PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

Takze recenze na BENQ W600+ je hotova,
Obrázek
projektor dopadl velmi dobre, vice se dozvite v recenzi ktera vyjde rekl bych do tydne, pak bude nasledovat Epson TW3200 :), pote dalsi levnej BENQ a pak asi o neco vyssi trida 1080P BenQ projektoru (naky W6000/6500). Pote si dame od projektoru na chvili pokoj a budem se zas venovat ozvuceni, akustice odhlucneni apod...

720p video s testovani W600+ zde :)
http://www.youtube.com/watch?v=L8_c1gG1GmM
Naposledy upravil(a) Stratos dne stř 7. zář 2011, 22:01, celkem upraveno 3 x.
p0l0us
Nováček
Nováček

Příspěvek od p0l0us »

Nemas nekde popsanou metodiku jak to testujes ? Docela by me zajimala :-)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

prvni 4K projektor na svete :) (i kdyz zatim ne nativni ale pomoci upscalingu)
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... echnologii
p0l0us píše:Nemas nekde popsanou metodiku jak to testujes ? Docela by me zajimala :-)
metodiku mam vice mene popsanou v recenzi, hodnotim kvalitu projekce na prehravani filmů + EIZO TEST. Hodnotim uroven cerne, subjektivni hluk projektoru a jine veci na ktere pak muze pripadny kupec doma narazit..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takže W600+ vyjde dneska nebo zitra.
EDIT: tak odkaz zde:

http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... korun.html

Dneska jsem si domluvil dalsí zajimavy kousek od BENQ na test a to konkretne BenQ W710ST
Obrázek

velmi nadejny model hlavne diky mnohem vyzsimu kontrastu vuci predchozimu modelu a take vetsi vydrzi lampy coz byla takova bolistka u starsich BenQ projektoru teto tridy.
Zobrazení:

Rozlišení: 1280 x 720
Kontrast: 10000:1
Zobrazovač: DLP
Úhlopříčka zobrazovací části [palce]: 300
Svítivost [ANSI lumens]: 2500
Lampa [W]: 220

Životnost výbojky:

Životnost výbojky normal [h]: 4000
Životnost výbojky economic [h]: 6000

Rozměr a hmotnost:

Rozměry [š x v x h mm]: 119.5 x 330 x 247
Hmotnost [kg]: 3,6

Připojitelnost:

HDMI
D-sub
S-Video
RCA

Certifikace:

3D Ready

Recenze vyjde tak za mesic dni mozna dele jelikoz se zrovna tento vikend stehuji do novych prostor (kde budu mit mnohem lepsi pole pusobnosti co se tyce testovani projektoru (2x 244x244 platna + odladena akustika + odhlucneni pomoci specialnich hmot ala profi studia, temer uplne zatemneni pri projekci apod.). takze budu mit plno prace s instalaci apod...

Predtim jeste udelam recenzi na Epsona TW3200 :-)
wgeorge
Nováček
Nováček

Příspěvek od wgeorge »

Ahoj,

nevíte někdo, jestli Epson EH-TW4400 má už DeepBlack nebo až TW5500? Tady https://neon.epson-europe.com/download. ... ures-1.pdf sice udávají logo DeepBlack na str. 7 u obou ale na konci ve srovnávací tabulce už jaksi chybí proti TW5500 :o

Pak by TW4400 byl celkem slušnej kauf za 35k, pač 60k za TW5500 už je trochu nepěkné :x Ovšem bez DeepBlack je to asi zbytečné a stačí bohatě TW3200 myslím?
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

hele asi otazka jaky mas podminky ja s externima zaluzkama nemam s 3200 problem. :D
R.I.P. Rest In Pain
pyroman
Nováček
Nováček

Příspěvek od pyroman »

Ahoj všichni milovníci velkých uhlopříček. Tak včera jsem se konečně stal vlastníkem projektoru EH-TW3200. Děkuji hlavně Stratosovi a samozřejmě všem, kdo příspívali do této diskuze, pečlivě jsem vše pročetl a hodně se dověděl. Projektor, plátno i držák jsem si nechal poslat na Teplickou pobočku Mironetu(mironet.cz). Zboží dorazilo do druhého dne. Koupil jsem rovnou plátno i držák. Držák je za skvělou cenu 337kč a můžu ho fakt doporučit, projektor už visí a je to super. Tady je odkaz.
http://www.mironet.cz/connect-it-aq-p1- ... +dp126207/
Plátno jsem vzal Da-lite 244x244 matte white. Jelikož jsem včera nestihl připevnit plátno, tak jsem večer testoval projekci jen na zeď a neumím si představit, jak ten Avatar na BD bude vypadat na plátně, když jen na zdi to vypadá úžasně :-) Projektor je umístěn v panelákovém bytě, šířka místnosti 343cm, je u stropu a co nejvíce vzadu u zdi. Je to pěknej cvalík, takže objektiv svítí na plátno ze vzdálenosti cca 300cm. Z této vzdálenosti tedy uděláte uhlopříčku maximálně asi 250cm. Mě to tedy stačí a vyhovuje. Promítat budu jen za hnusného počasí a nebo za tmy, jelikož mám obyčejný žaluzky a sluníčko jima prosvítá. Docela bych uvítal od zkušenějších uživatelů nějaké tipy pro nastavení projektoru v určitých podmínkách. Taky bych rád vyzkoušel jestli má v pořádku tu tzv. konvergenci, poradtě nějaký program prosím. Mějte se
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

wgeorge píše:Ahoj,

nevíte někdo, jestli Epson EH-TW4400 má už DeepBlack nebo až TW5500? Tady https://neon.epson-europe.com/download. ... ures-1.pdf sice udávají logo DeepBlack na str. 7 u obou ale na konci ve srovnávací tabulce už jaksi chybí proti TW5500 :o

Pak by TW4400 byl celkem slušnej kauf za 35k, pač 60k za TW5500 už je trochu nepěkné :x Ovšem bez DeepBlack je to asi zbytečné a stačí bohatě TW3200 myslím?
Vzdy to bylo tak, ze tehcnologii DEEP BLACK byly vybaveny projektory nejvyssi rady. Tyto projektory jeste EPSON rozlisuje tim ze maji cerne sasi. Proto si myslim ze TW4400 Deep black nema.
naar píše:hele asi otazka jaky mas podminky ja s externima zaluzkama nemam s 3200 problem. :D
jestli to je na me tak mam taky externi zaluzky (nejsou zabudovane primo do oken) ale planuju jeste pro dokonale zatemneni tedka do mych novych prostro udelat specialni desky polepene specialni odhlucnovaci hmotou co se dava do studii, a tim cele okno zaklopit tj 100% tma. Hlavne na denni projekce se to bude dost hodit a zaroven to jeste odhlucni hluk co by sel skrz okna a zlepsi akustiku.

ta hmota ma 5cm a vypada takto:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Stratos dne ned 25. zář 2011, 19:03, celkem upraveno 1 x.
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

co se zvuku tejka tak klidne ale jinak pro uplnou tmu sem pres externi zaluzky pouzil zavesy z latky na zatemneni (jakesi tri vrstvy to ma) a to co pustej zaluzky nahore tak tohle naprosto nepropusti.
jinak pokud by se dali dostatecne dlouhy tak by stacily i samotny.ta latka je na tohle uzasna.
R.I.P. Rest In Pain
pyroman
Nováček
Nováček

Příspěvek od pyroman »

Prosim o radu, dnes jsem povesil platno, da lite 244x244 a pri promitani jsem si vsiml zvlnenyho spodniho okraje,sel jsem se podivat z boku a zjistil jsem,ze platno je cely zvlneny, pomoc proc ja. Vezl jsem ho 20 km s otevrenym kufrem a vynesl do 7.patra a ted ho mam reklamovat? Neda se to nejak vyresit? Neni mozne ze jsem ho nejak poskodil a nebo spatne namontoval? Ze by treba krivej strop v panelaku? Stratosi porad prosim
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

muzes to zvlneni nafotit? jako ja to mam taky velmi mirne zvlnene tomu se proste u roletoveho platna nevyhnes, nastesti pri projekci to videt neni. Skus to nafotit jak hrozne to je...
pyroman
Nováček
Nováček

Příspěvek od pyroman »

Nafotit muzu vecer. Reknu ti ze moc mirny mi to neprijde, jsou krasne videt zvlnene okraje a hlavne spodek. Vcera me to tak stvalo, ze jsem si radsi poustel film na vystukovanou zed a vypadalo to lip:-( Vrati mi penize kdyz budu chtit? Asi radsi zustanu u zdi. Fakt dnes se neda sehnat nic kvalitniho za rozumnou cenu:-(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

na vraceni zbozi mas narok do 14 dnu bez udani duvodu tj toho bych se nebal. Pokud mas velkou stenu a nemusis platno rolovat ze stropu, bylo by asi idealni koupit platno rámove, tam se prave vyvarujes jakemukoliv zvlneni. Skus se poradit ve firme COMPLEX asi jedna z nej firem co se tyce Platen. Poradej ti platno primo na miru tvemu projektoru i dispozici mistnosti.
pyroman
Nováček
Nováček

Příspěvek od pyroman »

Moc děkuji za rady, už jsem volal do mironetu a on to po mě chce taky vyfotit, ale moc se to nedá, na fotce to není moc vidět:-) Asi mu to vrátim. Firmu complex určitě kontaktuju ;-)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

neni zac, jinak fotky neposilej normalne to vrat mas na to ze zakona 14 denni lhutu bez udani duvodu. Pak napis jak si dopadl u Complexu.

Jinak tedka sem narazil na zajimavou vec.
http://www.obriobrazovky.cz/obri-projekcni-obrazovky
celkem bych to chtel otestovat, skusim se s nima domluvit...
berka
Nováček
Nováček

Příspěvek od berka »

wgeorge napsal:
Ahoj,

nevíte někdo, jestli Epson EH-TW4400 má už DeepBlack nebo až TW5500? Tady https://neon.epson-europe.com/download. ... ures-1.pdf sice udávají logo DeepBlack na str. 7 u obou ale na konci ve srovnávací tabulce už jaksi chybí proti TW5500

Pak by TW4400 byl celkem slušnej kauf za 35k, pač 60k za TW5500 už je trochu nepěkné Ovšem bez DeepBlack je to asi zbytečné a stačí bohatě TW3200 myslím?

Ahoj
řešim stejny problem Epson 4400 nebo 5500 ?/15000 kc rozdil
Nemam s projektory velke skušenosti. EP 4400 ma na panelu označení technologie Deep black.
Na forech na na netu majitele popisujou ze mezi nima neni skoro zadny rozdil.
U nas v obchodech to nikde nemuzes porovnat.Projektory zatim u nas nefrčí.
Ale tento test asi neco napovída http://www.cine4home.de/tests/projektor ... 00Test.htm
ep 4400 vlastne mozna vyhral/ ale mozna se mylim
dik za dalsi rady ohledne techto projektoru
Mckenzie
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mckenzie »

Stratos píše:neni zac, jinak fotky neposilej normalne to vrat mas na to ze zakona 14 denni lhutu bez udani duvodu. Pak napis jak si dopadl u Complexu.

Jinak tedka sem narazil na zajimavou vec.
http://www.obriobrazovky.cz/obri-projekcni-obrazovky
celkem bych to chtel otestovat, skusim se s nima domluvit...
Tyhle projekční desky mají na gali-3d už několik let.
http://shop.gali-3d.com/katalog_seznam/ ... ED%20desky
Ovšem na slušně velký peníz.
PC: Athlon II x4 2,6@3,5Ghz, 8GB 1600Mhz, HD6870 Vapor-X, X-fi Titanium, Samsung 2232Bw
PJ: Mitsubishi HC3800 - DLP, 1920x1080, 1300lm, 4000:1
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mam nekolik postrehu z reklamaci znacky EPSON.

Jelikoz me jiz nekolik mesicu celkem stvalo ze se mi u projektoru objevovalo nekolik malejch musek a jelikoz jsem se stehoval do novych lepsich prostor rozhodl sem se ze ho vyreklamuju at ho mam 100% do noveho bytu.

reklamce:
1) projektor pri urcitych otackach ventilatoru piskal (asi loziska) konkretne rezim Tmave Kino - lampa na nizky rezim.
2) Projektor mel na urcitych mistech platna trosku rozmazany obraz (u filmu nepostrehnutelne)
3) horni levy roh sem do cervena (coz mi nak nevadilo ale jako vadu sem to uvedl)
4) Projektor pokud se zaostril hned po zapnuti byl do pul hodiny rozostreny (asi naka tepelna roztaznost v objektivu) pokud sem pul hodiny pockal po zapnuti byl projektor v pohode (tj zaostren z minuleho dne)
5) Konevrgence byla v dolnim polovine obrazu mirne horsi (nic hrozneho ale bylo to tam)

Nahlasil jsem tedy reklamaci po telefonu primo u ceskeho zastoupeni Epsonu. Nasledne druhy den prijel dopravce a projektor si vyzvedl. Projektor jsem zabalil uplne presne tak jak byl zabalen vcetne vsech ochranych prvků. Sepsal vsechny vady a nektere i nafotil nebo natocil video a vypalil na DVD.
Projektor byl na reklamaci zhruba 3 tydny (musel do Francie u nas tohle pry opravit neumeli)

Projektor prisel dneska a je opravdu snad jeste v lepsim stavu nez kdyz byl novy (zrejme sem uz od vyroby chytnul nakou nacatou optiku). Vymenena byla tady kompletne cela optika + asi ty ventilatory protoze uz nepiska.

OBRAZ:
Jednim slovem parada je to krasne ostre, nikde zadna konvergence a pride mi ze ma i lepsi barvy.

Proto doporucuju vsem kdo mate nejaky problem s projektorem EPSON nevahejte reklamace i kdyz je zavaznejsi a musi se posilat do francie trva kolem 3 tydnu coz neni nic hrozneho pokud pripoctu dny kdy projektor cestoval. Drobnejsi opravy delaji primo u nas v CR a to je hotovo do tydne vcetne dopravy od Vas a k Vam. Vse je zdarma staci projektor poradne zabalit.
Naposledy upravil(a) Stratos dne čtv 6. říj 2011, 19:41, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Jinak me prestehovani do lepsich prostor se zdarilo - stale ladim takove ty drobnosti apod.

Akustika je zatim celkem boj, chvili sem se pral s takovym plochym zvukem (malo nabytku) coz uz jsem odstranil. Nyni uz piluju spise policku pod projektor (bude delana na miru s masivu - dub, potazena hlinikovym plechem, z casti odhlucnena specialni studiovou hmotou - jeste premyslim o tom jak co nejvice projektor odhlucnit i mozna vyvezt horky vzduch ven do stropu (mam zde sadrokarton tj nebyl by to problem).

Taky zbyva kabelaz, neco uz mam hotovo viz fotky ale hodne toho zbyva, dale dodelat specialni nozky pod zadni bedny (aby byly presne ve vysce prednich tj idealni zvuk pro posluchace). Jeste uvidim zda to udelame ze dreva nebo zelezny apod to se jeste resi.

Platno je pridelane tj zde uz nic resiot nebudu, vsechno je uz presne vycentrovane jak od zdi tak i mezi sebou (predni bedny, centr, reciever).

pak mi stale zbyvaji dodelat do stropu regulovane bodovky a pridelat venkovni hlinikove (imitace dreva) rolety ovladane zevnitr pres elektriku tj dalkove ovladani. (udela to temer 100% zatemneni). Koupene uz sou jenom je nainstalovat a vyladit.

Zatim par fotek (omluvte kvalitu mam u sebe jenom iphone 4)
http://stratos1.rajce.idnes.cz/kino_-_nove_prostory

Obrázek

Obrázek

Obrázek
na predni bedny sem dokoupil lepsi kabely pro dolni tony -> Bi-amp (cca 150kc metr)
o vyssi tony se stara postribrenej kabel s kterym sem uz dlouho spokojenej. Kabely sou presne vsechny stejne dlouhe aby byl lepsi zvuk.

Jinak prisel sem na jednu super vec. Mam tu pro projekci 2 pytle FatBoy a muzu rict ze super kaslu na nake relaxasni kreslo apod. A hlavne krasne to umocnuje bassy jak to de od zeme tj kolikrat se to s vama uplne cely trese :))).
Naposledy upravil(a) Stratos dne pon 27. úno 2012, 16:57, celkem upraveno 1 x.
heebicka
Nováček
Nováček

Příspěvek od heebicka »

kdyz to tu ctu jaky sou hruzy s ceskymi dodavateli tak na nakup projektoru doporucuju amazon.de
i neznaly nemciny myslim nakup celkem pochopi, neni to operace mozku, cena s dodanim do CR je ted 990 EUR s expresnim dodanim (myslim 970 bez nej) expresnim dodanim se mysli UPS a do 24hodin, 990 EUR je finalni cena, v prepoctu nakych necelych 25tisic i s tou dopravou ani koruna navic coz je cena za kterou to tak rychle nedostane k vam domu ani ALZA ci mironet ci jiny "lepsejsi obchody" a myslim si ze tak o 1500 vic nez nejlevnejsi mozna nabidka v cr, amazon to posila ve svy AMAZON krabici ktera je vystlana a v tom je original epson krabice.
Bydlim v praze takze by pro me bylo nejjednodussi zajet nekam do kramu kde ho maji skladem ale radsi sem si den pockal priplatil par stokorun maximalne ale nejak mam v nemecky amazon trosku vetsi duveru ze mi neda neco co predtim nekdo nespokojeny vratil. Reklamovat pochopitelne mozno u ceskyho epsonu, nakup od nemeckyho amazonu uznava jako oficialni, ptal jsem se na to.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“