RAMky mam 2GB DDR2 800MHz, robil som upgride kde som kupil uvedeny CPU a zdroj. Chcem ku tomuto PC zakupit grafiku, rozmyslal som nad HD6770,6850 alebo nVidia 560 (nie Ti). Samozrejme dokupim este RAM. Niesom narocny hrac, hrat budem len v rozliseni 1680x1050. Aku grafiku by ste mi odporucili k tomuto PC? A este by som chcel vediet ci treba taktovat moj CPU, ci nestaci zakladna frekvencia pre nakrmenie uvedenych grafik. Dakujem
Nova grafika k PC
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- TomasXXH
- Nováček

-
Nova grafika k PC
Zdravim. Moja PC zostava je AMD Phenom II X4 955 BE, doska Gygabyte GA-MA770-US3 rev.2.0 podrobnosti: http://sk.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ma770-us3_20, zdroj mam CoolerMaster Elite 460W podrobnosti: http://www.alza.sk/coolermaster-elite-s ... 147927.htm
RAMky mam 2GB DDR2 800MHz, robil som upgride kde som kupil uvedeny CPU a zdroj. Chcem ku tomuto PC zakupit grafiku, rozmyslal som nad HD6770,6850 alebo nVidia 560 (nie Ti). Samozrejme dokupim este RAM. Niesom narocny hrac, hrat budem len v rozliseni 1680x1050. Aku grafiku by ste mi odporucili k tomuto PC? A este by som chcel vediet ci treba taktovat moj CPU, ci nestaci zakladna frekvencia pre nakrmenie uvedenych grafik. Dakujem
- tielka
- Středně pokročilý

Re: Nova grafika k PC
za zelené ti doporučím toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91572 zdroj ti to utáhne ,cpu trošku popožen 
- TomasXXH
- Nováček

-
Nad tou som uvazoval najviac, ma dobru cenu a dost dobry vykon. 
- tielka
- Středně pokročilý

Jj ještě poladit procesor dokoupit 2G ram a máš vystaráno... 
- TomasXXH
- Nováček

-
A nebolo by rozumenejsie dokupit radsej 4GB RAM? Procesor siel v pohode na 3,7GHz viac som ani neskusal, mam len BOX chladic. Ale je to revizia C3 takze tam by nemal byt problem na 4GHz s lepsim chladicom.
- coyd
- Začátečník

Vykon te gtx 560 pokud to neni Ti je naprosto stejny s gtx 460 ktera se da koupit levneji
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BX50IZHE tech par mhz rozdilu na jadre i pametich si dotocis uz sam
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
- Hladis
- Moderátor

No tak ten zdroj rychle zahod ,protoze neni schopen dodavat ani deklarovanych 460W a da tak 400-420W s velkyma obtizema a velkym zvlnenim. Nema kontrolu OCP coz je sakra nebezpecny. Je to pekny srot. Dal pokud 560 tak lepsi Ti verze.
- TomasXXH
- Nováček

-
No ty si nemyslim, ze 460 je vykonovo podobna 560 teda aspon podla testov nie. 460 je +/- nieco ako HD6850 a GTX560 bola na urovni HD6870.
Doteraz som mal zdroje len EuroCase apodobne sroty mal som na tom grafiky na svoju dobu dost vykonne a nikdy sa mi nestalo ze by mi odisiel zdroj. Teraz mam znackovy v beznej triede tak silno pochybujem ze mi nieco odpali. Co som mal kupit? Fortron? ten ma akurat ucinnost 80% a je este lacnejsi.
Doteraz som mal zdroje len EuroCase apodobne sroty mal som na tom grafiky na svoju dobu dost vykonne a nikdy sa mi nestalo ze by mi odisiel zdroj. Teraz mam znackovy v beznej triede tak silno pochybujem ze mi nieco odpali. Co som mal kupit? Fortron? ten ma akurat ucinnost 80% a je este lacnejsi.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Tady byla ale řeč o GTX 560, tedy bez přívlastku "Ti", ta je na tom skoro stejně jako GTX 460, jen má krapet vyšší takty, to je vše.
- TomasXXH
- Nováček

-
Aha, pomylil som sa. V niektorych testoch ju vedia oznacit len 560 bez Ti. Zaujima ma aj HD6850 ktora je vykonovu podobna 460 a je lacnejsia. Tak neviem teraz co je vhodnejsie.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Kandidáty máš - HD 6770, HD 6850, GTX 460, GTX 560. Pomoct ti mohou recenze, kde karty tohoto segmentu porovnávají. Rozhodnutí je čistě na tobě.
- Hladis
- Moderátor

Jinak teda good luck v pouzivani zdroju ktery kupujes. Kdyby ses zeptal v prislusne sekci ,tak ti lide poradi co koupit. Ale pokud si chces nechat kalet od vyrobce na hlavu a mit vyrobek ,ktery ani neni schopen dodat udavany vykon a jeste je orezan o dulezity ochrany ,tak nech sa paci. Priste si treba muzes koupit cinskou kopii Toyoty s motorem z trabanta a milimetrovym plechem bez ochranych prvku. Ono to pojede ,ale nedej boze az se stane nejaka nehoda.
- TomasXXH
- Nováček

-
Ja ked som kupoval ten zdroj, tak mi bolo povedane, ze CoolerMaster je dobra znacka a bol drahsi ako Fortron. Tak som si myslel, ze je to zdroj strednej triedy. Mne by kludne stacil aj 400W takze nikdy ten zdroj nepojde na max vykon. Nikde som necital ani zle ohlasy na dany zdroj, vzdy je len pisane ze sa treba vyvarovat zdroj ako eurocase, allied a pod. znacky kde kupim 450W za 25 eur. Moj zdroj stal az cez 40 tak som ho bral za kvalitnejsi.
- TomasXXH
- Nováček

-
Co sa tyka tych grafik tak mam obraz o ich vykone. Len som chcel vediet nazor na tie karty od ludi co ich maju, co sa viac oplati k mojmu PC. Ci to je ATI respektivne uz AMD alebo nVidia mi je jedno mal som uz oboje znacky a spokojny som bol s kazdou.
- Hladis
- Moderátor

Ono tech vyrobcu zdroju neni tolik.Hodne firem zdroje nevyrabi a jen na ne nalepi svou znacku. Pro CoolerMaster vyrabi zdroje dve firmy a podle toho to i vypada. Od Coolermasteru jsou dobre rady Silent Pro ci RealPower ,ale rady GX ,ElitePower atd... jsou naproste shity. Stejne treba pro Corsair vyrabi tez dve firmy a Corsair rada CX je hrozna a TX vyborna atd... Je vzdy lepsi se pri koupi tak dulezitych komponent jako je zdroj zeptat na foru a nespolehat se jen na prohlaseni vyrobce ci cenu.
Jinak ten zdroj je jen preznacena ctyrstovka na 460 bez jakykoliv vnitrnich uprav. Ten zdroj ma i potize na 400W. Pokud do toho das trerba GTX560 a budes taktovat ci to bude OC edice ,tak bude problem. Doporucuji ti tedy primarne vymenit zdroj , prikoupit 2GB RAM a pak dokoupit vykonejsi grafickou kartu. U Graficke karty zalezi na tvych preferencich a ja za sebe bych doporucil tu Gigabyte GTX560 nebo jak rekl coyd GTX 460 a pretaktovat.
Jinak ten zdroj je jen preznacena ctyrstovka na 460 bez jakykoliv vnitrnich uprav. Ten zdroj ma i potize na 400W. Pokud do toho das trerba GTX560 a budes taktovat ci to bude OC edice ,tak bude problem. Doporucuji ti tedy primarne vymenit zdroj , prikoupit 2GB RAM a pak dokoupit vykonejsi grafickou kartu. U Graficke karty zalezi na tvych preferencich a ja za sebe bych doporucil tu Gigabyte GTX560 nebo jak rekl coyd GTX 460 a pretaktovat.
- TomasXXH
- Nováček

-
Mas pravdu. Na webe som nasiel toto (prelozil to google automaticky):
Nominálny označené výkon: 460 W.
Merané Maximálny výkon: 419,8 W pri 47,3 ° C.
Označené Účinnosť: nad 70%.
Meria efektivitu: Medzi 76,2% a 81,3% na 115 V (menovité, pozri kompletné výsledky za skutočné napätie).
Tie realne parametre by mi ani nevadili, len sa bojim nepritomnosti tej ochrany OCP, ktora tam vraj ma byt ale nieje. Ale ked som ho zapajal do PC tak som sa pomylil a do MB som napojil namiesto 5V konektora 12V bolo to tusim napajanie dosky alebo CPU a zdroj sa automaticky vypol. Ked som to zapojil spravne zdroj po asi minute nabehol. Tak mozno novsia revizia uz to OCP ma. Kazdopadne spotreba napr. HD6850 s core i7 na 4GHz na PCtuningu bola len 309W. To by mal ten zdroj v pohode dodavat. Pripade ho vymenim za nejaky Seasonic.
Nominálny označené výkon: 460 W.
Merané Maximálny výkon: 419,8 W pri 47,3 ° C.
Označené Účinnosť: nad 70%.
Meria efektivitu: Medzi 76,2% a 81,3% na 115 V (menovité, pozri kompletné výsledky za skutočné napätie).
Tie realne parametre by mi ani nevadili, len sa bojim nepritomnosti tej ochrany OCP, ktora tam vraj ma byt ale nieje. Ale ked som ho zapajal do PC tak som sa pomylil a do MB som napojil namiesto 5V konektora 12V bolo to tusim napajanie dosky alebo CPU a zdroj sa automaticky vypol. Ked som to zapojil spravne zdroj po asi minute nabehol. Tak mozno novsia revizia uz to OCP ma. Kazdopadne spotreba napr. HD6850 s core i7 na 4GHz na PCtuningu bola len 309W. To by mal ten zdroj v pohode dodavat. Pripade ho vymenim za nejaky Seasonic.
- Hladis
- Moderátor

OCP je ochrana pred nadmernym odberem. Ta nema s tim ze jsi spatne zapojil konektory nic spolecneho.
Jeste tam je problem ze s vetsi zatezi je na +12V velky zvlneni coz nedela komponentum dobre a postupne je to poskozuje. Ucinnost toho zdroje je uboha a stabilita napeti taky nic moc. Klidne bych se ho pokusil vratit s duvodem ,ze neni schopen dodat deklarovanou hodnotu 460W a vymenit ho za neco kvalitnejsiho.
Jeste tam je problem ze s vetsi zatezi je na +12V velky zvlneni coz nedela komponentum dobre a postupne je to poskozuje. Ucinnost toho zdroje je uboha a stabilita napeti taky nic moc. Klidne bych se ho pokusil vratit s duvodem ,ze neni schopen dodat deklarovanou hodnotu 460W a vymenit ho za neco kvalitnejsiho.