Crash v crysis 2 - může za to vga, nebo zdroj?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Shakall605
- Začátečník

Crash v crysis 2 - může za to vga, nebo zdroj?
Zdravím, po nějaké době jsem si chtěl zahrát znova crysis 2 (1.9 patch+all pack).
A čekalo mě nemilé překvapení, než se dostanu do hry musím se "probojovat" přes to aby mi hra po načtení hnedka necrashla("ukončit úlohu"), nebo mi pc nezamrzl, jinak až se dostanu do hry, potom jede vše jak má být, pouze to dělá při spuštění... stalo se mi to i u metra 2033 a to jsem po instalu najel do menu a udělalo to samé, jinak co mám ostatní hry, tak se mi to nestalo...
Jednou mi to hodilo hlášku do woken dříve než jsem crysis 2 spustil- ZDE
Zkoušel jsem nahodit frekvenci vga na default a nepomohlo.
Ještě mě napadlo naktualizovat drivery (mám 275.33) na 280.26, ale nemají moc dobrou reputaci... ale možná by tomu pomohlo.
A čekalo mě nemilé překvapení, než se dostanu do hry musím se "probojovat" přes to aby mi hra po načtení hnedka necrashla("ukončit úlohu"), nebo mi pc nezamrzl, jinak až se dostanu do hry, potom jede vše jak má být, pouze to dělá při spuštění... stalo se mi to i u metra 2033 a to jsem po instalu najel do menu a udělalo to samé, jinak co mám ostatní hry, tak se mi to nestalo...
Jednou mi to hodilo hlášku do woken dříve než jsem crysis 2 spustil- ZDE
Zkoušel jsem nahodit frekvenci vga na default a nepomohlo.
Ještě mě napadlo naktualizovat drivery (mám 275.33) na 280.26, ale nemají moc dobrou reputaci... ale možná by tomu pomohlo.
Naposledy upravil(a) Shakall605 dne stř 21. zář 2011, 22:51, celkem upraveno 1 x.
- Hladis
- Moderátor

Re: Crash v crysis 2 - může za to vga, nebo zdroj?
Pochybuju ze je to zdroj. Zatizit v OCCT , vyzkouset v Unigine Heaven, 3D Mark 11 a rekni jaks dopad. Jeste vyzkousej posledni 285 beta drivery.
- Nimbus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdrojem to nebude 
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
NTB: -//-
Mobil: -//-
- Hladis
- Moderátor

Zkus hlavne novy bety 285 a hlavne poradne odstranit starsi ovladace Driver Sweeperem.
- Shakall605
- Začátečník

testy provedeny, "vše" jede... testovano i na 700-800Mhz/jádro. No zkusím ještě ty ovladače. Ale dneska už ne
Driver sweeper musím i když dělat i když jen dávám novější verzi ovladačů? Mám za to že výsledek je stejný, vyplatí se dělat pouze když nastane problém mezi switchování na ATI a jn. ne?Zkus hlavne novy bety 285 a hlavne poradne odstranit starsi ovladace Driver Sweeperem.
- Hladis
- Moderátor

Ja osobne je jen updatuju ,ale pokud se vyskytne problem ,ktery muzou ovladace zpusobovat ,tak to Driver Sweeperem projedu.
- wallot
- Středně pokročilý

-
crysis 2 pada kvuli pretaktovany grafice (v DX11 rezimu) az behem hry (zcerna obrazovka a buch)
updaty nvidia ovladacu jsou v pohode. nikdy jsem s tim nemel problem
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Shakall605
- Začátečník

Jj, zčená obraz a buď reset, nebo crash.wallot píše:crysis 2 pada kvuli pretaktovany grafice (v DX11 rezimu) az behem hry (zcerna obrazovka a buch)
-Při přetaktování jsem zaznamenal větší šanci na pád při loadingu, než na default setings.
-Nedělá mi to během hry, ale při načtení (objeví se první screen ze hry a bum)
-Udělá mi to JEN po načtení a ne pokaždé, pokud tohle "přežije" hraju v kuse klidně i 3hodiny bez problému
-Zkusím hodit ty beta 285 a snad se to vyřeší...
-Jiné hry např. Dungeon siege III, NFS HP 2010, Mass ef. 2, to nedělá, taky že nejsou DX11, ale DX10
- Alfajk
- Začátečník

-
pokud mas nastavenej power managment na adaptive,tak to pada kvuli nemu,ten rychlej naraz z 50MHz a 0% zatizeni na 800MHz 100% to dost casto neustoji,pri loadingu se karta podtaktovava
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Shakall605
- Začátečník

Takže jsem to zkoušel s naistalovanými drivery 285.27 (BETA) a při taktu 700Mhz, mi to "normálně" najelo a s taktem 612Mhz to droplo. (zkoušeno jednou na ty takty)
Taky mě to příjde že to dělá pouze než se pc zahřeje a pak to zpouštím pokaždé napoprvně.
Je to strašné, kdybych aspoň věděl kde je ta chyba, osobně bych to tipoval na ten crysis
, nebo zdroj který nestíhá akcelerovat VGA, protože ta 590tka je velký žrout a je rozdíl idle/burn - proto asi zdroj.
V podstatě mi to tak příjde, v MSIafterburneru to udělá vysoký peak tj. skok z 0% na cca 90% (obě jádra), ve hře to udělá "warp" a na konci se rozhodne jestli hra dropne, nebo se zátěž stabilizuje na 50-60% a hrát můžu plynule do haleluja.pokud mas nastavenej power managment na adaptive,tak to pada kvuli nemu,ten rychlej naraz z 50MHz a 0% zatizeni na 800MHz 100% to dost casto neustoji,pri loadingu se karta podtaktovava
Taky mě to příjde že to dělá pouze než se pc zahřeje a pak to zpouštím pokaždé napoprvně.
Je to strašné, kdybych aspoň věděl kde je ta chyba, osobně bych to tipoval na ten crysis
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Na 590 ten tvůj PSU stačí s prstem v nose, kdybys měl druhou, asi už by nestíhal, ale na jednu GK je to ažaž.
- Shakall605
- Začátečník

Myslel jsem že to nebude kvantitou, ale kvalitou toho zdroje.Jeltík píše:Na 590 ten tvůj PSU stačí s prstem v nose, kdybys měl druhou, asi už by nestíhal, ale na jednu GK je to ažaž.
Jinak pokud to není tím, tak já už nvm, možná asi samotnou hrou, protože i to metro 2033 co jsem měl nebylo moc košér...
- Hladis
- Moderátor

Pokud by to byl zdroj ,tak to bude padat i v jinych narocnych hrach ci benchmarcich. Pokud vsechny mozny narocny testy a benche jedou ,tak bych hledal chybu primarne v tech 2 hrach. Zkus je preinstalovat a dobre opatchovat.
- Shakall605
- Začátečník

Jen co si je objednámHladis píše:Zkus je preinstalovat a dobre opatchovat.
- Shakall605
- Začátečník

Ještě co jsem postřehl a nenapsal jsem to tu. Že pokud hra spadla >> "ukončit program", tak v pravém dolním rohu vyskočí hláška ve stylu "ovladač nvidia kernel přestal pracovat, ovladač bych restartován".
Jestli je to teda hrou a ne něčím jiným.
- tielka
- Středně pokročilý

Shakall605 píše:Ještě co jsem postřehl a nenapsal jsem to tu. Že pokud hra spadla >> "ukončit program", tak v pravém dolním rohu vyskočí hláška ve stylu "ovladač nvidia kernel přestal pracovat, ovladač bych restartován".
pokud ti vyskočí tato hláška tak je to většinou kartou a jejím taktem ....
- Shakall605
- Začátečník

takty byli na default 612Mhz/jádro...tielka píše:Shakall605 píše:Ještě co jsem postřehl a nenapsal jsem to tu. Že pokud hra spadla >> "ukončit program", tak v pravém dolním rohu vyskočí hláška ve stylu "ovladač nvidia kernel přestal pracovat, ovladač bych restartován".
pokud ti vyskočí tato hláška tak je to většinou kartou a jejím taktem ....
Nvm jestli si četl celé vlákno, ale testoval jsem ji stabilně i s taktem 800Mhz/jádro, ale problém byl stejný se vším jak na defaultu.
- tielka
- Středně pokročilý

Tip:za boha jsem nemohl ustálit svou grafárnu na 950 jádro až jsem nastavil paměti na 9-9-9-24 napětí 1,58V .po tomto nastavení si grafika dala říct.
třeba budeš mít podobný problém takže ti nezbývá než hledat a zkoušet... 
- Shakall605
- Začátečník

Vtip je v tom že to jádro je stabilní, jakkoliv přetaktované do 800Mhz (v dosti zátěžových testech), ale tu hlášku o resetu mi dělá i na defaultu (612Mhz). Možná jsem něco našel na microsoftu, co se týče bluescreenu/zamrzání/černý obraz.. způsobuje to jedna věc v registrech TdrDelay: REG_DWORD, která potřebuje přenastavit, bohužel k PC se dostanu až v pátektielka píše:Tip:za boha jsem nemohl ustálit svou grafárnu na 950 jádro až jsem nastavil paměti na 9-9-9-24 napětí 1,58V .po tomto nastavení si grafika dala říct.třeba budeš mít podobný problém takže ti nezbývá než hledat a zkoušet...
- tielka
- Středně pokročilý

možná ti to pomuže vím o co jde na gtx 460 jsem to přenastavoval a prd to pomohlo.rovnou ti řeknu že tam pomohlo přenastavení napětí v biosu a flash .....