Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
jj, je divné,aby Llano A6 mělo nstejný výkon v multithread výpočtu, nicméně superpí nejspíš je pro FX death - x87 podpora v tom CPU nejspíš již není
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak x87 neni?
To je docela sila....the worlds fastest consumer CPU...
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- THANATOS
- Začátečník

-
yuri.cs sila by to urcite bola, ale doverihodnost jeho zdroja je otazna, ked ten AMD zdroj tvrdil, ze este oficialny datum uvedenia sa presne nevie(do 4-5 tyzdnov) co JF komentoval slovami, ze je a pozna ho.
Na druhu stranu movieman tiez to vidi pozitivne proti 980x ale tam ratal aj cenu a co za testy videl je otazne, mozno zajtra nieco nove sa dozvieme.
Na druhu stranu movieman tiez to vidi pozitivne proti 980x ale tam ratal aj cenu a co za testy videl je otazne, mozno zajtra nieco nove sa dozvieme.
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
oficiální datum vím i já. Bohužel v rámci respektu jej nemohu říci, ale již se na internetu toto datum mihlo.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- alisan
- Začátečník

-
Tos nám pomohl
... chápu, že datum říct nesmíš, ale netušíš třeba, kdy má termín narození dítě mé kamarádky? Má to být někdy v dohledné době a ty určitě víš, kdy. Díky předem, že mi to řekneš. O BD a nějakém termínu jeho vydání mi nejde. Fakt ne 
- godlike
- Středně pokročilý

-
Co je tajnyho na datumu?Jako by to nebylo uplne fuk, rict ten datum.. 
Mac...
- StepanPepan
- Začátečník

-
- alisan
- Začátečník

-
Tak teď už jem musí Flanker potvrdit, že 13.10. se narodí kámošce prcek a všichni se můžeme začít radovat 
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
There are many bios options that can effect the outcome of benches.
HPET is 1 for example, it stops the cpu from throttling back in mulithreaded apps.
Running pi on a cluster, versus a core ( 2 threads ) versus being able to disable a single cluster in a core ( which 99% boards/bios's do not have implemented so resources are not shared ) can all influence the results in single threaded.
Knowing all this tells you one thing for sure, you can make it look worse or make it look better all depending on your knowledge of the chip and or your intentions.
As far as PI it's an antiquated bench and has not been AMD's strong point for quite some time.
Granted some results shown tend to lead to the fact that 1m times are bad but looking at the bigger picture we also know that in many cases you can validate 1000mhz higher in many cases with BD, which would point to the fact that you can run 1m at alot faster speeds than current AMD tech.
Things that make you go hmm like what kind of times will we see at 8 gig or even comparing BD to deneb/thuban when same cooling is used.
PS:dělám teď na recenzi A8-3850 a desky a snad to včetně OC stihnu o den dříve, než se narodí dítě uvedené kámošce
HPET is 1 for example, it stops the cpu from throttling back in mulithreaded apps.
Running pi on a cluster, versus a core ( 2 threads ) versus being able to disable a single cluster in a core ( which 99% boards/bios's do not have implemented so resources are not shared ) can all influence the results in single threaded.
Knowing all this tells you one thing for sure, you can make it look worse or make it look better all depending on your knowledge of the chip and or your intentions.
As far as PI it's an antiquated bench and has not been AMD's strong point for quite some time.
Granted some results shown tend to lead to the fact that 1m times are bad but looking at the bigger picture we also know that in many cases you can validate 1000mhz higher in many cases with BD, which would point to the fact that you can run 1m at alot faster speeds than current AMD tech.
Things that make you go hmm like what kind of times will we see at 8 gig or even comparing BD to deneb/thuban when same cooling is used.
PS:dělám teď na recenzi A8-3850 a desky a snad to včetně OC stihnu o den dříve, než se narodí dítě uvedené kámošce
- alisan
- Začátečník

-
Tak to bude kámoška šťastná a já jsem rád, že vím, kdy se prcek narodí. Jen ještě nevíme jméno. Asi to bude Jiřík, dle toho známého českého pána s přezdívkou buldozer 
- Hladis
- Moderátor

Tito lide se zajimaji ciste o oblast svyho zastoupeni a jestli vedeli ze nekde na severu odelaj nejakou akcicku pro par posuku fakt nevim a ani jsem se na to neptal. Vidim je jen obcas a to ze se nedari jsem vedel uz v lednu kdy jsem menil nekolik pocitacu ve spriznenych studiich. Za cely ten pul rok jsem neslysel nic moc pozitivniho a z tech lidi nejde vylakat uplny podrobnosti a nikdo ti nerekne ,ze vykon je takovej a takovej a chystame to a to nebo vyroba je nahovno. Na to si davaj bacha. Spis si jejich naznaky musis poskladat. Jako zamestnanec AMD kterej ma na starosti obchody v regionu ti proste nerekne ze jeho produkty stojej za hovnoTHANATOS píše:Hladis to by ale nemohol byt najrychlejsi, lebo najrychlejsi je zatial stale 980x ale kto vie kto mu to povedal. Dalej AMD nema taky marketing ako Intelniekedy rozmyslam ci potrebuju marketingove odddelenie
![]()
Ak BD este nema finalny vykon neznamena, ze kriplia vykon moze to byt preto lebo este nie je vsetko ako ma byt v biose(agesa) a preto sami nevedia kedy ho uvedu lebo vyrabat sa uz vyraba dost dlho cize tam by nemal byt problem.
P.S. neubliz im velmi, spytam sa ta toto, vedeli, ze bude napriklad ta OC akcia lebo ak nie tak neviem preco by mali vediet vykon BD
.
Jinak PLAISIO je nejvetsi recky obchodni retezec s IT. Predstav si obchodaky se 4 patrama narvanyma jen IT. Zde v Soluni jsou 3. Jsou ale zamereny spis na BFU. Pro predstavu http://www.youtube.com/watch?v=yyi-RSU18WE stoji za shlednuti cele
- THANATOS
- Začátečník

-
Hladis dobre video
najviac sa mi pacil overclock super event tanecek 
Naposledy upravil(a) THANATOS dne ned 18. zář 2011, 19:15, celkem upraveno 1 x.
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- Betruger
- Začátečník

neviete nahodou niekto ako stoji AMD so splacanim dlhu ??
Lenovo Ideapad Y570
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
- Hladis
- Moderátor

Ruzny akce jsou tam bezny po cely rok. O vanocich tam maji obvzlaste pekne hostesky v peknych cervenych kostymech svolne k obejmuti a fotografovaniTHANATOS píše:Hladis dobre videonajviac sa mi pacil overclock super event tanecek
BTW: Ta akce byla v Atensky katedrale konzumu The MALL coz je i v titulcich. Byl jsem tam jednou a tyhle giganticky svatostanky konzumu nesnasim. Zvlast kdyz tam clovek potka v mekaci muslimy s habitama trestici oci na lidi jak se cpou veprovym. Nikdy nevis co pod tim habitem maji
BTW2:Jo tohle reklamni video ukazuje jak ten obchod vypada http://www.youtube.com/watch?v=2tJU4T5QC68 jeste doplnim to Turbox je jejich vlastni znacka a dost veci si vyrabej sami.
Naposledy upravil(a) Hladis dne ned 18. zář 2011, 20:19, celkem upraveno 4 x.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
splaceno, vždyť je už v plusu
- DreeDex
- Začátečník

-
Co jsem tak koukal, tak na netu bylo datum uvedení 22.9.2011.
HP 850 G3
- alisan
- Začátečník

-
Neblbni, že by kámoška měla předčasný porod?
Tak či onak, jsem na to rozuzlení telenovely jménem BD zvědav jak malej kluk. Bylo někdy kolem jakéhokoli vydání CPU tolik diskuse (tady na PCT), jako je teď u BD? Nebo trhá v tomto AMD rekordy?
Tak či onak, jsem na to rozuzlení telenovely jménem BD zvědav jak malej kluk. Bylo někdy kolem jakéhokoli vydání CPU tolik diskuse (tady na PCT), jako je teď u BD? Nebo trhá v tomto AMD rekordy?
- Hladis
- Moderátor

No na serial "Tak jde cas" to jeste nema ,ale 239 dilu je uz slusny 
- alisan
- Začátečník

-
Nebýt lenoch, projdu forum a najdu nejdelší diskusi (dle počtu stránek, příspěvky asi nespočítám). Ale jsem lenoch, tak na to prdím
Každopádně PCT musí BD milovat. Návštěvnost je návštěvnost 
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
možná by stejnou sledovanost měl Athlon 64, jenže tehdy byla informovanosta net méně dostupný (ve srovnání s dnešní dobou)