Dnes jsem přeskládával svoje PC do nové skříně (Fractal Design R3), bohužel po zpustění PC mi na monitoru nic nenaběhlo, monitor se choval jako by byl nezapojený. Grafickou kartu (GTS 250 1GB) jsem vyndal znovu zpojil a zkusil, bohužel stále nic. Vyzkoušel jsem starou grafickou kartu (nVidia 6600) ze starého PC které je funkční, ale obraz pořád nikde. Tvrdil bych že se něják pod*lala základní deska (Asus P7P550 E), ale když dám grafickou kartu do starého počítače tak také nefunguje. Vůbec nevím čím to je. Ještě dneska ráno mi to jelo v pohodě, ale když jsem to přeskládal najednou to nefunguje. Za každou radu budu moc vděčný. Nejspíš bude rozbitá deska i grafika, ale dneska ráno mi to jelo v pohodě . Za názory předem děkuji.
pod desku dals distancni sloupky ? pipa to nejak ? na monitoru nic neproblikne ? zkus vyndat baterku biosu a resetnout ho (samozrejme pc odpoj od site)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Zrovna jsem vyzkoušel grafickou kartu ve starým PC a funguje. V novým pc jsem několikrát zkoušel v obouch slotech x16 ale bezúspěšně. Zdroj mám Xilence 580W. Ve starém casu jsem měl zdroj k desce připojený 24-pivoým káblem + tím osmipinovým nahoře + 6pin do grafické karty, ale teď ten 8pin nedosáhne nahoru protože narozdíl o minulého casu zde mám zdroj dole. Takže mám zapojený jen 24pin do motherboardu a 6pin do grafické, ale to by vadit nemělo ne? Po zapnutí PC počítač se normálně rozeběhne - roztočí se všechny větráky, až na větrák grafické karty (ve starém pc i v minulém case (ráno) jela v pohodě). Kontrolka monitoru vypadá jako před zapnutím - místo aby byla modrá je stále oranžová = no signal. Slot by špatný být neměl jelikož zde mám 2x pCI x16 a zkoušel jsem ji v obou. Nejspíš bude problém v desce.
Vim, ze zdroj neni nic extra, ale doted s nim nebyl problem. A stare PC se mi s tou GTS 250 zapne i kdyz tam je zdroj 390W, neni tam vetev pro grafiku a MB ma jenom 24pin. Co mam tedy delat? ten 8 pin ze spodu nahoru nedosahne, navic ta grafická karta by mela dokazat jet jen z toho 6pinu co vni mam? na starem pc funguje dokonce i bez toho.
Zkus na zkousku vymontovat zdroj a zapojit ten 8pin. vsadim se ze PC pojede v pohode. Jinak Xilence je opravdu srot. Sice ti to jede ,ale doporucil bych ho pri nejblizsi prilezitosti vymenit.
Hej diky moc vsem, fakt to pomohlo, s pocitacema uz par let delam, ale fakt me nenapadlo ze je to timhle. Diky moc. PS: @Alfajk - nevis kde tu prodluzovacku koupit? na netu jsem nenasel, ale zitra se podivam v obchodech.