4x1gb error
- Garrin
- Nováček

-
4x1gb error
Čau
Mám jeden problém s ramkama. Koupil sem si nový ramky http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39061 abych je přidal k těm 2x1gb co mam v pc, který jsou téměř stejný jako ty nový (viz odkaz) a dostal se na konečný výsledek 4gb. Jenomže by to nejspíše bylo moc jednoduché. Hned Co sem tam dal všechny 4 ramky mi to nechtěl pc vzít a v biosu a ve windousech 7 (32bit) se mi furt zobrazovalo pouhé 2gb. První sem si myslel, že je určitě problem v těch novych ramkach, tak sem zkoušel dat jednu novou a jednu starou a obje byli funkční, tak se mi ukazalo 2gb pak druhou novou a druhou starou a zase obje funkční. tak sem zjistil, že ramky sou v cajku. Poté jsem zkusil dat 2 stary a jednu novou a vše bylo vpořádku, zobrazovali se mi 3gb, tak sem si myslel, že jsem za vodou a dal sem tam tu poslední novou ramku, jenomže mi to stále ukazuje 3gb ikdyž tam mam 4 ramky o 1gb. Sloty sem vyzkoušel všechny a ramky taky a všechno je funkční. Mám procesor intel pentium E2220 2,4ghz dvoujadro, 450w zdroj a zakladovku Gygabite 945PL-S3 viz odkaz http://www.atcomp.cz/zbozi/gigabyte-945 ... ?p=z:83227& ktera by mela podporovat 4gb ramek. Vím že mam jen 32bitovej system ale i tak by se měli v biosu plně zobrazovat 4gb ramek a ve windowsech take.
Najde se tady nějaka hodna duše, ktera by dokazala identifikovat tento problém a poradila by mě jak dál? Budu vám vděčný za jakoukoli radu.
Mám jeden problém s ramkama. Koupil sem si nový ramky http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39061 abych je přidal k těm 2x1gb co mam v pc, který jsou téměř stejný jako ty nový (viz odkaz) a dostal se na konečný výsledek 4gb. Jenomže by to nejspíše bylo moc jednoduché. Hned Co sem tam dal všechny 4 ramky mi to nechtěl pc vzít a v biosu a ve windousech 7 (32bit) se mi furt zobrazovalo pouhé 2gb. První sem si myslel, že je určitě problem v těch novych ramkach, tak sem zkoušel dat jednu novou a jednu starou a obje byli funkční, tak se mi ukazalo 2gb pak druhou novou a druhou starou a zase obje funkční. tak sem zjistil, že ramky sou v cajku. Poté jsem zkusil dat 2 stary a jednu novou a vše bylo vpořádku, zobrazovali se mi 3gb, tak sem si myslel, že jsem za vodou a dal sem tam tu poslední novou ramku, jenomže mi to stále ukazuje 3gb ikdyž tam mam 4 ramky o 1gb. Sloty sem vyzkoušel všechny a ramky taky a všechno je funkční. Mám procesor intel pentium E2220 2,4ghz dvoujadro, 450w zdroj a zakladovku Gygabite 945PL-S3 viz odkaz http://www.atcomp.cz/zbozi/gigabyte-945 ... ?p=z:83227& ktera by mela podporovat 4gb ramek. Vím že mam jen 32bitovej system ale i tak by se měli v biosu plně zobrazovat 4gb ramek a ve windowsech take.
Najde se tady nějaka hodna duše, ktera by dokazala identifikovat tento problém a poradila by mě jak dál? Budu vám vděčný za jakoukoli radu.
- bertocek
- Začátečník

-
Re: 4x1gb error
Nejsem si jistej ale 32 bitovy wokna nepodporujou vic jak 3.2 gb ram teda aspon me to tak delalo na 4ech PC
- Hladis
- Moderátor

4GB RAM by se ukazovat meli (v BIOSu) ,ale pociztej s tim ze ve Win to bude min nez 4GB. Ono jde taky o to ,ze urcite kombinujes dva druhy ramek ktere jsou jine. Mas oba pary stejne nebo se jedna o dva ruzne ?
- Garrin
- Nováček

-
hele tak sem si tedkaj stim jestě hral a zjistil sem že když dam dvěramky každy jiny k sobě a další 2 taky jiny, tak mě to bere 3gb ale když to dam jak to ma byt dva pary stejny a další dva pary stejny tak to bere jen 2gb přitom všechny ramky i sloty sou funkcni
- Garrin
- Nováček

-
teda sorry par stejny a par stejny:D
- Hladis
- Moderátor

Tak jinak. Mel jsi starsi par ramek a dokoupil si novy par. Jsou ty pary stejne (identicke) ? Pokud ne ,tak muze dojit k problemum.
- Garrin
- Nováček

-
a vony ty ramy sou stejný všechny takže to nechapu už vubec!!
- Hladis
- Moderátor

Pokud jsi si jisty ze vsechny ctyri RAM moduly jsou stejne ,tak mas aktualni BIOs v desce ? Pokud ne ,tak flashnout posledni.
- Garrin
- Nováček

-
jo, mam nejnovější verzi biosu. Ona si asi zakladka děla co chce:D
- Garrin
- Nováček

-
jo a ještě je zajímavý že na cpu-z mi to ukazuje 4gb
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

ne nedělá... jak si myslel, že jsou stejné? vzhledově?
musí být naprosto stejný typ
takže pokud si koupil "Kingston Value 2GB (2x1GB) DDR2 800 (KVR800D2N5K2/2G) tak musíš mít ty staré uplně stejné! jinak to dělá neplechu ale i tak by to mohlo jít... nastav ručně napětí a časování.
časování dej na: 5-5-5-15-20
napětí dej na: 1.9V
pokud to nepomůže máš asi smůlu
takže pokud si koupil "Kingston Value 2GB (2x1GB) DDR2 800 (KVR800D2N5K2/2G) tak musíš mít ty staré uplně stejné! jinak to dělá neplechu ale i tak by to mohlo jít... nastav ručně napětí a časování.
časování dej na: 5-5-5-15-20
napětí dej na: 1.9V
pokud to nepomůže máš asi smůlu
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Garrin
- Nováček

-
mam uplně stejny naprosto, ale dik za radu