Ovladač nVidia kernel mod přestal pracovat...Chybová zpráva

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ovladač nVidia kernel mod přestal pracovat...Chybová zpráva

Příspěvek od Swat »

nvidia kernel mode driver stopped working and has recovered...

Tuhle hlášku vídám od doby, co jsem koupil GTX 560ku. Je to ta OC verze od Asusu. Ve hrách chodí fajn, výkonově je v pořádku. Tuhle hlášku mi to vyhodí na ploše nebo při prohlížení netu, nebo při poslechu hudby. Prostě najednou černá obrazovka, např.hudba se sekne a cca po 5ti vteřinách všechno jede dál tak,jak má. Taky je mi divný, že někdy je pět šest dnů klid a pak mi to udělá dvakrát třikrát za večer. Vůbec nevím, čím to je. Před tím jsem měl GTX 275ku a v životě jsem tuhle hlášku neviděl. Mám podezření, jestli to nemá něco společnýho s napájením, ale zase proč to dělá jen ve 2D...Netušíte někdo? Díky.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Ovladač nVidia kernel mod přestal pracovat...Chybová zpráva

Příspěvek od Alfajk »

zapojeny mas oba pridavny konektory? zkousels menit ovladace? (treba ty 275. ujdou) zkousels furmark ? teploty jaky?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Takhle se mi treba chovaly GTX260 a jen v Photoshopu i pri vypnuti 3D akcelerace. Nikdy jsem neprisel na to jak to vyresit a nepomohli zadny drivery. U Fermi karet jsem uz zadny takovy veci nezaznamenal.

Jsou kdyztak novy bety 285 nebo zkusit starsi 275 ,zkontrolovat dobre zasunuti karty ve slotu, posledni BIOS pro desku pripadne pro kartu....
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Já mám stejnou kartu i procák s menším přetaktem a problémy nemám ( mám poslední driver 285.27). Předpokládám, že komp máš otestovaný a stable v Linx (to je základ).
Nastav volbu napájení v ovládacím panelu Forceware na vysoký výkon.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Chlapi díky, ale tohle všechno už mám za sebou, ani jsem to sem nevypisoval. Driverů otestováno mraky, teď jedu na těch posledních betách 285.27. Kartu jsem přesadil ve slotu, teploty v pořádku, s volbou napájení v Control Panelu už jsem taky laboroval, dal jsem i reinstal Woken (stejně jsem se na něj chystal) a prostě to dělá pořád. Jak jsem řekl, třeba tejden nic a pak třikrát za den hláška. Nejhorší je, že to je na dlouho. S většinou problémů si vždycky poradím, protože většinou znám jejich příčinu. Ale tady třeba něco změním, ono to pár dní šlape, tak si říkám že by mohl bejt klid a pak zase ta stupidní hláška. Ještě si asi zkusím od synovce půjčit tu 275ku (moje předchozí gk), kterou jsem mu dal a pojedu chvíli na ní a uvidím, jak pojede a jak jemu pojede 560ka. No je to vopruz řeknu vám. Každopádně díky za postřehy.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ta karta muze bejt klidne poskozena a je otazkou casu kdy chcipne uplne,mozna muzes zkusit reklamaci
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

jj Udelej tu vymenu ve dvou kompech a uvidis. Horsi je to s RMA kdy ti to klidne poslou ze se zadna chyba neprojevila.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Teď jsem ještě flashnul poslední bios, tak uvidím. S 275kou to nedělalo, tak nebyl důvod flashovat (nemám to rád, když všechno valí, tak proč takovej zásah), ale tohle bude poslední výstřel. Myslíte, že na to může mít vliv oc? V readme novýho biosu píšou Improve memory compatibility/Improve system stability/ Update CPU Level up function...No kéž by, no. Držte palce. S tou reklamací si dovolím tvrdit, že by to nedopadlo. Předchozí 275ka tuhla při 85ti C°, kámošova 275ka při 90ti valila dál. Šel jsem reklamovat, vzali si jí na 14tidenní test a vrátili jí jako dobrou. Tak jsem se tenkrát nasral, koupil třívrtuli od Accelera, teploty nepřelezly 70 C° a byl klid. Uvidím, jak tohle dopadne, nicméně 560ka s továrním chladičem vylezla v Crysis a pár dalších na 70 C° a to bylo v létě při těch pár pařácích, jinak pod 70 C°, takže teplota by měla bejt v lati.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak nic,no. Opět. Čtu zprávy na netu a opět hláška....Mě už jebne...
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Mám ten samý problém, ale pouze když zapínám hry, pokud se to objeví po loadingu, hra mi spadne, pokud ne, hraju pak crysis 2 (DX11) klidně i 3 hodiny bez potíží.
PS: dělá mi to pouze u pár her, ale štve mě to...

Zkoušel jsem všechno (test, benche, prohazování, drivery). Všechno stejné až na 280.26, ty pokud jsem měl a pc mi načetl do winu, můj monitor napsal "DVI neodpovídá", přes nouzák jsem ty 280tky smazal hodil 275 a jedou, pouze mi to dělá problém viz. horní odstavec.

Dodatek, grafna byla shodou okolností už na reklamaci, při dlouhých hodinových testech nic nenašli.
anyman
Nováček
Nováček

Příspěvek od anyman »

Stejný problém jako Swat,zdrojem si myslím že to nebude,mě v klidu bere 12,5V GPU a dělá to..
Něco řeší tady ohledně tohoto problému,o psychX a HD audiu..

Kód: Vybrat vše

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=161214
Taky už nevím co,nová deska i CPU,paměti,ještě přijde disk...pak jedině ještě,že mi padá popel do klávesnice,jak hulím u compu... :razz:
Hanzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanzales »

Žádný problém na tvé straně ;o) Ničego netřeba se obávat.
GTX560TI (shodou okolností také DCII) jsem si pořídil cca před dvěma měsíci a vše funguje absolutně bez problémů.
Přesně to samé se začlo dít mně (jednou za den, dva při brouznání firefoxem - zčernání obrazovky na pár sekund a hláška o pádu a obnově driveru). Je to způsobeno ovladači 280.26 WHQL a výše. Potvrzeno i mnoha uživateli např. ve fóru na guru3D a na stránkách nvidie. V "readme" 285.27 Beta je zmíňka, že by to mělo být redukováno navrácením nějakých spořících ptákovin na úrověň před verzí 280.26, ale pár lidí psalo, že i tak jim tato chyba občas vyskočí. Otázka je, jestli jen přeplácli ty 280.26 tou betou rovnou, nebo provedli proper procedure ;o) Já radši zatím čekám na další WHQL.
Inu zpětné nainstalování verze 275.33 WHQL tuto chybu opět eliminovalo a několik dní už je zase klid. Při tom všem zkoušení jsem ještě např. zjistil, že od té verze 275.33 WHQL nahoru pro změnu drhne iRacing (záseky po výjezdu z boxu) a následně mírný občasný stuttering. Takže jsem nyní zatím na 270.61 WHQL a vše jede jak má na nejvyšší detaily. Musím podotknout, že jsem s nVidií neměl žádný problém s ovladači, nebo fungováním hry tak 5 let dozadu. Tyhle seky od verze 280.26 jsou pro mně premiérou, netuším co tam borci v Nvidii v posledních dvou verzích zažaludili, ale snad to vše zase v následujících WHQL ovladačích odladí.
CPU: I7-6700@4.0GHz| MB: GigabyteGA-Z170-HD3P | RAM: 16GB 2133MHz C15 | GPU: MSI GTX1060 OC-6GB | Audio: Audigy4Pro + Logitech Z5500 | HDD: Crucial M4 128GB / Samsung Evo 850 256GB / 1GB WD1001FALS | Keyboard: Logitech G19 | Mouse: Logitech G502 | Wheel: Fanatec GT2 / CSP / CSR | Cooling: Reserator+EK-S EVO | OS: W10HE x64
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Já ale zkusil nahodit FW 270...,275...a ty mi taky nepomůžou.Přitom na FW 275kách mi jela ještě předchozí GTX 275ka a tuhle hlášku jsem v životě neviděl.Začalo to až s osazením 560ky.Jak jsem řekl-výkon ve hrách je zcela adekvátní,i když to tu hlášku hodí,tak pořád můžu spustit hru a jedu.Ale prostě mě to vadí,mám rád čístý pc bez debilních hlášek a když si o něco řekne,tak si většinou vím rady,ale tady mi už nějak docházej náboje.Dneska ráno jsem odinstaloval FW 285.27,vycuk jsem kartu ven a znova zandal a tak jak tam sedla,tak jsem jí přišrouboval,nijak jsem jí nenutil těch pár desetin milimetrů nahoru nebo dolů.Flák jsem jí nový bety 285.38 a čekám....
Hanzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanzales »

Je to divný no :/ Zkoušel jsi při tom rollbacku na ty 275.33 WHQL úplný process s DriverSweeperem a restartama? Já teda ještě nakonec před insalací dočistil vybrané registry/adresáře ručně s dalším restartem a jakmile jsem zase zpátky "klesnul" pod 280.26, tak se "driver stopped responding" error při brouzdání Firefoxem opět přestal objěvovat, jak s verzí 270.61, tak s verzí 275.33. Nyní už asi týden bez té haluze. Od těch 280.26 nahoru mi to vyskočilo i snad jednou denně a před tím naopak nikdy. Právě že ty 280.26 jsem měl asi 4 dny, protože to byl jediný error v mém event logu široko daleko a na 100% funkčnosti si třeba taky dost zakládám ;o)
CPU: I7-6700@4.0GHz| MB: GigabyteGA-Z170-HD3P | RAM: 16GB 2133MHz C15 | GPU: MSI GTX1060 OC-6GB | Audio: Audigy4Pro + Logitech Z5500 | HDD: Crucial M4 128GB / Samsung Evo 850 256GB / 1GB WD1001FALS | Keyboard: Logitech G19 | Mouse: Logitech G502 | Wheel: Fanatec GT2 / CSP / CSR | Cooling: Reserator+EK-S EVO | OS: W10HE x64
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Zkoušeli jste zvednout napětí RAM? já to hodil z 1,5V na 1,65V a drivery se mi už neresetovali. Dělalo mi to při nalogování DX11 hry (crysis 2, metro 2033). Jinak jedu na 275.33 a můžu potvrdit problémy s drivery 280/285, ale mám podezření na aktualizace winu (pár dnů zpět jeli normálně), ale tj. už jiný problém, prostě monitor se vypne a ostatní věci fungují, je to jako kdybych vyndal DVI kabel z VGA.
Hanzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanzales »

No já počkám na další WHQL a uvidí se. Laborovat začnu případně pak, ale třeba osobně už jen z principu nevidím důvod, proč bych měl měnit takty a napětí od výrobce, obvzláště když PC vůbec netaktuju. Tohle si budou muset hoši v nVidii vyřešit sami ;o) Těch postů od různých uživatelů s tímhle errorem přibývá strašná hromada a společný ukazatel je z 90% verze 280.26 a výše. Stejně jako si třeba Codemasters musí vyřešit padání hry v DX11 při loadovacích obrazovkách. Postižených je taky už pěkná hromada a v kostce, je to jediná hra co mi padá od dob prvního stalkera. Jinak bych musel hodně trápit mozek, abych si na nějaký problém s padáním nějaké hry vybavil. A třeba hry jako Crysis2/ARMA2/METRO2033 můžu hrát hodiny a hodiny, aniž by někde něco byť jen zaskřípalo.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Hanzales píše:Laborovat začnu případně pak, ale třeba osobně už jen z principu nevidím důvod, proč bych měl měnit takty a napětí od výrobce, obvzláště když PC vůbec netaktuju.
Ano to jsem si myslel taky, ale ono je na uživateli to nastavit, tak jak výrobce deklaruje. Měl jsem defaultní nastavení biosu VRAM na 1.5V a na stránkách výrobce je údaj 1.65V, ten jsem nastavil a jede.
Nemůžeš vše svádět na nvidii, když mají uživatelé těch samých driveru miliony zkombinovaných HW v deskopu. Né každý problém jednohlasně prokazuje (ne)vinu, akor když je problémů dost "jedinečných".
Hanzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanzales »

No pokud jde o tohle, myslíš default takty a voltáž referenční karty, nebo default takty a voltáž od výrobce karty? Nikdy v životě jsem nemusel měnit referenční nastavení grafiky, proč bych měl po uvedení nové řady ovladačů? Ta má GTX560Ti (DCII) má jen asi o 8 Mhz taktlé jádro od výroby.
V tomle případě jsem si ale jist, že je to čistě záležitost provedených změn v ovladačích 280.26 nahoru, sami to pak uznali v releasu k těm Beta 285.27 (tunili powerstate a v následujících betách se to snaží zase poladit, aby tento error nevznikal)
No a pokud se ta chyba projevuje právě že u různých karet a to pouze u ovladačů 280.26 nahoru s tím, že po rollbacku na 275.33 to zase přestane (také většině uživatelů), chyba bude asi v těch ovladačích a né v grafice, nebo ve výrobci grafiky (asus/gygabite/MSI) ;o)
Určitě je možné že v těch driverech hold nedoladili chování toho powerstate právě pro ty jemně taktlé GPU od výroby (různé OC verze atp.) ale i tak, ve všech těch případech je absolutně vše stabilní a bezproblémové, dokud nenahodím ty 280.26 drivery. Mimo ně můžu dávat PC pořádný záhul a nikdy nic neztrozkotá, nespadne, nebo nevyhodí chybu (ať už hry, nebo SW)

Jeden z threadů: http://forums.nvidia.com/index.php?s=d3 ... 07666&st=0

To samé se začlo řešit na fórech Guru3D od té verze 280.26 nahoru.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No a mě se ta hláška právě objevila i po rollbacku na FW 275.33.A s napětím ramek a cpu jsem se už taky naotravoval dost.A gpu podtaktovávat nebudu.Když koupím oc verzi,tak jí nebudu dávat na takty non oc verze...Já myslím,že zelený chlapci musej zabrat na ovladačích.Výkonově ok,ale tohle mě točí.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No pokud GPU nezkusis podtaktovat tak nevis zda to nedela prave tohle. Tohle je trochu divny na zalezitost jen a pouze ovladacu ,kdy to zadna verze ani starsi a osvedcene neresi. Mam podobnou konfiguraci na druhem PC a takovy problem se nevyskytuje. Zkusils jaks rikal tu kartu u synovce ? Jinak za to ze bude fungovat OC edice nezodpovida nVidie ,ale vyrobce.

Predpokladam ze ovladace na desku mas klasicky aktualni primo od vyrobcu bez ASUSackych kravin okolo.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“