Vadny procesor?

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
jackob
Nováček
Nováček

Vadny procesor?

Příspěvek od jackob »

zdravim,

pujcoval jsem nedavno kamaradovi PC, aby mohl muj zdroj pouzit na svuj PC a vyzkouset jestli mu funguji komponenty. V cem je vsak hacek. Po opetovnem zapojeni mych vnitrnosti se PC nenabootuje. Zacne nabihat, ale behem par sekund se vypne a zase na novo. Kdyz vypojim napajeni CPU, tak se rozjede, ale pochopitelne nefunguje monitor. Tak se chci zeptat, jestli je jiste, ze je CPU kaput a popripade jestli tusite, cim ho mohl odpalit a jestli je to jeho chyba. Diky...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Vadny procesor?

Příspěvek od Hladis »

Spis jestli neni posmrti zdroj nebo deska. CPU zrovna neni lehky oddelat. Napis svou sestavu. Pujcoval jsi mu tedy jen zdroj nebo cele PC ? Zkus jeste vyndat baterii na par minut a zkusit nastartovat znovu.
jackob
Nováček
Nováček

Příspěvek od jackob »

Pujcoval jsem mu celou sestavu, comp uz nepatri mezi nejmladsi, mam vevnitr:

MB: Gigabyte GA-965P-DS4
GK: GeForce 8800GTS
CPU: Intel C2D E6600 2.40 GHz
RAM: kingston 2x 1GB DDR2 1066MHz
zdroj: Blue Storm II 500W

po vyjmuti CMOS baterky jsem se dostal pri zapnuti dal, pipne to, zacne se spoustet, ale nasledne se vypne, ale uz se znova nespousti.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Prekontrolovals zda vsechny kabely ,karty ,pameti, jsou dobre a spravne zastrceny a zda procesor je dobre ulozen ?
Haby
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haby »

nebo jestli ti nesundaval chladič cpu jestli s enepřehřívá ale to už by bylo po něm ...neni někde vyzkratovaná nedotýká s eněkde deska casu? nebo jakýkoli kabel ketrej nemá izolaci?
//i5 2500k @5.4ghz//HD7859OC//2xHyperX 8gb// Sabertooth// Intel DC S3700 100GB SSD// 500 hitachu// 525w// Watercooling// NTB: y510p i5 4200m//SSHD 1tb,7.2k+8gb //GT 775 sli// iPad2//iPhone 4 16gb
LudekBrno
Nováček
Nováček

Příspěvek od LudekBrno »

Auta, ženské a počítače se nepůjčují. Zvláště ne žádným kutilům, co si "jen půjčí zdroj" :-) A určitě ne bez osobního dozoru. Ten problém může být v čemkoliv. Nejpravděpodobněji deska. Napájecí konektory jdou celkem ztuha a mohly se při odpojování (deska při tom dostává zabrat ohybem) porušit např. pájené spoje chipsetu nebo vnitřní spoje desky nebo.... asi dalších milion možností. A nemluvím o případu, že ti kamarád tajně nevyndával procesor, paměti, kartu atd. Takže z jednoho nefunkčního počítače máte teď dva, u kterých těžko identifikujete příčinu.
BerryCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od BerryCZ »

Mě tohle dělal případ když jsem moc zařízení (HDD+mechaniky) zapojil na jednu napájecí větev při POST když se všechny zařízení rozjeli tak to asi větev neunesla a PC se prostě vypnul/restartoval
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“