Nastal problém po vysávání

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

theking78
Nováček
Nováček

Nastal problém po vysávání

Příspěvek od theking78 »

Ahoj, dnes sem vysával vnitřek pc, a když jsem ho potom zapl tak sem se dost lekl.
Světlé podtexty jsou světle modře pruhované. Nevíte někdo jak to zpravit?
google.JPG
plocha.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nastal problém po vysávání

Příspěvek od Krteq »

Zkus kartu přesadit, tj. vytáhnout ze slotu a znovu pečlivě usadit. Když už budeš mít kartu venku, zkus prohlídnout uchycení chladiče, jestli dosedá všude a jestli není něco povoleného. Po usazení zkontroluj i zapojení přídavného napájení.

Pokud je to PC s integrovanou grafikou, přesaď RAM moduly.
theking78
Nováček
Nováček

Příspěvek od theking78 »

všechno jsem zkontroloval, ramky přehodil, kartu vyndal a dal zpátky a utáhl šroubky na chladiči a pořád o stejné :sad:
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

zabils kartu,uplne jednoduchy...v pc nikdy nevysavat :!:
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
theking78
Nováček
Nováček

Příspěvek od theking78 »

no já vlasně nevysával, spíše utíral. žádná součástka chybět nemůže, je jen možné že sem něco škrábl..
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nemusi nic chybet,jde o statickou elektrinu ktera vznika pri vysavani,mohls ji proste usmazit
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
theking78
Nováček
Nováček

Příspěvek od theking78 »

ale já jsem nevysával, co se teda s tím stalo? povrh karty jsem utřel hadrem, a jinak jsem akorát z větráku vyndal ten chuchvalec prachu, nic víc. jediný co se mohlo stát je že bych to škrábl šroubovákem.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak proc mas nadpis zes vysaval...zkus vsechno vyndat,profouknout sbernici a zase to tam dat
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle je studeňák, za tejden by se to projevilo tak jako tak, teď se prostě stalo to, že jsi se toho fyzicky dotkul, a projevilo se to už teď, ihmo karta death. Tečka.
theking78
Nováček
Nováček

Příspěvek od theking78 »

DOC_ZENITH tomu nerozumim, můžeš to rozvést?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

klidně to může být studeňák na GK, ale taky mohl statickou elektřinou poškodit GPU-RAM, který jsou na tohle nejvíce citlivé. Ono není moc dobrý nápad používat vysavač na ESD součástky... :)
theking78
Nováček
Nováček

Příspěvek od theking78 »

Všem se omlouvám za nadpisek, ale vnitřek PC jsem nevysával.. takže teorii statické elektřiny můžete vyškrtnout a nevím co je to studeňák.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

theking78 píše:ale já jsem nevysával, co se teda s tím stalo? povrh karty jsem utřel hadrem...
Moment, vlhkým hadrem?
theking78
Nováček
Nováček

Příspěvek od theking78 »

suchým
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

theking78 píše:Všem se omlouvám za nadpisek, ale vnitřek PC jsem nevysával.. takže teorii statické elektřiny můžete vyškrtnout a nevím co je to studeňák.
tak odchází GK... = lze opravit.

P.S: i suchý hadr se na el. součástky nepoužívá... i ten je může poškodit.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

co jinyho se ale k cisteni pc da pouzit ? stlacenej vzduch je dost drahej,udela to psst psst a sprej je prazdnej :o

ja pouzivam pusu + brcko pro usmerneni vzduchu na zebra chladicu :)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Použij štětec, hadr není na elektroniku.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Alfajk píše:co jinyho se ale k cisteni pc da pouzit ? stlacenej vzduch je dost drahej,udela to psst psst a sprej je prazdnej :o

ja pouzivam pusu + brcko pro usmerneni vzduchu na zebra chladicu :)
nejlépe kompresor... ale ten každý doma nemá...

v domácím použití je nejlepší asi použít vysavač tak, že bude vzduch foukat ven (mnoho vysavačů má nasazovací konec i na vstupu, takže může vzduch tlačit ven), ne vysávat a s dostatečně velké vzdálenosti (např. 20cm) vše vyfoukat ;-)
theking78
Nováček
Nováček

Příspěvek od theking78 »

Highlander píše:
theking78 píše:Všem se omlouvám za nadpisek, ale vnitřek PC jsem nevysával.. takže teorii statické elektřiny můžete vyškrtnout a nevím co je to studeňák.
tak odchází GK... = lze opravit.

P.S: i suchý hadr se na el. součástky nepoužívá... i ten je může poškodit.
a jak lze opravit?
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

To s tim vysavačem co bude foukat ven je teba pěkná pí-----a. Ona ta elektřina vzniká právě při průchodu vzduchu hadicí, tedy i na výstupu. Když už to musíš za každou cenu vysávat tak bych kolem konce hadice omotal pozlátko a to zemnil na topení.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“