Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Zamčeno

Kdy podle vás uvidíme launch FX procesorů (recenze)?

Anketa končí za pát 9. pro 2011, 11:17

do poloviny září 2011
0
Žádná hlasování
do konce září 2011
8
8%
do poloviny října 2011
24
24%
do konce října 2011
28
28%
do půlky listopadu 2011
12
12%
nejspíš nikdy :-), EPIC FAIL
28
28%

Celkem hlasů: 100
webwalker
Začátečník
Začátečník

Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace

Příspěvek od webwalker »

del42sa: Ne, že bych byl nějaký odborník na fma, ale evidentně bude, bohužel ale, až někdo napíše aplikaci fma využívající (u BD fma4). Výkon by se měl teoreticky zdvojnásobit.
Zatím vím pouze o y-cruncher, kde J. Yee (alias poke349) přislíbil podporu fma, jakmile BD vyjde. Takže uvidíme, co nám to přinese.

EDIT: S XOP to bude horší, Intel ho mít nebude ani neplánuje, bude používat obdobu int u AVX2. Takže, kdo by pro to v DT programoval? Zajímavý článek, který stojí za přečtení:
http://www.diit.cz/clanek/intel-sandy-b ... ubu/38473/
Naposledy upravil(a) webwalker dne stř 21. zář 2011, 11:28, celkem upraveno 2 x.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

no ceny, počítejme s tím, že reálná prodejní cena v CZ bude vyšší...počítám tak +400-500Kč u koncáka
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

DOC_ZENITH: Pěkně napsáno. Chtělo by to nějakého IT Lenina, udělat revoluci a znovu rozdat karty.

Jinak mám takový dojem, vzhledem k tomu, jak AMD pospíchá na Trinity (Piledriver), že Bulldozer bude asi "nevyléčitelně nemocný".
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
THANATOS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od THANATOS »

webwalker Trinity skor preto aby konkurovalo IB v notebookoch.
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

THANATOS: To je také možné vysvětlení.
GPUreport.cz
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak ceny klesly na realny hodnoty (nejak jsem to predpokladal ,protoze jinak by to bylo spatne prodejny). Predtim mi vychazeli prodejny jen pro ty ,co uvazuji o levnejsi 2600 nebo honice jader. Ted uz to vypada realneji jako alternativa k 2500 s mensim bonusem v multithread.

DOCu ja zkousel V6000 od K6-III po K7 a vzdy ten vykon rostl s procikam a ta karta snad nikdy nemela dost (k neutahani). Ta karta je schopna skalovat s CPU opravdu vysoko ,ale jen ve hrach postavenych na fillrate bez nejakych novejsich features. Jakmile jsem do toho narval hru s nejakyma novejsima features ,tak uz to drhlo. WIII je graficky nenarocna a skaluje s prociky hodne dobre. Jen me tehda zarazilo jak to bez jakykoliv artefaktu a problemu jelo 2 roky po zaniku 3Dfx :) Jinak zajimavy poznatek, ja myslel ze K7 je pro Voodoo best a rikas ze P4 mu chutna vic. To jsem nezkousel.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Lidi P4 s voodoockama obecne moc nezkouseli protoze obvykle byla v hrach horsi, stala vice penez a bylo tam minimum chipsetu co byly universal AGP. Ale proste se jim tam libi vic. Ono jsem slysel neco na stylu ze vyssi SSE pomaha s SWTNL. Proste je FPS vyse nez na K7. Ne niak drasticky, ale ja honim kazde %. Ale ono dnes sehant desku pro P4 s VIA chipsetem co by mela AGP4x universal a zaroven umela FSB533 Northwoody + mela DDR je pekncej oser. Na SIS chuipsetu bohuzel karta nefunguje. Jede, ale prostupnost AGP je jak PCI, a predstav si ze napojis 4x VSA-100 na jeden PCI 33. Takze asi tak. Fillrate zustane tam kde je ale geometrickej vykon jde dolu 4x, cili ve finale se to projevuje skoro jako CPU limit. Na druhou stranu je to jen 6K, S 5500 jsem naopak na SIS chipsetech nameril nejlepsi vysledky, protoze jsou proste celkove lepsi nez VIA.

Dokonce po mem uspechu s rozjetim 5500 a vubec vsech AGP2x voodoocek na Nforce3 s Phenomem II 3,6Ghz (asrock dela desky co maj NF3 a podporujou dnesni CPU) jsem tam narval i 6000. Diky bohu se ji nic nestalo, ale usepech nebyl take. Karta jela jen v dosu a textovem rezimu. Jakejkoliv boot do win koncil vtuhem. Ta kompatibilita s chipsetama je tam hold prachmizerna. Jen Intely (takze max Tualatin a to je slaby) nebo VIE.

( A jsme tu super offtopic ale v tomhle spamu a balastu... heh... )
Betruger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Betruger »

mate niekto napady cim by mohli byt sposobene tie nizke FPS u hier ??
Lenovo Ideapad Y570
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Zeby nizkym hrubym vykonem jednoho jadra?
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Betruger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Betruger »

takze vsetky tie testy kde FX aspon dorovnava alebo prekonava 2500k vyuzivaju viac ako 4 jadra ??,,,na Obroom blogu bolo viac takych testov
Lenovo Ideapad Y570
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

pár stránek dozadu máš vysvětlení, tam kde má BD podobný nebo větší výkon nejel Intel naplno, je potřeba zahýbat myší a podobný voloviny a hloupí testeři myší nehýbaj :D, kdyby to dělali tak to hází na Intelu správná čísla.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Betruger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Betruger »

lol no ok ale tam tusim riesili vtedy len WinRAR nie ??...nikto zatial nedokazal ze to je tak aj pri inom benchmarku :)
Lenovo Ideapad Y570
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

DOC : Uff takhle moc bych neriskoval. V pripade pruseru bys ji pak musel poslat do USA Semenecovi na opravu coz neni levny. Jinak pekny. Moje 3Dfx compy a dalsi srandy zustali v CZ ,ale minulej rok jsem se s nimi pomazlil a pristi planuju cestu do CZ znovu :) Jako posilat ty bedny HW harampadi do Recka se mi moc nechce a v Recku to ted vypada vselijak. SiS jsem nezkousel jelikoz uz nebyl k dispozici a mam vsechny desky pro AMD jen od Via konkretne Soltek75DRV5 KT333A a FIC VA-503+ pro K6-III s Via Apollo MVP3. Samo PCI33 V6000 dost zabrzdi v rozletu. Jsme sice OT ale myslim ze lidi si to prectou se zajmem :)

ArgCZ: jj podle Arga se WinRAR chova normalne a vubec to neni nahodnej generator cisel a jen ja s Dexterem jedem na houbickach :roll: :dry:
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Ono je spíš zajímavé to, že PHenom II má slušnou dekompresy, ale slabší kompresy. A winrar bench ukazuje čísla teoretické rychlosti dekomprese.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

flanker píše:PHenom II má slušnou dekompresy, ale slabší kompresy.
Dneska je to tady skoro na nějaké hromadné gramatické doučování! :shock:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zkousel jsem jen tak ten WinRAR testik na dalsich kompech a plive to naprosty kraviny a vytezuje to thready podle nalady. Ten test je naprosto o nicem. Flankere sam si ten test muzes vyzkouset a uvidis jak blbe se to chova. Jinak si oprav ty hrubky, vypada to blbe :)
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Betruger píše:mate niekto napady cim by mohli byt sposobene tie nizke FPS u hier ??
Příčin může být více L1/2/3 ..., ale já bych typoval na fpu:
Yuri : Doc_TB: del42sa napsal:
One core is not able to do 2x128-bit FP operation...
Tohle stále platí, nebo už to bylo vyvráceno?

PS: Zajímavý je také dost šílený výsledek v Blenderu???
GPUreport.cz
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

OBR k nam promluvil z nebes..
České ceny procesorů FX .. a konkurence
AMD FX-8150 = 5040 Kč s DPH
Phenom II X6 1100T = 4200 Kč s DPH

Core i5-2500K = 4600 Kč s DPH
Core i7-2600K = 6800 Kč s DPH (6400 Kč bez K)

FX-8150 je o 25 procent levnější než Core i7-2600K, což plus, mínus reflektuje i výkon obou čipů vůči sobě ...
Mac...
richie08
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od richie08 »

yuri.cs píše:FX-8150 jen za 230USD. To uz je nekolikaty rumor o snizeni ceny.

http://www.extremetech.com/computing/95 ... ndy-bridge

//Pro predstavu:
Phenom II X6 1090T BE mel zavadeci cenu 295USD;
Phenom X4 9600 BE jen 251USD.
:( :(
Bohuzel ta cena rika o vykonu vse.

Jeste pockam na SPEC a serverove testy, ale vypada to, ze zmenim rating pro BD z Normal na Fail. Nebyt podpory novych instrukcnich sad a vysokych frekvenci tak je to Epic fail jak vysity. Z hlediska AMD to vsak Epic fail je, protoze po tech letech vyvoje a spolykanych financnich prostredku to bude projekt, ktery se nikdy nezaplati.

PS: Jeste bychom mohli vsichni poslat dekovny email Dirkovi o tom, ze jsme strasne radi za stopnuti puvodniho BD a jeho nahrazeni Meyerovou vizi odlehceneho BD. Diky Dirku za tve vize a az zase bude mit nutkani se s nimi podelit, zkus to tentokrat v Intelu. (jenze tam by takoveho mamlasa stejnak nevzali)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

Proč dělali novou architekturu, když by bylo daleko lepší(podle dostupných informací) jen udělat refresh Thuanu na 32nm. Myslim, že se SB by na zvýšených frekvencích mohl docela slušně soupeřit.
Ty latence cash podle obra jsou fakt dost tragický, sice nanosekunda sem tam, ale při delším provozu je to sakra znát.
Zamčeno

Zpět na „Procesory AMD“