Crash v crysis 2 - může za to vga, nebo zdroj?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Shakall605
- Začátečník

Re: Crash v crysis 2 - může za to vga, nebo zdroj?
no uvidím co půjde, zkusím prvně to v těch registrech a pak to napětí s flashem. Jinak flash myslíš flash v biosu desky?
- tielka
- Středně pokročilý

desky né ,flash upraveného biosu grafiky.
- Shakall605
- Začátečník

Takže ty registry nic neřeší, aspoň v mém případě. Ještě možnost že tj. aktualizacemi které jsem v září tahal, protože předtím si nevzpomínám že by se něco takového mi dělo, takže to vyzkouším přes bod obnovy/reinstal.

Když až nakonec přidám RAMkam napětí "viz. citace Nvidia moderátora" Ten bios mám na kartě neupdatnutý... není co flashovat. Jinak mi pomalu dochází směrodatné nápady čím by to mohlo býtCommon issues that can cause a TDR:
Incorrect memory timings or voltages
Insufficient/problematic PSU
Corrupt driver install
Overheating
Unstable overclocks (GPU or CPU)
Incorrect MB voltages (generally NB/SB)
Faulty graphics card
The issue can potentially be caused by a badly written driver or piece of software, but this is an unlikely cause in most cases.
Driver conflicts
Another possibility that people tend not to like to hear, is that you are simply asking too much of your graphics card. What I mean by this, is that if you have your settings too high and the graphics card struggles and falls to very low FPS, then something graphically complex occurs, it could trigger a TDR.
- tielka
- Středně pokročilý

je docela možné že některá aktualizace zlobí
- Shakall605
- Začátečník

Jinak k těm RAMkám, stačí když hodím 1.58V místo 1.5V nynějších > http://imageshack.us/photo/my-images/221/raminfo.png/tielka píše:je docela možné že některá aktualizace zlobí
- Alfajk
- Začátečník

-
zkus to i s 1.65V
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- tielka
- Středně pokročilý

Alfajk píše:zkus to i s 1.65V
no právě to napětí bylo na AUTO což se nastavilo na 1,65 V ,šel jsem na 1,58V
- Shakall605
- Začátečník

Tak jsem to hodil z 1,5V na 1,58V a potom na 1,6V, ani jedno nepomohlo přehodil jsem z nastavení auto, na předchozí hodnoty, více ZDE na obr.č.2tielka píše:Alfajk píše:zkus to i s 1.65V
no právě to napětí bylo na AUTO což se nastavilo na 1,65 V ,šel jsem na 1,58V
Jinak zrovna dneska mi přišlo metro 2033, měl jsem to původně pučené od známého, ale nemohl jsem mu to zdržet věčně pro moje "testy" stability. Jinak pokud hru pustím, tak mi spadne buď hnedka v menu, nebo těsně po načtení do hry. Zase ty samé chyby, zmrzne a začne obraz dávat plno vadných zelených + červených pixelů, nebo černý obraz a tak či tak "program přestal odpovídat">> reset ovladačů.
Zajímavé je na tom to že pokud to chcu pustit znova, naskočí tabulka že předchozí spuštění proběhlo špatně a můžu spustit hru v save modu. Dal jsem "ano" a hrál jsem bez problému, dokud jsem to nevypl. Ale když chci spustit hru znova, tabulka nenaskočí a hra dropne.
Jestli zjistím že to dělá microsoft, tak jim asi něco napíšu na support.
Pokud nějaké rady, či nápady ohledně "mého" problému, budu jen rád.
PS: doufám že jsem ty RAMky zvedl správně. viz.link výše
- Alfajk
- Začátečník

-
ram zkus 1.65,jinak ty kosticky jsou vetsinou problem pretaktovanejch pameti na grafice,uber takty na nich
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Shakall605
- Začátečník

Tak na 1,65V jsem to hodil, metro jsem zpustil, dělalo takové nějaké podivné zelené geometrické tvary, pouze tam kde jsem najel myší, obraz byl jinak ucelený, potom to droplo(černý obraz).Alfajk píše:ram zkus 1.65,jinak ty kosticky jsou vetsinou problem pretaktovanejch pameti na grafice,uber takty na nich
Zkusil jsem potom hodit frekvence paměti VGA na nižší než default, nepustilo mě to, pokaždé když chci dát apply, resetne se to na zpět na default.
Zkusil jsem to znova pustit (metro) a už to nedělalo nic, žádná chyba prostě jsem si zahrál teďkom chvíli i bez toho abych to musel dávat na save mod, zkusil jsem to pustit 3x a už v pohodě.
Crysis 2 jsem taky vyzkoušel a nespadlo to, i když jsem stím vehiclem co střílí ty rakety vjel mezi ty další dva, žádná stopa po seku/zadrhnutí/pádu/program neodpovídá, stabilně 60fps.
Vypadá to že až na ten první sek stěmi geometrickými obrazci to jede stabilně, no uvidím jestli to budu tu spát i po pár dnech, ale byl bych rád kdyby ne, nebo tu už jen kladně
Jinak díky za rady všem co se snažili mi v tomto vlákně nějak přispět
- Alfajk
- Začátečník

-
pokud by byl problem v RAM,urcite by to nedelalo geometricky tvary ani jiny kosticky,kdykoliv jsem se setkal s problemem v ram vzdy to koncilo bsod nebo cernou obrazovkou,nikdy "ovladac neodpovida"
je divny ze ti nejde dat nizsi nez defaultni takty,melo by to normalne jit,ale hlavni je,ze to uz funguje
je divny ze ti nejde dat nizsi nez defaultni takty,melo by to normalne jit,ale hlavni je,ze to uz funguje
- Shakall605
- Začátečník

jj ty tvary mě taky zarazily, ale potom pádu už se to nějak srovnalo. Doctor ukazuje VGA is okay, afterburner ukazoval v zátěři při metro 2033, 71° a druhé gpu 62°C. Vše v normálu, jinak je to divné, ale i kdyby to ukazovalo že tj. takty na vga ram a podtaktováním bylo jelo (kdyby to šlo), tak jí hodím i s tou hrou do servisu. Výrobce mi ručí stabilitu co je na defaultu a nikde nepíše "podtaktuj si sám", u OC up bych chápal třebas to snížení, ale takto...Alfajk píše:pokud by byl problem v RAM,urcite by to nedelalo geometricky tvary ani jiny kosticky,kdykoliv jsem se setkal s problemem v ram vzdy to koncilo bsod nebo cernou obrazovkou,nikdy "ovladac neodpovida"
Každopádně jsem rád že za to mohlo VDRAM, které stačilo hodit výše, resp. to co má výrobce na stránkách
kostičky jinak né, takové zrnité/pixely to byli které problikávali a následně byli pryč, zůstal jen ten seknutý (nezdeformovaný) obraz hry, následně černý obraz a pád "programu" s ovladači.kosticky
- Alfajk
- Začátečník

-
tos nerekl,ze pouzivas asus smart doctor,pryc s tim bordelem,vubec bych se nedivil kdyby za nektery z problemu mohl on,navic zpusobuje pady v nekterejch hrach (zejmena kolize s punkbusterem)
- Shakall605
- Začátečník

No naistaloval jsem si ho jen pro sken, jinak věcí co to mohlo udělat je celkem hodně a pokud se to už neobjeví (doufám že ne) tak to řešit aktivně nebudu.Alfajk píše:tos nerekl,ze pouzivas asus smart doctor,pryc s tim bordelem,vubec bych se nedivil kdyby za nektery z problemu mohl on,navic zpusobuje pady v nekterejch hrach (zejmena kolize s punkbusterem)
- Shakall605
- Začátečník

Do háje práce, už to tu mám zase... už se stím babrat nebudu, formátnu celé SSD, reinstalnu winy hodím SP1 a zakážu aktualizace. 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Aktualizace OS za tohle nemohou a jen blázen si nechá OS bez záplat, to si rovnou můžeš ke své IP přiřadit pozvánku pro verbeš 
- Shakall605
- Začátečník

Tj. sice možné, ale já už nevím co by mohlo vyřešit můj problém, zkoušel jsem čištění od prachu, výměnu driverů/updatů/aktualizací až po napětí a bez výsledku. Mám to kupované jako sestavu a to už mám teda hodit na RMA?Krteq píše:Aktualizace OS za tohle nemohou a jen blázen si nechá OS bez záplat, to si rovnou můžeš ke své IP přiřadit pozvánku pro verbeš
- Hladis
- Moderátor

No ja bych jim to hodil na hlavu at se s tim na RMA poperou. Vyzkousel jsi hodne moznosti a nic.
- Alfajk
- Začátečník

-
kecy,naopak jen blazen si necha zasirat system zaplatama,byl sem svedkem nekolika reinstalu OS jen kvuli zaplatam...ne diky,mam rad kdyz vsechno fungujeKrteq píše:Aktualizace OS za tohle nemohou a jen blázen si nechá OS bez záplat, to si rovnou můžeš ke své IP přiřadit pozvánku pro verbeš
- Hladis
- Moderátor

Tohle nechapu. Na vsech kompech mam vsechny aktualizace a vse funguje jak ma. Neznam nikoho ,komu by aktualizace delali problem.......teda nikoho kdo ma legalni system ehm. Ta druha skupina je uz jina pisnicka