problém při spouštění PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
John
Nováček
Nováček

Problém při spouštění PC

Příspěvek od John »

Ahojte,

mám takový zvláštní problém při spouštění počítače, snad někdo poradí...
Když je sestava "studená", tak jde spustit normálně, ale jakmile se zahřeje na provozní teplotu a já PC vypnu a po chvilce chci zase zapnout, tak se na grafice rozsvítí dvě červené diody, větrák se na ní rozjede na plný otáčky a počítač nenaběhne - nenaběhne ani obrazovka, prostě nic... :-( Jde to pak jedině vypnout vypínačem na zdroji... Když počkám, až všechen hardware vychladne (asi tak 30 - 45 minut) a zapnu, tak vše naběhne bez problémů... Podle mě je to zdrojem, ale nemám možnost ho zkusit vyměnit :-( Zkusil bych koupit novej, ale zase kdyby to tím nebylo, tak bych měl doma zbytečně dva... Proto se ptám tady, jestli by někdo neporadil...

Díky moc a děkuju za jakoukoliv odpověď ;-)

J.
Gigabyte GA-MA770-UD3 v1.0, AMD Phenom X3 8650, ATI Radeon 4850, 4GB DDRII Kingston, Seasonic 650W, WD Green 2TB
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Problém při spouštění PC

Příspěvek od Lokomotiva »

Stejně to musíš prohlédnout/vyzkoušet jinou komponentu.
Elektrolytické kondenzátory má zdroj, deska i grafická karta.
Pokud se kondenzátory vybijí, chová se PC nějak, když se nestačí vybít, chová se jinak.
Tak si kondenzátory prohlédni, jestli nejsou nafouklé, nebo dokonce vyteklé.
No a domluv se s kámošem, aby ti na vyzkoušení půjčil zdroj, grafiku - budeš levně a rychle vědět, jestli je to tím.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Také si myslím, že to nejspíš bude zdrojem... Takže udělej to, co ti radí Lokomotiva :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
John
Nováček
Nováček

Příspěvek od John »

OK, dík moc za radu, snad někde seženu na půjčení podobnej zdroj... Pak dám vědět, jestli se to tím vyřešilo :-)
Gigabyte GA-MA770-UD3 v1.0, AMD Phenom X3 8650, ATI Radeon 4850, 4GB DDRII Kingston, Seasonic 650W, WD Green 2TB
martin6
Nováček
Nováček

Příspěvek od martin6 »

Zdravim,mam problem se spustenim Win.XP.OS butuje z disku,ale po nake dobe se obevi modra obrazovka s chybovim hlasenim.Jinak ale kdyz dam buutovat z CD a dam tam ubuntu tak se normalne rozjede.Poradte prosim.
typek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od typek »

martin6 píše:Zdravim,mam problem se spustenim Win.XP.OS butuje z disku,ale po nake dobe se obevi modra obrazovka s chybovim hlasenim.Jinak ale kdyz dam buutovat z CD a dam tam ubuntu tak se normalne rozjede.Poradte prosim.
mas poskozen xp ale klasicky reinstal to spravi :wink:
Milhaus91
Nováček
Nováček

Problém při spouštění PC

Příspěvek od Milhaus91 »

Dobrý den,
nově jsem si poskládal pc sestavu (viz. níže) a po zapnutí jede všechno bez problému. Ten nastane, jakmile se zobrazí POST a výzva k nastavení BIOSu či zavedení výchozího nastavení. Ať udělám to nebo to, pokaždé po restartu už nenabíhá ani POST a PC jede jen naprázdno. Když poté BIOS vyresetuju, scénář se opět opakuje. Jediné, co mě napadá je, že je problém v nastavení BIOSu, ale přijde mi divné, že PC nejede ani po zvolení výchozího nastavení. Na MB jsou taky diody signalizují úspěšnou kontrolu komponentů po zapnutí a když je vše ok, diody pěkně postupně probliknou (CPU, DIMM, VGA, BIOS), ale po onom nastavení BIOSU a restartu už neblikne ani první - CPU. Nevíte někdo, kde by mohl být probém? Díky moc.

Sestava:
Asus Rampage III Formula - Intel X58
Intel Core i7-970
GIGABYTE HD 6990 (GV-R699D5-4GD-B)
Kingston HyperX XMP 12GB (3x4GB) DDR3 1600
Corsair Enthusiast Series Modular TX850M 850W
WD Caviar Black EX - 750GB
atd...
Milhaus91
Nováček
Nováček

Problém při spouštění PC

Příspěvek od Milhaus91 »

Edit: Takže není ani potřeba resetovat BIOS, stačí jen na chvilku vypnout zdroj a poté zapnout a PC zase jede. Takže možná vadný zdroj nebo MB??
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Deska ma posledni aktualni BIOS ? Pokud ne dohrat... Vyndej baterii na desce na par minut. S timhle problemem jsem se setkal a pomohlo az vyndani baterie na desce.
Milhaus91
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milhaus91 »

Baterku jsem zkoušel prohazovat i za jinou a beze změny. Nicméně dnes jsem dal MB na reklamaci, tak uvidíme, jak to dopadne :)
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“