Když jsem hledal na internetu, tak se problém mnoha lidem vyřešil, za pomocí funkce v BIOSU ,,ADVANCED - NORTH BRIDGE CONFIGURATION - MEMORY REMAP FEATURE" já ovšem tuto funkci ani v nejnovější verzi BIOSU nemám
Jde tato funkce nějakým způsobem doinstalovat do mého notebooku? Nebo má základní deska 4GB nepodporuje? prosím o pomoc
Základní deska ASUS P5N-D 750i,procesor Intel core duo E8400 3Ghz,RAM 4GB 866Mhz 866mhz,grafikaATi Hd 4670, hadr 500gb,Zdroj Chieftec GPS-550AB-A 550W 22' LCD monitor Samsung syncmaster 2243nw
BIOSy noťasů jsou velmi chudičké v možnostech nastavení.
Jestli to neumí nejnovější BIOS - myslím provést automaticky to přeadresování paměti z oblasti mezi 3 a 4 GB do oblasti přes 4 GB - jak to potřebuješ, napadá mě už jen jediné:
Je možné, že by si ta tvoje grafika schramstla 2 GB paměti jen sama pro sebe?
V GPU-Z je normálních 1024 MB a v biosu taktéž :/ v biosu vidí u RAM 4 GB, ale nechápu proč využívá jen polovinu. Že by jedna byla zničená to asi ne, jelikož mi to zobrazuje už od počátku takto.
Základní deska ASUS P5N-D 750i,procesor Intel core duo E8400 3Ghz,RAM 4GB 866Mhz 866mhz,grafikaATi Hd 4670, hadr 500gb,Zdroj Chieftec GPS-550AB-A 550W 22' LCD monitor Samsung syncmaster 2243nw
mrkol by som na mrkosoft stránku či tam neni nejaké KB, ten NB by mal ukazovať 4GB
ten memory remap dnes nemá prakticky žiadna novšia doska a funguje to len automaticky
Podle toho co jsem se dočetl tak jsem zkoušel různě proházet ty dvě dvougigové RAMky do dvou portů. Výsledek je, že první ramka fungovala sama bezproblémů v obou portech. Druhá RAMka nefungovala v žádném portu (Notebook se zapnul, ale nenaběhl ani bios, zůstala po celou dobu černá obrazovka.) Pokud tyto dvě RAMky jsou spolu,nezáleží zda-li v Portu 1,2 , tak systém hlásí stále ,,4GB RAM (1,99GB použitelných)"
Takže ta druhá RAM, když nepracuje ani samostatně správně, je od počátku koupě notebooku vadná?