DOPORUČTE LCD/PLAZMOVOU TELEVIZI
Moderátor: maXXmilian
- Benda0
- Nováček

-
Re: DOPORUČTE LCD/PLAZMOVOU TELEVIZI
Takže chtěl bych si pořídit novou LED televizi do ložnice. Mám jí ve skříni, a tam se pouze vejde 82CM. Jak tedy říkám, uplně nejlepší by byla LED, a alespon aby měla USB, HDMI připojení. A nějaká cenově levná.
- alisan
- Začátečník

-
Benda0 ... na tvou vsuvku se dá říct jediné - tak si ji kup!! Ale pokud chceš poradit, bývá slušné to nejen říct, ale i slušně požádat. A pak se ti možná dostane odpovědi. A až se budeš tázat, tak třeba napiš, co myslíš tím "měla USB". Servisní? Na fotky? Na video? Výstup na USB? HDMI bude mít každá současná. A alespoň cenový rámec by se hodil. Tak to zkus znovu 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pekne sou tedka 3D LCD LED TV od LG. Maji pasivni 3D tj totalne nenamaha oci narozdil od blikajici aktivni tehcnologie kterou pouziva valna vetsina vyrobcu. Momentalne mam obednanou 47" verzi teto TV a rad se pak podelim o dojmy, par 3D filmu uz mam doma pripravenych.
Zatim sem si to skousel v kramu a prvni dojmy super, 3D efekt velmi dobry skoro jak IMAX a nikde nic neblika tj vubec me z toho nebolej oci. Aktivni bryle se snad kolikrat ani nedaji vyskouset v obchode, vsude maj zarivky a bryle neprijemne blikaji uz od prvni vteriny po nasazeni a sou neprijemne tezke a maji male skla coz mi jako cloveku co uz ma svoje bryle dost vadi, u polarizacnich bryly jsou skla vetsi a muzou byt zaoblene coz u aktivnich taky moc nejde docilit.
jinak sem skousel i normalni 2D HD prijem prevedeny do 3D pomoci vnitrni logiky televize a velmi me to prekvapilo 3D neni nijak vyrazne ale je prvnim okem patrne a pekne dokresluje atmosferu.
prece jenom pri dnesnich cenach TV kdy i tyto 3D televize stoji defakto stejne co televize bez 3D mi pride skoda to nekoupit, zvlast pokud se jedna o neagresivni zpusob 3D jako pasivni "polarizacni" technologie nabizi.
Zatim sem si to skousel v kramu a prvni dojmy super, 3D efekt velmi dobry skoro jak IMAX a nikde nic neblika tj vubec me z toho nebolej oci. Aktivni bryle se snad kolikrat ani nedaji vyskouset v obchode, vsude maj zarivky a bryle neprijemne blikaji uz od prvni vteriny po nasazeni a sou neprijemne tezke a maji male skla coz mi jako cloveku co uz ma svoje bryle dost vadi, u polarizacnich bryly jsou skla vetsi a muzou byt zaoblene coz u aktivnich taky moc nejde docilit.
jinak sem skousel i normalni 2D HD prijem prevedeny do 3D pomoci vnitrni logiky televize a velmi me to prekvapilo 3D neni nijak vyrazne ale je prvnim okem patrne a pekne dokresluje atmosferu.
prece jenom pri dnesnich cenach TV kdy i tyto 3D televize stoji defakto stejne co televize bez 3D mi pride skoda to nekoupit, zvlast pokud se jedna o neagresivni zpusob 3D jako pasivni "polarizacni" technologie nabizi.
- Benda0
- Nováček

-
No jo, pardon. Kdyby jste byli tak hodní a poradily mi jakou TV vybrat.alisan píše:Benda0 ... na tvou vsuvku se dá říct jediné - tak si ji kup!! Ale pokud chceš poradit, bývá slušné to nejen říct, ale i slušně požádat. A pak se ti možná dostane odpovědi. A až se budeš tázat, tak třeba napiš, co myslíš tím "měla USB". Servisní? Na fotky? Na video? Výstup na USB? HDMI bude mít každá současná. A alespoň cenový rámec by se hodil. Tak to zkus znovu
Spíš na Video. Čili normal USB, a cenový rámec? Tak pokud se dá slušná sehnat do 10tisíc tak tolik maximálně.
//EDIT: Co říkate na tuhle? Už jí mam vyhlídnutou pěkne dlouho...
http://www.okaycz.eu/?id=246
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
samusngy nemam rad protoze davaj pred obrazovku sklo, tj vsechno se v tom leskne jak psi kulky
. Coz pri my mistnosti kde mam okna z boku by nedelalo dobrotu. Sem spise vyzvavac matnych obrazovek je to mnohem vsestranejsi.
- alisan
- Začátečník

-
V tomhle souhlas se Stratosem. Ale v dané cenové relaci a s tím kam směřuje trh už ty matné obrazovky v budoucnu oc nepotkáš. Sklo má zas výhodu kontrastnějšího podání obrazu a hlavně máš lépe chráněný LCD panel. Co se LED týká, je to jen způsob podsvícení a v této cenové relaci počítej s minimální schopností podsvícení reagovat na prosvětlení scény, pokud vůbec. Řešili jsme to už v předešlém dotazu, máš tam vše co potřebuješ vědět (pár stránek vzad).
Nemá smysl ti moc doporučovat konkrétního výrobce. Stejně jde tak jako tak o značku montovny, spíš než cokoli jiného. Střeva budou vesměs stejná. Máš-li pouze požadavek na USB s plným vstupem, tak to v krámu jednoznačně požaduj. USB má dnes každá, ale některá jen pro servisní mód a dost také jen pro obrázky, video z USB neumí.
Pokud ti tedy nevadí sklo, klidně ber ten Samsung. Parametrově vypadá dobře a sám jsem Samsunga 32" míval (respektive mám, ale už v dětském pokojíku) a slouží dlouho a dobře (není LED, ale to je o prdu). Já ho měl ještě v matu a malá mi na obrazovce plastovou vidličkou z kuchyňky vyryla čáru. Ale zas jsem neměl odrazy, jak píše Stratos
Pokud si budeš vybírat v krámu (doporučuji kvůli reklamacím a hlavně už některé klasické obchody mají internetové ceny), tak si na vybraných TV nech pustit třeba z BD signál a porovnej obraz. Jde o to, co se bude líbit tobě. Každý ho vnímáme jinak. Ale i tak platí, že když tu TV nemáš pak s čím porovnávat (nemáš jich X vedle sebe), žádná dnešní TV tě obrazem neurazí.
Nemá smysl ti moc doporučovat konkrétního výrobce. Stejně jde tak jako tak o značku montovny, spíš než cokoli jiného. Střeva budou vesměs stejná. Máš-li pouze požadavek na USB s plným vstupem, tak to v krámu jednoznačně požaduj. USB má dnes každá, ale některá jen pro servisní mód a dost také jen pro obrázky, video z USB neumí.
Pokud ti tedy nevadí sklo, klidně ber ten Samsung. Parametrově vypadá dobře a sám jsem Samsunga 32" míval (respektive mám, ale už v dětském pokojíku) a slouží dlouho a dobře (není LED, ale to je o prdu). Já ho měl ještě v matu a malá mi na obrazovce plastovou vidličkou z kuchyňky vyryla čáru. Ale zas jsem neměl odrazy, jak píše Stratos
Pokud si budeš vybírat v krámu (doporučuji kvůli reklamacím a hlavně už některé klasické obchody mají internetové ceny), tak si na vybraných TV nech pustit třeba z BD signál a porovnej obraz. Jde o to, co se bude líbit tobě. Každý ho vnímáme jinak. Ale i tak platí, že když tu TV nemáš pak s čím porovnávat (nemáš jich X vedle sebe), žádná dnešní TV tě obrazem neurazí.
- Benda0
- Nováček

-
Díky za rady .
- alisan
- Začátečník

-
Není zač.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Na danou cenu má malý kontrast. "jen" 3mio:1. Chce to aspoň 5mio:1 kvůli černé, pokud to plánuješ na HD filmy... pak i reprodukovaný zvuk bude nic moc, stejně jako řada 8500.Mrtvola píše:Co říkáte na tuhle TV?
LG 50PK760 http://www.scorpion-elektro.com/katalog ... pk760.html
Jinak nějaká jiná Full LED kromě té LG 47LE8500? Díky.
Takže pokud zvuk si potáhneš přes jiné bedínky, budeš s TV spokojený
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- alisan
- Začátečník

-
Tak ona v reálu žádný kontast 3mil.:1 nemá, to je marketing v praxi a dynamický kontrast. A černou neudělá ani když bude větší. Daní LCD technologie je horší podání černé, oproti třeba plazmě. Ale vidět to jen při přímém srovnání dvou takových TV vedle sebe a hlavně!! ... když na film koukáš, stejně nevíš, jaké barvy má skutečně mít. Vidíš co vidíš a neřešíš to. V dané úhlopříčce plazma snad ani není, tedy lze tak jako tak vybírat z LCD a to s podsvícením trubicemi, nebo LED. Nic víc, nic míň a rozdílné podání barev a obrazu celkově (jas, kontrast, ...) na krámu není dáno ani tak technologií, jako tzv. demo režimem té které TV a výrobce. Doma si to člověk stejně srovná dle svých preferencí a pak už od sebe v této cenové kategorii rozeznat dvě různé TV co do podání obrazu je fakt nereálné.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja tedka budu kupovat 3D LED LG 47" LW4500 tak pa poreferuju. 3D jsem si byl vyskouset a polarizacni 3D je opravdu pecka, zadne blikani a zarudle oci
. Obrazovku to ma matnou coz mi taky vyhovuje nemam rad ty sklenene telky co je v nich vsechno videt.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
rozdíl v kontrastu 3mio a 8mio je sakra znát. Mohl jsem porovnávat a pokud dáš na max, co umí, je to na černé sakra znát.alisan píše:....
Ale zase musím říci, že to je jako asi auto, co jede 250km/h a druhé 220km/h... ve výsledku to jede pořád dobře
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- alisan
- Začátečník

-
Ale vůbec ne. Dynamický kontrast je jen o tom, že v jednom místě se trubice/led rozjede na plný pecky a jinde se utlumí, nebo v lepším případě vypne. Ten rozdíl mezi totálně vysvíceným místem a rádoby černým je onen dynamický kontrast. Když vynechám, že si ho obvykle cucá z prstu marketingové oddělení, tak už jen z technického hlediska bude u LED za 10.000,- zrovna tenhle parametr tak akorát zbožným přáním. Jde o to, jak je podsvícení řešeno. U těch levných LED je to tak, že máš několik led diod (buď na boku, nebo za LCD) a světlo z nich se roznáší přes světlovodivý materiál. A ten už z principu neumí pracovat s jedním bodem obrazu. Ať chceš či nechceš, tak podsvíceno nebude třeba jen okno v paneláku proti noční obloze, ale nejspíš i ten panelák a kus oblohy. U pohledu na noční město je to vidět ukázkově. A ten dynamický kontrast, který je na letáku, udává rozdíl mezi úplně vypnutým podsvícením a podsvícením na maximum. To v reálu nikdy mít nebudeš. Pokud tedy nebudeš koukat na vypnutou TV, nebo obraz kde je všude jen naprostá bílá zář. Vždycky je to něco mezi. A to znamená, že černá nemůže být nikdy černá, protože pořád je za LCD nějaké nasvícení. Sice třeba hodně slabé, ale je. Pořád se bavíme o TV za 10tis. Suprové LED mají těch diod třeba několik tisíc a tam už to je zajímavější a asi se dád dosáhnout na stejnou úroveň černé, jako má plazma. Ale to jsme fakt o několik tříd a cifer jinde. Proto je zbytečný koukat na dynamický kontrast a řešit, zda je 3mil, nebo 8mil.
Ale abych to zas jen tak neshazoval. Čistě teoreticky, čím větší kontrast, tím by mělo být lepší škálování odstínu (podsvícení). Ale obávám se, že už je fakt jedno, jestli je to 3mil, nebo cokoli nad. Ono, pokud to není třeba 10tis vůči 3mil, tak běžné oko to moc poznat nezvládne. Ale staré LCD s právě nízkým kontrastem (škálováním) měly problém zobrazit přirozené přechody třeba u slunenčí záře, dýmu a podobně. Teoreticky kontrast, ale spíš blbé zpracování obrazu jako takového. Prostě, ten kotrast fakt nepřeceňovat.
Ale abych to zas jen tak neshazoval. Čistě teoreticky, čím větší kontrast, tím by mělo být lepší škálování odstínu (podsvícení). Ale obávám se, že už je fakt jedno, jestli je to 3mil, nebo cokoli nad. Ono, pokud to není třeba 10tis vůči 3mil, tak běžné oko to moc poznat nezvládne. Ale staré LCD s právě nízkým kontrastem (škálováním) měly problém zobrazit přirozené přechody třeba u slunenčí záře, dýmu a podobně. Teoreticky kontrast, ale spíš blbé zpracování obrazu jako takového. Prostě, ten kotrast fakt nepřeceňovat.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Já s tebou souhlasím, ale bavil jsem o full led za 35 000 a ne za 10tis 
- alisan
- Začátečník

-
Tak to pak jo, tam už je to jiný kafe
Jsem rád že nejsme ve při 
- Mrtvola
- Začátečník

To Izer:
Prosím Tě koukám, že máš LE8500, spokojenost s obrazem? Ptám se jestli se vyplatí těch 24tisíc za TV. Díky.
Prosím Tě koukám, že máš LE8500, spokojenost s obrazem? Ptám se jestli se vyplatí těch 24tisíc za TV. Díky.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku
), Seasonic X560W
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem předtím Samsunga LCD, 100MHz, kontrast 50 000:1 a obraz super. Po prohlídce a koupě LE8500 nechápu, co jsem mělMrtvola píše:To Izer:
Když nastavím LE8500 na to, co umí, je požitek sledovat film či hrát hry. Bylo u mě dost lidí se na to podívat, pač nevěřili, že je edge LED a full LED a jen zírali.
Já mám LE8500 jako monitor k pc. Koukám na HD filmy a seriály a hraju hry, takže TV je dost na toto využitá. Musím pochválit barvy a kontrast. Takovou černou jsem ještě neviděl. Asi je to i tím, že lidi, co mají plazmy, tak je mají za cenu max 17tis a nebo asi hrozně nastavené
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jakej je dneska všeobecnej konsenzus - plazma nebo LCD ?
Uvažuju o televizi do 25K, 46" až 50", provozoval bych na tom PC (hry, HD filmy, seriály, internet) a PS3.
A nemám nejmenší tušení co koupit.
Uvažuju o televizi do 25K, 46" až 50", provozoval bych na tom PC (hry, HD filmy, seriály, internet) a PS3.
A nemám nejmenší tušení co koupit.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- alisan
- Začátečník

-
LCD. Jednoznačně. Plazma nabízí za menší peníz větší úhlopříčku a výbavu (většinou), ale na hraní her ji nechtěj. Sice už se slušně řeší vypalování statického obrazu, ale třeba hra, kde máš stavové řádky/menu/ikony, co se při paření několik hodin nezmění, plazmě dobře neudělá. S cenou do 25tis je LCD s úhlopříčkou 50" naprosto pohodovou volbou.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jen potvrdim. Pokud chces hrat hry, ps3 ci xbox atd, tak lcd. Poda vyborny obraz. Plazmu brat na tv a sledovani filmu, jinak radeji ne