Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Hladis
- Moderátor

Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Jako bud je to generator nahodnych cisel nebo inzenyri v AMD jeli kazdodeni koks party ,protoze ty vysledky jsou ....... 
- THANATOS
- Začátečník

-
Tu je aj SB2500 na 3.6Ghz proti BD 3.6Ghz
http://i152.photobucket.com/albums/s175 ... f67475.png
http://i152.photobucket.com/albums/s175 ... f67475.png
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nejde ani o to aké má ktorý cpu skore, ale ked mrknrš všetky tie výsledky čo tam majú zistíš že je tam plno ehm podivných skore 
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- THANATOS
- Začátečník

-
dexterav myslis tie ked 2600 ma iny vysledok ako 2600k? To bolo, ze vraj na inej frekvencii alebo co. Idem vyskusat co to mne hodi 
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
iný je iný ale 10x viac a podobne je moc aj na mňa
btw po nete behá spústa pseudo benchov kde majú cpu na default výkon ako pri 6GHz
btw po nete behá spústa pseudo benchov kde majú cpu na default výkon ako pri 6GHz
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
já sem an to línej to přeměřovat...ted jsem na x6 1090T a vedle mám sestavu s llanem
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- THANATOS
- Začátečník

-
dexterav Nechci vidiet ake vysledky to mne hodilo
, ale mam zapnute len 2jadra na 2Ghz, poviem ti tak, ze pri pohlade na ich vysledky moj je vyslovene srot
. Napriklad CPU Integer Math 124
.
edit: tu je 2600K na default, autor je Olivon z xtremesystems.org
http://tof.canardpc.com/view/4f528cdd-6 ... d9c627.jpg
edit: tu je 2600K na default, autor je Olivon z xtremesystems.org
http://tof.canardpc.com/view/4f528cdd-6 ... d9c627.jpg
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Phenom II X6 2x rychlejší FPU než SandyBridge? Že já jsem se tim zabejval....
- THANATOS
- Začátečník

-
DOC_ZENITH tu mas BD a SB udajne na rovnakom takte
http://img822.imageshack.us/img822/9319 ... oclock.png
Taketo teoreticke testy, ktore sa spravaju skor ako generator nahodnych cisiel mam najradsej.
http://img822.imageshack.us/img822/9319 ... oclock.png
Taketo teoreticke testy, ktore sa spravaju skor ako generator nahodnych cisiel mam najradsej.
- del42sa
- Pokročilý

já nevím proč tu řešíte nějaké benchmarky, to co je na tomto CPU nejzajímavější je ta kovová krabička, cituji: "It seriously kicks ass" 
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- Hladis
- Moderátor

Taky koukam ,ze jsem nad tim benchem vubec premyslel
. To plive uplny kraviny.
No s tou krabickou je to hezky. Kdyz uz te nekdo v TERA po sty sunda pri 15fps ,tak smutek zazenes pohledem na krasnou krabicku
No s tou krabickou je to hezky. Kdyz uz te nekdo v TERA po sty sunda pri 15fps ,tak smutek zazenes pohledem na krasnou krabicku
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne, to bude zas slyšet ze všech stran "LAG", a já říkám, jakej lag? Já mam ping dobrej. Jo vy říkáte LAG stavu když máte málo FPS? Aha no.....
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
S nizkym fps narusta tvuj input LAG. Takze to neni tak uplna hovadina.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Vivec
- Středně pokročilý

kdy ta sranda vyjde? nebylo něco o 23 ember? Takže až listopad? snad chtěj stihnout vánoce ne...
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
12. nebo 13.10.2011
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
http://www.hwupgrade.it/forum/showpost. ... ount=22930Vivec píše:kdy ta sranda vyjde? nebylo něco o 23 ember? Takže až listopad? snad chtěj stihnout vánoce ne...
0118 999 881 999 119 7253
- webwalker
- Začátečník

No, koukám, tady to žije, to je zas od včerejška stránek
Na opravdové testy si raději už ty dva týdny počkám, jen bych chtěl napsat můj názor na to jestli je BD 8 nebo 4 jádro.
Já to chápu takto, BD je samozřejmě 8 jádro, protože má v každém modulu 2 oddělené pipeline, každá s vlastní prováděcí jednotkou (execution unit). V HTT jsou sice také 2 pipeline, ale nejsou úplně oddělené a i prováděcí jednotku sdílejí.
Nositelem zpracování logiky threadu je int část cpu, takže sdílená fpu u BD, zde nehraje roli. FPU je, blbě řečeno, jen lepší kalkulačka, která pro thread pouze vypočítává nějaké hodnoty (fp, vektory atd.).
Výpočetních jednotek v prováděcí jednotce, je několik (superskalár) a většinou každá má svou vlastní výpočetní pipeline - pro případ, když výpočet trvá déle než jeden cyklus (nemusí se čekat s dalším výpočtem na dokončení toho prvního) nebo se tam zpracovávají typově odlišné výpočty (fpu, SSE). Výpočetní pipeline u BD jsou 2xALU, 2xAGU, 2xFMAC a 2xIMMX. Tady si myslím, že může dojít k popletení, když někdo mluví o pipeline celého threadu na cpu a druhý o pipeline výpočetní jednotky.
BD tedy dle mého splňuje podmínky 8 jádra i když nemám problém s tím, když někdo tvrdí, že to je 4 jádro, protože na rozdíl od serverů, kde hraje prim propustnost (threadů), aplikace pro DT vyžadují spíše výpočetní výkon, který by mohl BD, díky sdílené fpu, chybět. Takhle to cítím já, ale samozřejmě se můžu mýlit.
Na opravdové testy si raději už ty dva týdny počkám, jen bych chtěl napsat můj názor na to jestli je BD 8 nebo 4 jádro.
Já to chápu takto, BD je samozřejmě 8 jádro, protože má v každém modulu 2 oddělené pipeline, každá s vlastní prováděcí jednotkou (execution unit). V HTT jsou sice také 2 pipeline, ale nejsou úplně oddělené a i prováděcí jednotku sdílejí.
Nositelem zpracování logiky threadu je int část cpu, takže sdílená fpu u BD, zde nehraje roli. FPU je, blbě řečeno, jen lepší kalkulačka, která pro thread pouze vypočítává nějaké hodnoty (fp, vektory atd.).
Výpočetních jednotek v prováděcí jednotce, je několik (superskalár) a většinou každá má svou vlastní výpočetní pipeline - pro případ, když výpočet trvá déle než jeden cyklus (nemusí se čekat s dalším výpočtem na dokončení toho prvního) nebo se tam zpracovávají typově odlišné výpočty (fpu, SSE). Výpočetní pipeline u BD jsou 2xALU, 2xAGU, 2xFMAC a 2xIMMX. Tady si myslím, že může dojít k popletení, když někdo mluví o pipeline celého threadu na cpu a druhý o pipeline výpočetní jednotky.
BD tedy dle mého splňuje podmínky 8 jádra i když nemám problém s tím, když někdo tvrdí, že to je 4 jádro, protože na rozdíl od serverů, kde hraje prim propustnost (threadů), aplikace pro DT vyžadují spíše výpočetní výkon, který by mohl BD, díky sdílené fpu, chybět. Takhle to cítím já, ale samozřejmě se můžu mýlit.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- THANATOS
- Začátečník

-
webwalker osobne pipeline celeho threadu som este nepocul prekvapivo ani marketing ho tak neukazuje, len ako pipeline for execution units.
aj ked zamenim pipeline vypoctovej jednotky za nieco ako pipeline celeho treadu ako hovoris, tak to stale nesedi a vyzera to ako keby JF tym istym slovom pomenoval viac veci
, preto sa mi tam integer kluster viac hodil a davalo to aj spravny vyznam pre jednotlive vety.
Ja to beriem ako porovnanie 1.vykon, 2.spotreba, 3.plocha (sveta trojica -> Trinity
), treba si dosadit nejake spolocne jadro ako zaklad.
aj ked zamenim pipeline vypoctovej jednotky za nieco ako pipeline celeho treadu ako hovoris, tak to stale nesedi a vyzera to ako keby JF tym istym slovom pomenoval viac veci
Ja to beriem ako porovnanie 1.vykon, 2.spotreba, 3.plocha (sveta trojica -> Trinity
4 cores CMP < 4 cores CMP +SMT(HT) < 4 cores CMP +CMT < 8 cores CMP
- webwalker
- Začátečník

THANATOS: Výraz "Pipeline celého threadu" jsem si samozřejmě pojmenoval já. Je to nesmysl, chtěl jsem jen zdůraznit, že pipeline na které je thread zpracováván (od fetch až po retirement ) je něco jiného, než pipeline výpočetní jednotky (je jen její součástí). Tudíž, diskutujeme-li o tom, kolik je tam jader, nemá cenu se zaobírat kolik je tam ALU, AGU, FMAC nebo IMMX, to jsou jen součásti pipeline cpu, na které thread běží.
Pokud tedy v modulu běží dva thready, každý na své dedikované pipeline, obě mají svou int prováděcí jednotku, je to prostě dvoujádro. Ale opravdu nemám problém s tím, když někdo říká, že ne. Pokud bys řekl, že fpu jednotka je dnes také nedílnou součástí prováděcí jednotky, pak bys měl pravdu asi také. Každý si může vybrat
Pokud tedy v modulu běží dva thready, každý na své dedikované pipeline, obě mají svou int prováděcí jednotku, je to prostě dvoujádro. Ale opravdu nemám problém s tím, když někdo říká, že ne. Pokud bys řekl, že fpu jednotka je dnes také nedílnou součástí prováděcí jednotky, pak bys měl pravdu asi také. Každý si může vybrat
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Bez FPU se dovedly spustit naposledy windows95. A jen ňákej SW v nich. Dneska na ní leží takovejch věcí, že nevim jak to někdo může počítat jako "to nepatří k jádru".