Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Zamčeno

Kdy podle vás uvidíme launch FX procesorů (recenze)?

Anketa končí za pát 9. pro 2011, 11:17

do poloviny září 2011
0
Žádná hlasování
do konce září 2011
8
8%
do poloviny října 2011
24
24%
do konce října 2011
28
28%
do půlky listopadu 2011
12
12%
nejspíš nikdy :-), EPIC FAIL
28
28%

Celkem hlasů: 100
alisan
Začátečník
Začátečník

Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Příspěvek od alisan »

Tedy myslel jsem si správně, že BD trhá už druhý rekord (a asi ne jen na PCT). První budiž OC a druhý diskuse na forech. Pak ale není marketing AMD úplně špatný :) Máme tu nejdiskutovanější produkt ještě před jeho uvedením a pokud zcela nezklame, v povědomí mnohých z nás už zůstane trvale zapsán. Hergot, já si ho snad nakonec taky koupím :)
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

Nebýt vrchního špekulátora, tak to má 10 stránek...
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Ale i to se počítá :wink:
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Skoda, ze uz tu zrejme neni na kolika strankach skoncil thread v duchu "R600 info a spekulace". Typnul bych, ze pres 100 to bylo.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

tak kdy to teda bude. Kdyby 13.10. tak to bude super, večer to oslavim na koncertu Guano Apes. 22.9. je taky fajn, jen to budu muset zapít dřív :-D
Už aby to bylo. Phenom mě už začíná nudit a zdržovat
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Maor píše:tak kdy to teda bude. Kdyby 13.10. tak to bude super, večer to oslavim na koncertu Guano Apes. 22.9. je taky fajn, jen to budu muset zapít dřív :-D
Už aby to bylo. Phenom mě už začíná nudit a zdržovat
Nevahej ,necekej a kupuj Intel :oops:

R600 byl krasny thread kde se clovek opravdu pobavil ,zvlaste rudy tabor se cinil. Nejdriv vyhypovany drtic a pak vsem zmehlo :-D Jinak melo to 50+23 stranek. Edit: Aha ono se to porad po 50 strankach delilo na dalsi. Dohromady to da kolem 200 stranek.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Totéž najdeš třeba u diskuse k Fermi a podobně. Oba tábory mají své zajímavé diskuse :) A co se kolegy se zájmem o BD týká, asi se mu nechce měnit víc než jen procík, pokud má desku schopnou s ním pracovat.

Já si třeba zase počkám, jak si procík povede u převodů videa, což u mne žere dost času a pak zvážím, zda výměna desky a CPU mi za to stojí. Ale zatím to nevypadá, že bych měnil.

Každopádně pracuju v objemech TB dat a konverzí a pak už je každé zlepšení o víc než 10% znát. Jiank bych si vystačil asi i s kalkulačkou :-D
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

To bylo jen popichnuti :)
Ja na R600 taky cekal s 1900XTX i pres vyjiti G80 ale pomalu zacalo byt jasny ze to drtic nebude a vzal jsem 8800GTX :) Fermi jsem moc nesledoval jelikoz dochazelo k ustrnuti hernich pozadavku na HW diky konzolim a nebylo potreba to drtit (Ale zabavny to bylo taky). Hlavne jsem se premistil z CZ do Recka a mel jiny starosti.
U prevodu videa by mel byt vcelku rychly a to by mela byt jedna z veci kde by mel porazit i i7-2600. Uvidime.
warity
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od warity »

Vaše problémy bych chtěl mít... řesit výměnu 2500k (nebo dokonce 2600k) za BD :))) Myslím,že budu jeden z mála,kdo si výměnu opravdu zaslouží,protože mě komp plynule nepřehrává ani 1080p filmy (athlon 3000 - @2.4GHz,1GB RAM a nv6600).Pomalu se ho chystám prodat jako veterána do nějaké PC arény..
ASUS P8P67 EVO, Core i5 2500k @ 3.7GHz při 1.12V / 4,5GHz při 1,27V, 8GB RAM Corsair 1600MHz 9-9-9-24 1T, Seasonic M12II620W, Asus 6950 DCII @ 6970 925/5600 při 1.175V, Noctua NH-D14, Samsung F3 1TB , CM Silencio
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Na příspěvek ohledně podezřele nízkého výkonu BD v SSE (int SIMD) JF odpovídá:
I am gonna take the under on this one. FP benchmarks are less interesting except in the HPC world. ~90% of what your CPU is doing all day long is integer. FP has long latencies (deeper instructions) and is really only ~10% of the work. So speeding up FP might look awesome on SPEC FP benchmarks, but for desktop apps and most server apps, it gives you little or no noticeable impact.
Opravdu by tyhle věci měl komentovat šéf marketingu pro servery?
Pokud to takhle cítí i vývojáři BD, sbohem hry i celý DT :evil:
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

John Fruehe na Overclock.net píše:That was not a lie. At the time that statement was made, that was the expectation.

Have you ever flown on a plane? This afternoon I have a 3:45 flight. The airline has told me, ever since I booked the flight, that it leaves at 3:45. If I end up leaving Austin at 4:30, has the airline flat out lied to me? No. Things change.
OICW na Overclock.net píše: "excuse me captain, what's causing the delay"

"can't tell you that, takeoff at takeoff"

"can you atleast give a more accurate expected delay"

"that will be announced at takeoff. Again, takeoff at takeoff"

"but I'll be late for my meeting"

"we have a business to run, you're less than 5% of our customer base"

"but SB Airlines always tells us about expected delays"

"well, we NEVER announce delays before takeoff"
Chudák John to má těžké... :D
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

webwalker píše:Na příspěvek ohledně podezřele nízkého výkonu BD v SSE (int SIMD) JF odpovídá:
I am gonna take the under on this one. FP benchmarks are less interesting except in the HPC world. ~90% of what your CPU is doing all day long is integer. FP has long latencies (deeper instructions) and is really only ~10% of the work. So speeding up FP might look awesome on SPEC FP benchmarks, but for desktop apps and most server apps, it gives you little or no noticeable impact.
Opravdu by tyhle věci měl komentovat šéf marketingu pro servery?
Pokud to takhle cítí i vývojáři BD, sbohem hry i celý DT :evil:
ako náhle niečo zo seba vyprdnú sú to len nejaké divné keci o tom čo by chceli oni :mrgreen:
a nie čo je v reále, a vždy to vyzerá ako ospravedlnenie vecí budúcich (biedny výkon :?: ) :roll:
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Ale má svým způsobem pravdu. Například v tom co preferuji já, mi rozhodně stejný výkon u her, jako u minulé generace nevadí, ale výkon u pracovních aplikací (u mne práce s videem) už ano. Drtivá většina majitelů PC ani pro hry nepotřebuje výkon jaký má 2600. Pravda, stejná část ho nepotřebuje ani na práci, ale ... když by se výkon v apliakcích náročných na multi zvedl o 15% a stejně tak výkon ve hrách o 15%, třeba pro mne je to menším přínosem, než 0% ve hrách a 30% práce. To že tady je to spíš o hráčích, než práci, to je jiné. Ale BD to nutně nemusí shodit v reálném nasazení. Ale uvidíme.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jenze vtip je tom, majitel 2600k ma silny vykon prakticky vsude, bez nejakych kompromisu.Me by osobne nebavilo prave mit mizerne stejny herny vykon, jako predchozi generace a pracovni o 30% navic.Proc?
Chapal bych to jedine v pripade, ze do stary desky dam misto X6, BD, to jo. :)
Mac...
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Ale tak každý máme jiné priority. Pro mne ve hře 60 nebo 70 snímků za sekundu roli nehraje. Ale jestli mi PC skončí s konverzí ne za sedm hodin, ale za šest, to už pro mne význam má. Dnes mám v PC Ci7 860, pokud BD bude pro mne "herně" stejné, ale v konverzi o třeba 15% lepší než 2600, pak si umím představit, že další stroj bude AMD.

Tím netvrdím, že 2600 by kvůli tomu byla horší. Jen si asi každý kdo kupuje PC musí dobře uvědomit, kde má nejpalčivější výkonnostní problém. A mám pocit, že AMD to tak trošku vzdává v souboji s Intelem o super herní CPU a snaží se jít cestou dostatečného výkonu pro hry a lepšího výkonu v multi. A já si myslím, že pokud v multi bude BD zajímavější než SB, tedy poměrem cena/výkon, pak BD nemusí mít jepičí život. Totéž pak vidím třeba v grafickém studiu, kam občas řeší PC. I tam může mít BD při další obměně díky tomuto přístupu zelenou. Ale to se vše uvidí, až bude BD otestováno v reálu a na prodejních vzorcích. Do té doby holt má i u mne Intel přednost.
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

BD má problém, že co nevidět přijde SB-E a kdo chce výkon v multi často ho rád zaplatí, takže jediný kdo by ho mohl kupovat, jsou jen lidi co nemaj na SB-E, nebo hráči, co nechtěj moc utrácet. Lidi co chtějí levný PC buď koupí bazar nebo Llano. BFU a lidi co řeší spotřebu si koupí nějakej i3.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ono výkon v multi moc hrám nepomôže :)
dalšie multi, ten výkon tam musí byť lepší ako pri SB lebo už X6 má sem tam výkon porovnateľný z 2600 tak ako tam môže byť BD slabšie :?:
lenže v hrách je X6 výkon +- na úrovni PIIX4 na podobnej frekvencii, samozrejme česť výnimkám
ako napísal godlike SB má proste výkon stále a je jedno či multi single alebo ako
čisto z profi hladiska kde 24h len napr robím prevod HD filmov/rendering kde bude asi BD fajný je to OK ale inak nič moc a popravde ak by ma to živilo napriek všetkému bud vezmem westmere alebo počkám na SB-Ekedže na tie sa BD nechytá
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

souhlas s Alisan. Já taky pro své potřeby nepotřebuju více FPS, nač mi je 140 FPS? Když nepoznám rozdíl mezi 110 a 140 FPS v drtivé většině her?Hraju tu a tam právě střílečky a na nich Phenom II nemá rozhodně probléms nedostatkem FPS. STarcraft II? Hraju to také občas a také s tím nemám problém (pochopitelně záleží nejen na bojových scénách, ale i na rozlišení monitoru a GPU). KDyby AMD bylo tak špatné, nebylo by i sponzorem jednoho z největších SII turnajů, kde hrají an AMD mašinách a používají Spahire GPUčka.
O FX jako celek tedy strach nemám, multithread nezklame, OC nezklame, single thread téměř neexistuje (každá paliakce se dnes rozloží do více vláken buď s větším či menším vytížením). A v těch hrách...Uvidíme v recenzích. Nač nám bude debatovat o rozlišeních 1280x1024, když v tom hraje možná tak do 5% lidí?

dexter: ANo, ale za jakou cenu vezmeš kombo SB-E a X79 desku? Movieman na XS to jasně napsal. Kombinace FX je mnohem výhodnější než brát Gulftown (a SB-E ti z výkonu navíc v v top modelu praxi přidá cca 10% a cenově rozhodně levnější nebude)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ale ked ma to živý je mi to jedno koľko to stojí že...
no ked niečo sponzorujem ťažko si tam dám konkurenčné riešenie ajked bude výkon akýkoľvek :wink:
a nie vždy tu ide o 140fps
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

alisan, flanker:
Ale ono nejde pouze o hry, ale také třeba právě o konverze videa atp., které int SIMD masivně využívají a samozřejmě jde také o celkový výpočetní výkon cpu.
Dále mi také přišlo, že Informal mluvil o voze a JF o koze. Informal o int SIMD (která je také umístěna v fpu) a JF o fpu (X87).
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Zamčeno

Zpět na „Procesory AMD“