Rozlišení+okraje
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- Deviix
- Nováček

-
Rozlišení+okraje
Zdravim , od té doby co jsem se hrabal v počítači jsem omylem odinstaloval zvukovej ovladač , kterej sem po rr počítače nainstaloval znova a zvuk šel ok.. jenže! od tý doby se mi nějak totálně pokazila grafika.Mam velký černý okraje a nejde mi spustit nVidia.Reinstaloval sem ovladače několikrát a nepomohlo to , zkoušel sem i bod obnovení ale ten nevyšel.
Tady screen erroru když chci spustit nVidii - http://tinypic.com/view.php?pic=10gi6ut&s=7
+ tady výpis chyby ve správci zařízení - Ovladač zařízení pro tento hardware nelze zavést. Ovladač je pravděpodobně poškozený nebo zcela chybí. (Kód 39)
Klepnutím na tlačítko Vyhledat řešení odešlete data o tomto zařízení společnosti Microsoft a zjistíte, zda je k dispozici řešení.
Tady screen erroru když chci spustit nVidii - http://tinypic.com/view.php?pic=10gi6ut&s=7
+ tady výpis chyby ve správci zařízení - Ovladač zařízení pro tento hardware nelze zavést. Ovladač je pravděpodobně poškozený nebo zcela chybí. (Kód 39)
Klepnutím na tlačítko Vyhledat řešení odešlete data o tomto zařízení společnosti Microsoft a zjistíte, zda je k dispozici řešení.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: Rozlišení+okraje
Jaký je přesný popis balíku ovladače, který jsi instaloval?
Hodilo by se i přesné označení modelu grafické karty.
Hodilo by se i přesné označení modelu grafické karty.
- Deviix
- Nováček

-
NVIDIA GeForce 9600 GT . Ještě připomínám že sem ovladače reinstaloval několikrát a obnovení systemu sem taky zkoušel
- Alfajk
- Začátečník

-
cistej instal ovladacu ? driver sweeper + novej kompletni balik (vcetne HD audia,3d a vseho toho bordelu okolo ?)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Deviix
- Nováček

-
Tak sice moc nerozumim otázce ale stahoval sem driver přimo z webu nvidie takže asi ano.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
OK, zkus tenhle postup.
V ovládacích panelech vyber "Programy a funkce" a odinstaluj vše co souvisí s NVIDIA. Po odinstalování PC nerestartuj.
Poté stáhni a nainstaluj utilitu Driver Sweeper.
Restartuj PC a při spouštění přes klávesu F8 uveď OS do nouzového režimu. Spusť Driver Sweeper, vyber možnosti "NVIDIA - Display" a "NVIDIA - PhysX", klikni na talčítko "Analyse" a po dokončení na tlačítko "Clean".
Po vyčistění restartuj PC a nainstaluj poslední balík ovladače (poslední WHQL jsou GeForce 280.26) pro svou verzi OS a při instalaci zaškrtni možnost "Perform clean install". Opět restartuj PC a mělo by to být OK.
V ovládacích panelech vyber "Programy a funkce" a odinstaluj vše co souvisí s NVIDIA. Po odinstalování PC nerestartuj.
Poté stáhni a nainstaluj utilitu Driver Sweeper.
Restartuj PC a při spouštění přes klávesu F8 uveď OS do nouzového režimu. Spusť Driver Sweeper, vyber možnosti "NVIDIA - Display" a "NVIDIA - PhysX", klikni na talčítko "Analyse" a po dokončení na tlačítko "Clean".
Po vyčistění restartuj PC a nainstaluj poslední balík ovladače (poslední WHQL jsou GeForce 280.26) pro svou verzi OS a při instalaci zaškrtni možnost "Perform clean install". Opět restartuj PC a mělo by to být OK.
- coyd
- Začátečník

jeste bych v prubehu instalace doporucil deaktivovat antivirak resp. jeho rezidentni stit nekdy to muze delat bordel
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Pravda, na to jsem zapomněl.
- Deviix
- Nováček

-
Tak bohužel
Pořád ten samej error a okraje
- Alfajk
- Začátečník

-
co zkusit novou instalaci winu? at muzeme vyloucit HW problem
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Deviix
- Nováček

-
Nemam win na CD/DVD a hlavně mi nejde CD roomka
- Alfajk
- Začátečník

-
instalovat jde i z usb,bohate k tomu postaci linux,stahni si naky liveCD a zkus to
- Deviix
- Nováček

-
Já nemůžu mít linux a hlavně nechci nelegální OS..
- Alfajk
- Začátečník

-
duvod ? ...a nelegalni linux prakticky neexistuje
- Deviix
- Nováček

-
Protože já sem antitalent na compy a ještě abych měl linux to by byl konec.
- Alfajk
- Začátečník

-
jen na vyzkouseni jestli to funguje nebo ne...
- Deviix
- Nováček

-
No tak sem se rozhodl že si stáhnu Windows 7 .. byl by někdo tak hodnej a hodil mi link+legalizátor?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Nebyl, warez se tu neřeší. Kup si originál.
- Deviix
- Nováček

-
Tak sem asi našel pravěpodobně ten problem.. Je to aktualizace od Visty která mi něco udělala s nVidii jenže nevim jak to odinstalovat.. zkoušel sem to i přes odinstalování aktualizací ale furt jí tam mam.Nevíte jak s ní pryč?
- Krteq
- Středně pokročilý

-