HP Compaq 615 vaše názory

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HP Compaq 615 vaše názory

Příspěvek od RainMakeR »

Hi alll
http://www.alza.cz/hp-compaq-615-d138713.htm
vybírám noťas své mamce. pořídila si od 02 vysokorychlostní bezdrát a ráda by si ho brala sebou notas na cesty (lázně, možná dovolená, apod.) použití hlavně internet,fotky,filmy,občas word(hry ne)
ted je na alze slevněnej a v poměru cena/výkon a výbava jako nejlepší možnost.
chtěla původně ty malý 11" a 12" malý mrchy ale ty jsem ji rozmluvil že to nic neumi a navic to nemá ani mechaniku+ cenově jsou i dražší než tento.navíc ji je 50 let a přeci ten displey potřebuje větší
bude to za těch necelých 9000 dobrá koupě ?
cenově max těch 9000 vic už se do toho davat nechce....
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Za tu cenu to neni spatny notebook, zajimavy by mohl byt jeste model 610 s dvoujadrovym Celeronem za podobnou cenu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

610 je už podle mě zbytečná (3Gb nevyužije) jen teda prý to AMD topí nějak více ale pokud se na tom nebudou hrát hry a bude to jen office notas tak by to mělo být vpoho ne ?
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
kaic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaic »

RainMakeR píše:610 je už podle mě zbytečná (3Gb nevyužije) jen teda prý to AMD topí nějak více ale pokud se na tom nebudou hrát hry a bude to jen office notas tak by to mělo být vpoho ne ?
Zdravím, tento ntb jsem si nakonec koupil. A nemám s ním žádné problémy. Tu teplotu bych ponechal stranou. NTB rozjede v pohodě crysis na medium a teplota se ve win 7 prof. drží na 87C. Zkoušel jsem i GTA4 na win XP 64bit. teplota dosáhla maximálně 94C. :-D po tom co jsem viděl tento výsledek jsem pro jistotu. Hru vypnul. Monitor s rozlišením 1366x768 v pohodě splňuje moje požadavky na autocad. Všichni zde zachází do podrobných parametrů různých monitorů a pořád se hádají o tom jaký monitor je pro rýsování dobrý atd. můj názor je, že asi nezáleží jen na monitoru ale i na tom jak dobře ten program zvládáte, celou SŠ jsme dělali autocad na 17" CRT monitoru, naučil jsem se na něm, a aniž bych musel mít super moderní obrazovku. Ale je to můj názor ;) S filmy je to jedna báseň, 16:9 dělá svoje ;) Také jsem využil Express Card na TV, se kterou jsem ani nepočítal. Notebook můžu jen doporučit :)
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Jaky 3GB? ja mluvil o tomhle notebooku
http://www.mironet.cz/hp-compaq-610--vc ... s+dp98783/
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

Zivan píše:Jaky 3GB? ja mluvil o tomhle notebooku
http://www.mironet.cz/hp-compaq-610--vc ... s+dp98783/
ja zas myslel tenhle :))
http://www.alza.cz/hp-compaq-610-d138727.htm

o celerovi jsem neuvažoval ani vteřinu
http://www.alza.cz/hp-compaq-610-d138719.htm :-X
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Ten Celeron je dvoujadrovy a proti starsim jednojadrovym podporuje i podtaktovani pri necinnosti. Na kancelarske vyuziti je vykonny az az :)
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

615 je teda už koupena po velkém boji jsem nainstaloval Xpčka a pak i SP3 ale co mě teda zarazilo je že nebylo přiloženo nějaké cd s ovladači základové desky a zvuku apod.
p3drox
Nováček
Nováček

Příspěvek od p3drox »

Tak zítra by mi měl přijít taktéž tento notebook. Jen se rozhoduji jaký tam nahrát OS, myslíte, že se vyplatí W7 (ten jsem ještě nikdy neměl,doposud jen XP), nebo XP. Co by jste doporučili?
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

p3drox píše:Tak zítra by mi měl přijít taktéž tento notebook. Jen se rozhoduji jaký tam nahrát OS, myslíte, že se vyplatí W7 (ten jsem ještě nikdy neměl,doposud jen XP), nebo XP. Co by jste doporučili?
V pohodě tam dej win 7, pokud máš aspoň 3 GB RAM, ten Turion jde na tom hezky ve spolupráci s Radeonem 3200. 615ku mám asi měsíc, dostal jsem jako pracovní, mám to shnrnout ?
Nezlobte se na mně ...

zápory:
plasty víka na houby, moc se prohýbá
Turion je přímotop, ventilátor se zapíná hodně často
klávesnice zdvihově dobrá, ale ... pravá čász se prohýbá, kolem enteru a níže
hodně hřeje

klady:
cena
LCD dobře podsvícené

Osobně bych si ho nekoupil, stále platí že stejně jako nafta patří do kamen a ne do motoru osobního auta, tak AMD patří do desktopu a ne do note. Prostě se nesmířím s tím že pracuju s přímotopem a vysavačem .... A není to záležitost tohodle jednoho kousku, máme jich ve firmě asi deset a všechny jedou stejně.
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Galax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galax »

Řekl bych že většina z vás nemá pravdu..... AMD do notebooků patří.... já měl už asi 8 notebooků HP (zítra si jedu pro tento) a všechny měli procesor AMD.... myslím že spíš záleží na frekvenci procesoru..... nesmí být moc vysoká jinak pak to topí jak plotýnka (jak tady někdo říkal...). Ale kdo ví.... třeba kdyby Intel nepodepsal hromadnou smlouvu o výhradní distribuci procesorů do notebooků ( výjimkou je firma HP ) tak bychom teď třeba měli mnohem lepší notebooky s AMDčkama..... Sám mam doma v mim nadupaným stolním pc AMD phenom II x6 (3ghz) a šlape jako hodinky.... vím že je to úplně něco jiného než v ntb..... ale opravdu se mi zdá že AMD co se týče kvality samo o sobě je lepší než intel i výkonem a i cenou..... A u našeho dalšího stolního pc máme AMD staré 12 let (1.6ghz) a také s nim nikdy nebyl problém..... Ono už o tom že je to dobrý notebook říká že je od HPček.... mam doma 10 let staré hp (opět s AMD) a kromě vylomeného levého Ctrl je vše ok a šlape jako hodinky.... tak že já radím asi jako jeden z mála: Kup si ho a budeš spokojený .... kam se na HPčka hrabe Asus, MSI, Toshiba, atd.... pokud něco tak jedině HP a nebo dell ale HP musím doporučit protože mam od něj s nad vše a NIKDY se mi nic nerozbilo (včetně nádherné laserové tiskárny LaserJet 2300 :) ). Přeji příjemnou zábavu....
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“