Pokrytí zahrady WIFI
Moderátor: Don
- Honzajs
- Nováček

-
Pokrytí zahrady WIFI
Dobrý den,
je mi jasné, že se to tu asi už milionkrát probíralo ale pořád mi něco není jasné. Potřebuji poradit ohledně pokrytí zahrady WIFI sítí. No, spíše pouze určitou část, která je vzdálená cca 25 metrů od místa, kde bych mohl umístit anténu. Anténu by jsem rád umístil na stávající výložník, na kterém již mám připevněnou anténu, kteou přijímám WIFI od poskytovatele. Doma již WIFI router mám ale pouze s jednou anténou. Router je umístěn ihned pod půdou. Vedle routeru je ještě umístěno vnitřní zařízení mého posktovatele. Je to tedy možné řešit tak, že si pořídím jiný router, například s výstupem na dvě antény, jednu anténu nechám pokrývat dům a druhou, například nějakou sektorovou umístím na komín a propojím pigtailem (či jak se to jmenuje)? Pigtail by musel mít délku cca kolem 7m. Teoraticky by mohl být kratší (čímž by jsem mohl zkrátit i kabel mezi anténou a vnitřním zařízením poskytovatele) ale zase by jsem musel dotahovat elektřinu na půdu a to se mi nechce už jenom z toho důvodu, že na půdě jak už to bývá v létě vedro a v zimě zima. Na zahradě máme ještě malý zahradní domek, kde wifi ještě také chytám ale není to nic moc. Na zahradní domak bych také nerad cokoliv instalovat, tudíž nejlépe řešit tou anténou na komín. Komín je ve výšce zhruba 3. patra.
je mi jasné, že se to tu asi už milionkrát probíralo ale pořád mi něco není jasné. Potřebuji poradit ohledně pokrytí zahrady WIFI sítí. No, spíše pouze určitou část, která je vzdálená cca 25 metrů od místa, kde bych mohl umístit anténu. Anténu by jsem rád umístil na stávající výložník, na kterém již mám připevněnou anténu, kteou přijímám WIFI od poskytovatele. Doma již WIFI router mám ale pouze s jednou anténou. Router je umístěn ihned pod půdou. Vedle routeru je ještě umístěno vnitřní zařízení mého posktovatele. Je to tedy možné řešit tak, že si pořídím jiný router, například s výstupem na dvě antény, jednu anténu nechám pokrývat dům a druhou, například nějakou sektorovou umístím na komín a propojím pigtailem (či jak se to jmenuje)? Pigtail by musel mít délku cca kolem 7m. Teoraticky by mohl být kratší (čímž by jsem mohl zkrátit i kabel mezi anténou a vnitřním zařízením poskytovatele) ale zase by jsem musel dotahovat elektřinu na půdu a to se mi nechce už jenom z toho důvodu, že na půdě jak už to bývá v létě vedro a v zimě zima. Na zahradě máme ještě malý zahradní domek, kde wifi ještě také chytám ale není to nic moc. Na zahradní domak bych také nerad cokoliv instalovat, tudíž nejlépe řešit tou anténou na komín. Komín je ve výšce zhruba 3. patra.
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Pokrytí zahrady WIFI
Ja myslim ze kvalitni router se dvema antenama, pripadne APcko napojeny na ten router by tech 25 metru melo dosahnout. Sice to nebude super signal porad by jsi se mel chytat. Podle me tady neni treba vymyslet nejaka slozita reseni.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Router s dvema antenama, on ty anteny ma z jisteho duvodu a menit jednu za jinou by se nemelo.
Zalezi kolik do toho chces vrazit, ale zapremyslel bych nad PicoStation....
Zalezi kolik do toho chces vrazit, ale zapremyslel bych nad PicoStation....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Honzajs
- Nováček

-
Rád bych se vešel tak do 3000,-. Picostaion neznám ale po letmém mrknutí na web předpokládám že se jedná o nějaké venkovní AP napájené po ETH kabelu. To vůbec nevypadá špatně. Myslíte, že by tedy bylo možné použít tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91279 ?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
PicoStation je presne jak pises, pripadne muzes poridit Bullet a na nej sektorovou/vsesmerovou antenu podle potreby. Mrkni se na to, co te vyjde levneji, u Ubiquiti je docela maler ze neco ma i POE adaptery u neceho je musis dokoupit zlvast. Nicmene tobe by to Pico melo stacit, mozna bych zauvazoval o verzi s AirMAX (M2, M5), pripadne se zvysenym vykonem (HP)...
Dal bych tam http://www.i4wifi.cz/picostation-m2-hp- ... d1820.html , babrat se dneska s 802.11 b/g kdyz to same je i v nku je pitomost.
Dal bych tam http://www.i4wifi.cz/picostation-m2-hp- ... d1820.html , babrat se dneska s 802.11 b/g kdyz to same je i v nku je pitomost.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Honzajs
- Nováček

-
Ten Tvůj odkaz mi připadá jako nejlepší volba. Ještě mám jeden asi trapný dotaz, má nějakou MAC adresu, pro kterou bych mohl na DHCP rezervovat IP adresu?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Urcite bude mit MAC adresu 
- Honzajs
- Nováček

-
Super. Moc děkuji za rady. Ani jsem nečekal, že to bude takto jednoduché. Ještě že jsem se zeptal a nezačal instalovat moje nesmyslné řešení. 
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Doporucuju tu wifi na tom AP nastavit stejne jako na routeru (stejne SSID, sifrovani, heslo) jen pouzit jiny kanal. To APcko propojis normalne s routerem kabelem. A pozor na POE radsi se 3x podivej nez to zapojis ....
Jo a pokud to budes davat primo ven na stozar, tak doporucuju mezi router a POE adapter vrazit prepetovku s uzemenim na kostru (APC ji ma asi za 500,-)
Jo a pokud to budes davat primo ven na stozar, tak doporucuju mezi router a POE adapter vrazit prepetovku s uzemenim na kostru (APC ji ma asi za 500,-)
- Honzajs
- Nováček

-
Jestli tomu tedy rozumím, tak s tímto nastavením se mi bude NTBK automaticky připojovat na tu s tím lepším signálem? Že budu muset na routeru nastavit povolení bridges a přiřadit MAC adresu toho AP mi je jasné (a zřejmě to samé i na tom AP...)
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Budes mit vytvoreny dve site, ale pro zarizeni se to bude tvarit jako jedna. Pripoji se podle toho, jak mas nastavenou kartu - vetsinou k ty s lepsim signalem ... Na routeru nebudes povolat bridge, maximalne povolis MAC toho NSka ....
- Honzajs
- Nováček

-
Super. Jdu objednávat. Ještě jednou děkuji za rady.