Windows 7 Atikmdag.sys BSOD/atikmdag Stopped Responding

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Windows 7 Atikmdag.sys BSOD/atikmdag Stopped Responding

Příspěvek od Prometheus »

Potýkám se poměrně často s BSOD či restartem grafického ovladače.
Našel jsem "fix" zde:
http://www.computertipsfree.com/fix-430 ... windows-7/
Bohužel z něj nejsem moc moudrý, píše se že v C:\Windows\System32\Drivers má být atikmdag.sys, jenže já jej mám 15x v c:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\
stejně jako ovladače od rozšiřujících karet, které již nepoužívám a jsou fyzicky mimo pc.
Domníval jsem se, že vyjmutím zařízení a deinstalací ovladačů tyto budou ze systému odstraněny, jenže jak vidím, není tomu tak.
Jak zjistím co mohu ve složce c:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\ smazat a jak aplikovat fix, jestliže drivery jsou uloženy jinde než mají být?
Díky.
Vždy prodávám i jinde.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Windows 7 Atikmdag.sys BSOD/atikmdag Stopped Responding

Příspěvek od rbclass »

nestava sa ti to preto,ze mas vysoky a nestabilny OC na karte ?
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

rbclass píše:nestava sa ti to preto,ze mas vysoky a nestabilny OC na karte ?
Grafika je z OC edice (tovární přetaktování), ale to nevysvětluje proč se mi to stávalo i s minulou grafikou...
PC provozuji bez uživatelského OC.

Veškeré testy (3dmarky, memtest, occt, linx) proběhly vždy bez problému, přesto 2-5x do měsíce se mi stane při zapnutém prohlížeči (ff 602), že někam kliknu a najednou se mi pc restartuje bez jakékoliv hlášky...(má domněnka je, že to způsobuje flash plugin)
Vždy prodávám i jinde.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Odinstalovat ovladace, promazat jejich zbytky pres driver sweeper, reboot, nahodit posledni verzi.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak zjistím co mohu ve složce c:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\ smazat a jak aplikovat fix, jestliže drivery jsou uloženy jinde než mají být?

Jakékoliv jiné rady typu "Odinstalovat ovladace" jsou nepoužitelné neboť jsem je již vyzkoušel mnohokrát a bez úspěchu.
Vždy prodávám i jinde.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Precetl sem, co ten tvuj fix dela. Jen proste opravi to, ze instalator nedokaze sam nahradit starsi soubor novejsim pri instalaci. Druhej problem toho instalatoru ATI je, ze pri odinstalaci ne vsechno smaze. Pokud tedy pak naistalujes novejsi verzi, projevi se chyba prvni - nenahradi nektere starsi sobory. Proto sem ti psal, ze po odistalovani mas vymazat zbytky driver sweeperem. Dalsi instalace probiha jako by tam nikdy zadne jine drivery ATI nebyly, tudiz dojde k pouziti souboru z aktualniho balicku...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Prometheus píše:
rbclass píše: že někam kliknu a najednou se mi pc restartuje bez jakékoliv hlášky...(má domněnka je, že to způsobuje flash plugin)
skusal si vypnut harwarove urychlovanie ? uplna zbytocnost pri modernejsich cpu
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

rbclass píše:...
Hw akceleraci mám vyplou.

2 LiveBomb OK, vyzkouším. Ohledně té složky FileRepository netušíš jak zjistit co vymazat a co nechat? Přecejen 2GB na drivery je trošku moc, kór když 1/3 se nepoužívá.
Vždy prodávám i jinde.
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

LiveBomb píše:...
Odinstaloval jsem ovladače, zamítl restart, ds jsem vyčistil zbytky odmítl restart a restartoval manuálně z nabídky. Po restartu jsem nainstaloval ovladače a zase okno s restartem, které jsem potvrdil.
No uvidíme zda to pomůže.

PS: Včera zase BSOD, tentokrát s hláškou MEMORY MANAGEMENT, pokud si dobře pamatuji. Pro jistotu o víkendu nechám projet memtestem.
Vždy prodávám i jinde.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jeste by bylo dobry sem hodit nekam minidump....
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pokud by měl být v "c:\Windows\Minidump\" tak bohužel, složka je prázdná. :|
Vždy prodávám i jinde.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak si povol jejich logovani, je to nekde ve vlastnostech systemu..
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

mam problém s touto hláškou při startu windows. system spustím jen přes nouzový režim, nemužu odinstalovat ani nainstalovat nové ovladače na grafiku, hledal jsem ten soubor dle návodu
http://www.computertipsfree.com/fix-430 ... windows-7/
jenže já ho v systému nemám ! ani přes total comander jsem ho nenašel
stalo se mě to dnes odpoledne při hraní batttlefieldu, při druhé modré smrti už system normlaně nenaběhl, dal jsem i obnvou systemu windows7 ale taky nic

můžete mě poradit ? zítra snad otestuju grafiku v jiném PC

/odstranil jsem ovladače grafické karty přes spravce zažízení, proběhl restart a windows naběhl vpohodě(resp. nejsem v nouzovým režimu) ale pruhy přes monitor zůstali, video nemužu spustit
zkoušel jsem nainstalovat i nejnovější ovladače ale pak se opět objevila modra smrt
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“