23,44 vs 23,185 čo to je ? to je tak 1% a to je citeľné? možno pri svetovom rekorde a cinebench až úžasné 4%
a ak to spriemerujem všetko bude to 2% a to je tak chyba merania ako sa moje pc vyspalo
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

foboss píše:aby nie, keď je 32 nanometrovýflanker píše:FX na dané frekvenci má nižší spotřebu než Thuban.Keby prerobili Thuban na 32 nm mám taký pocit, že by s ešte dvomi pridanými jadrami rozdrvil BD ako nič pri menšej spotrebe, a to je predsa k smiechu.

alisan píše:Foboss ... je to serverové CPU zanesené do desktopu. Dost možná spoléhali na ještě větší frekvence, co to vykompenzují. Hráčům se to může zdát na dvě věci, ale ne každý je hráč. Záleží jen a pouze na poměru cena/výkon a ničem víc. Když bue dobrý, lepší než u předešlé generace, nevidím v pordeji tohoto CPU problém. Navíc, výrobní kapacita je omezená a pokud ho mají zaměřený primárně na servery a tam se jim podaří víc prosadit, tak je menší prodej v desktopu mrzet nebude. to všechno ukáže až čas a ndešní drsné kategorické soudy jsou tak věštěním z křišťálové koule.

imho, toto je možné...Passmark a další se nezaobírají takovými detaily (podívej i na Sysmark,který je naprosto otřesný a skóre se stejným CPU tam leckdy lítají úplně do jiných dimenzí)DOC_ZENITH píše:Flankere to nedává smysl. Asusy tohle dělaj jen některý, konkrétně ty daržší, ale dělaj to na všech CPU, ne jen s písmenem K na konci. I CPU bez K jdou ocnout, ale jen tam kam jim dovoluje maximální dostupnej turbo násobič, a to chování Asusů se chová stejně u procesorů bez a s K na konci. Navíc by to jen debil zanesl mezi oficiální výsledky, ala věc kterou si Asus snažil vyzdvihnout svoje desky aby vyhrávaly srovnávací recenze, prostě no comment. A co jestě ten mobilní quad na 2Ghz lepší jak I7 950... prostě mi to přijde celé divné.
A co se pamětí týče, tak pokud na tom sakra hodně nezapracovali, tak je 100x větší šance rozchodit 1866Mhz paměti na jakémkoliv Intelu než na aMD. Zkoušel jsi 4x4GB na K10? Většinou to ani nepostne, a stabilní nad 1066Mhz jsem to neviděl. Většina pamětí se nedostane ani na 1600. Natož jakmile zapojíš do hry více než 2 nebo více než 2GB velké moduly. Pokud bude mít BD takovej paměťovej řadič že vezmu 2x4GB ram, zapojim to a oni na své psané voltáži, frekvenci a časování pojedou tak pak se o takovejhlech pamětech vůbec má smysl bavit.
Já dělám na servise kompů a více než 50% z nich mam nestabilní K10 kvůli problémům s RAM, která neni vadná, buďto si s tim prostě nesedne nebo je prostě mco velká na to aby jí ten řadič při dané kapacitě a počtu banků dával, což se mi na Intelu fakt neděje. Na Intelu mam excelramy 4x4GB 1600Mhz 8-8-8-20 a jede mi to na defaultních 1,5v. Na Phenomu mi jedou 1066Mhz max. 1333 když dám jen 2. A to je ještě dobrý, partioty nepostly, Adaty unstable i na 1333, atd.

beat me, if u candexterav píše:ak sú tie čísla hore citelné zvýšenie výkonu ja som pápež
23,44 vs 23,185 čo to je ? to je tak 1% a to je citeľné? možno pri svetovom rekorde a cinebench až úžasné 4%![]()
a ak to spriemerujem všetko bude to 2% a to je tak chyba merania ako sa moje pc vyspalo

32nm proces Thuban + 2 jadra a nizsia spotreba ako BDKeby prerobili Thuban na 32 nm mám taký pocit, že by s ešte dvomi pridanými jadrami rozdrvil BD ako nič pri menšej spotrebe, a to je predsa k smiechu.
o to ide, BD ma nizsie napatia pri vyssich frekvenciach ako Llano.ta spotreba sa si myslím, že časom s vyladením výrobného procesu a revízií procesorov vylepší. Tie procesory bežia na strašne vysokom napätí

S tim ti ale bude mavat tak marketing (a jeho prodlouzena ruka Flankerflanker píše:beat me, if u candexterav píše:ak sú tie čísla hore citelné zvýšenie výkonu ja som pápež
23,44 vs 23,185 čo to je ? to je tak 1% a to je citeľné? možno pri svetovom rekorde a cinebench až úžasné 4%![]()
a ak to spriemerujem všetko bude to 2% a to je tak chyba merania ako sa moje pc vyspaloKdyž bude mít jeden procesor 15 600 a druhý 16 100, kdo je vítěz? 500 bodů není rozhodně nic zanedbatelného....A zvláště, pokud se to pužije v recenzi. 1333 vs 1866 může dát dalších třeba +150 bodů navíc. A to je potom vcelku málo?

ako vravis tie su uz na konci zivota, BD aj ked teraz vykon ma celkom slaby spotreba vyzera dobre aj OC a s vykonom budu vediet ist hore, ale to este potrva. Mozno sa dockame testu Piledriver vs Bulldozer na rovnakej frekvencii, to by mohlo byt velmi zaujimave.DEneb a Thuban myslim uz narazili na hranice svy architektury a tam z toho uz asi moc vyzdimat nejde ani pri lepsim procesu.

Hladis píše:
DEneb a Thuban myslim uz narazili na hranice svy architektury a tam z toho uz asi moc vyzdimat nejde ani pri lepsim procesu.

Vsimni si Floating Point Match (vypocty v plovouci desetine carce) aneb sila FPU (pokud si to dobre pamatuju), brzda bude jinde.THANATOS píše:Nejaky dalsi test.
http://www.overclock.net/15136591-post6839.html