Zdravím,
potřeboval bych poradit s problémem, který se v posledních dnech vyskytl na mém PC (sestava viz podpis). Přes obraz se objevily růžové (jednou i zelené) vlnky, nejprve jen ve Win7, pak ale i během POST. Systém se buď rozběhne nebo ne, když se rozběhne, tak se po nějaké době zase zhroutí (modrá smrt, restart). Občas se během startu pokusí o opravu, což se nepodaří.
Může jít o problém s grafikou? Pokud ano, proč se při tom hroutí systém a nezůstane u chyb zobrazení? Sestavu mám již několik let a vždy naprosto spolehlivě fungovala. Žádné úpravy taktování apod. jsem v poslední době nedělal. Nevím, jak moc by měla topit GK, ale ruku na pasivním chladiči neudržím.
Díky za pomoc.
Vlnky přes obraz + hroutící se PC - problém s GK?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- JJ
- Začátečník

-
Vlnky přes obraz + hroutící se PC - problém s GK?
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
- Hladis
- Moderátor

Re: Vlnky přes obraz + hroutící se PC - problém s GK?
Pokud mas takovyhle artefakty tak ti Grafarna podava zadost na duchod v nejblizsi popelnici.
- JJ
- Začátečník

-
To si myslím taky, ale trochu mě zaráží, že to sestřelí celý systém. Resp. padající systém se objevil zároveň s artefakty, takže to přisuzuji stejnému původu.
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
- JJ
- Začátečník

-
Přikládám dva obrázky toho, co se děje. Asi to bude na novou grafiku. Setkal se někdo s tím, že by grafika odrovnala systém. Mám zkušenosti s tím, že grafika ukazuje blbosti, ale zbytek PC běží normálně. Tohle se mi zatím nestalo.
Díky
Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Mastodont
- Černá karta

-
Stovky threadů řešící to samé.. 
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Pokud je grafika těžce unstable tak pokud ještě naskočí její driver, tak způsouje nestabilitu a může ti poškodit i OS, ano. Takže, pokud nemáš náhradu, jdi do nouzáku, odinstaluj na ní driver, dej tam "standard VGA" ať něco vidíš a aspoň to neni unstable.
Jinak co se týče tvé grafiky, je to studeňák pod jádrem či pamětí, je death, hoď to do popelnice.
Jinak co se týče tvé grafiky, je to studeňák pod jádrem či pamětí, je death, hoď to do popelnice.