Nový NTB na WOW

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nový NTB na WOW

Příspěvek od Paintsoldier »

Jaký je váš rozpočet?
Dejme tomu okolo 25K?

Jakou velikost notebooku preferujete?
DTR (náhradu desktopu – 17“ a více)

Preferujete nějaké značky?
Vesměs ne, nebudu ho takřka převážet a údajně si nyní polepšil s kvalitou a líbí se mě jejich HW osazení v poměru cena/výkon, co říkáte na Acer? V poslední době jsem žádného neviděl, vím, že před léty to byly nejtragičtější NTB a tak k tomu přistupuju s respektem. V práci mám HP Elitebooka a ten je HW hodně povedenej.

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Pracovat (Citrix a systémy na něm) - HW nenáročné, internet, fotky, maily a na co kladu, ale důraz je abych na něm mohl provozovat jediný můj fetiš a tím je World of Warcraft na ultra detaily pokud možno i ve větším raidu. Dle mého to už dnešní GPUčka v noteboocích musejí dát jak nic.

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
V obýváku na stole nebo ložnice a kdyžtak mám velké kombi od Forda - které ho uveze

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
World of Warcraft jinak mě nic nebaví.

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
není potřeba řešit

Jaký operační systém?
W7

Displej
snad aby se na tom dobře koukalo na WOW :D

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
při té 17" by to mohlo být už FullHD? Pokud moc nefantazíruju jelikož notebooky moc nesleduju, zase aby se to netlouklo s GPU a WOW na full detaily. Na desktopu to WOW hraju na Full HD na 21" a to mám desk už pár let starej, tak snad mobilní grafiky dnes už zvládnou takovou hru na FullHD 17"

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
mat nebo lesk, každé má něco do sebe, není to rozhodující.

Kvalita zpracování a design
Kdybych koukal po tomhle pořídím se Macbook PRO, ale u něho u té verze s HD6750 mám obavu, že to WOWko na ultra v raidu nedá (nebo se pletu?), tudíž na tom až tolik nesejde.

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
není, jen se mě nelíběj "herní" Asusy Gaming serie, tak aby to nevypadalo podobně. Myslím, že i standartní NTB se zachováním decentního designu, dnes už může na moje požadavky nabídnout dostačující výkon abych se nemusel dívat na toho ošklivého Asuse.

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
Dokud na něm pojede WOW a tam se větší grafický update už asi jen tak nechystá.
Nebo dokud neodejdou větráčky

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel Core i5 a i7

Jak velká má být operační paměť?
minimálně 4GB, ideálně 8GB. WOW je nenažraný.

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Otázka do placu, mám udělaný výcuc GPU v noteboocích

3DMark 03
AMD Radeon HD 6490M max: 14458 Points MBP
GeForce GT 540M max: 21476 Points
Radeon HD 6650M max: 21862 Points
GT 550M max: 22283 Points
AMD Radeon HD 6750M max: 25742 Points
GeForce GT 555M max: 28937 Points
Radeon HD 6770M max: 29744 Points
GTX 460M max: 36383 Points
GTX 560M max: 38380 Points

Ta nejlepší to asi za ty peníze nebude, tak něco na čem rozeběhnu to co potřebuji, viz. nahoře.

Jak velký má být pevný disk?
500GB stačí

Chcete místo klasického HDD SSD? (lze ho tam šoupnout i později za původní disk)
to by se mě líbilo, ale nemusí to být hned.

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
DVD vypalovačka bohatě stačí, dnes už standard a BR zbytečnost

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
NE

Máte nějaké speciální požadavky?
Ne, jediné to WOW.

K tomu WOW, samozřejmě jsem hledal než jsem založil nové téma, ale veškerá vlákna na tuhle problematiku, potažmo hraní WOWka na NTB jsou už staršího data a tudíž pokroku v mobilní technologii už neaktuální a vybrané stroje v nich už se ani neprodávají, jelikož nerozumím příliš grafikám (M) mobile, tak se dotazuji tady.

namátkou z levnějších - co třeba tohle? http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv7-6110 ... .htm#popis
o něco nad rozpočet - http://www.alza.cz/acer-aspire-7750g-26 ... 234632.htm

Ještě si dovolím EDIT a odpovědět dopředu na zásadní dotaz: proč NTB?
Protože máme doma 6ti měsíční dceru a ta s námi pochopitelně spí v ložnici kde mám desktop a klapání do klávesnice a blikání monitoru jí budí.
Děkuji
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nový NTB na WOW

Příspěvek od Butch »

Na wowko rozhodne potrebujes co nejsilnejsi cpu za ty penize a take grafiku bych volil neco jako GTX560M. Vypnute stiny asi stejne budes muset mit, jako ja u desktopove 6850tky. Nesmyslne zerou vykon.

Osobne jsem poznal rozdil neskutecnej po upgrade na i5 2500K z puvodniho Q6600, takze pak ve spicce v OG uz nemam 15-25fps, ale treba 50-80 pri pohledu do davu. Podobne pak v raidu kdyz hodne lidi neco dela.

Co tento NB?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=96103

Akorat nevim jak je na tom s kvalitou plastu.

Ramku pripadne rozsiris, i kdyz me se u wowka nikdy nestalo ze bych se dostal nad 3,5GB zabrane celkove ramky.

jestli je to i5 nebo i7 je jedno, hlavni je maximalni vysledna frekvence v turbu
Wowku stacej 2 jadra bez HT
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

V jednom z posledních updatů je tuším přidaná podpora 4jader pokud se nepletu ne?

Ten Asus se mi moc nelíbí vzhledem, ale zase je to "herní stroj" a neupeče se snad tak rychle jako běžné NTB a taky by nemusel být díky tomu chlazení tak hlučný. Zase nabídne za ty peníze super výkon, jen se teď trošku obávám těch 17" přece jenom hraju teď WOW na 21" a s menší uhlopříčkou nemám zkušenosti. V práci jsem to pustil jednou na běžné kancelářské 17" a dalo se to a to to mělo šílené rozlišení a hra taky jelikož mi na tom neběžela skoro ani na nejmenší detaily.

Na čem ty hraješ a jak jsi spokojený? Jde mě o to, jestli se to dá, suplovat 17" NTB větší monitor.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Já jsem hrál na 15" Dellu a nebylo to zas tak hrozné. Nakonec mám normalní deskop s 22" (někdy 3x22") :) a nepřišlo mi to nějak OP (když nepočítám 3x22"). Řekl bych že 15-22" je spíše o zvyku, každopádně 17" vs 22" je rozdíl pár cm a to ti opravdu půlku raidu neukrojí :wink: .
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No da se hrat v ruznych rozlisenich, clovek pak jen musi omezit mnozstvi baru na obrazovce.

Momentalne hraju na desktopu(i5 2500k@4.2Ghz, AMD HD6850, 8GB RAM) 24" 1900x1080 a dokazal jsem tu plochu zaflakat zase, cim ma clovek vetsi uhlopricku a rozliseni, tim je vice linej optimalizovat addony :-D Tedy tak je to alespon u me.

Jinak hrani wowka na NB jsem zkousel jen na svym starym, ale tam je slaby cpu 1,83Ghz dual core a grafika x1600pro....to stacilo jen na solo expeni + maximalne bgcko. Raid uz cpu nestihal(absolutni stazeni detailu na minimum zadny fps neprineslo) a v 5men dungu mel taky celkem uz obcas problemy.

Ten co jsem daval odkaz by mel stacit bez problemu. Akorat nevim jak jsou tyhle Asusy kvalitne postavene, chce si to precist nejake recenze a testy.

Co se tyce hernich nb videl jsem na vlastni oci nejakej novejsi Lenovo Ideapad, a chtelo se mi z toho zvracet(vypadal uplne stejne jak rok a pul stary model). Uplne nesnasim ty klouby jak se ten display vyklapi jakoby dozadu za telo, nejen ze to vypada hnusne, ale kolegovi se po roce hodne uvolnily.
Stejne to ale maji i levne Asusy, Hpcka...asi i jine znacky.

Ten co jsem daval odkaz vypada hodne pevne.

Co se tyce podpory 4 jader, myslim si ze neni. Nevim jak to testnout ono kdyz se podivam na vytizeni tak treba dve jedou na 70% a dalsi dve na 20%, z toho bych usoudil ze stale wowko vyuziva pouze dvou jader.

Kazdopadne sandy bridge hrubym vykonem naprosto skvele dohani nedokonalost engine a uz se mi nestalo v raidu ze kdyz mraky lidi kouzli ze by fps slo na nejakych 15 nebo jeste hure, nepadlo mi to snad pod 40 co jsem byl naposledy BH.
Jak jsem psal no OGcko ve spicce vzletnout treba 20 metru a podivat se do davu, to je idelani test vykonu cpu :-D
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

S tou podporou CPU se stačí "podívat" do registru a upravit na 4, popř. 6 jader. Záleží co vlastníte mě se výkon zvedl cca o 70-80fps z +-130. http://www.stonesguild.com/forum/viewto ... =20&t=2264
A rozlišení je wowku jedno které máš, detaily a max. distance dělají fps.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

me tedy nastaveni AffinityMask vubec nepomohlo...
Pomohla az zmena platformy z C2D Q6600 na i5 Sandy bridge a vim o vice lidech kteri zaznamenali stejny vykonostni narust po upgrade.
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Úvaha, má ten Asus HDMI co když zapojím na Sony Bravia Full HD telku? rozjede se na tom WOW ? :D
to předpokládám asi ne ..... jen takovej hloupej dotaz, jinak do něj asi půjdu, nic jiného nezbývá. Malou budit v ložnici fakt už nechci, jelikož je mi jí líto a chodit jí dávat 6x během dungu dudlíka je špatný. Nejhorší je to při boss fightech, pro mě jako holy priesta :D
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

je to vec priorit, dite <=> wow? :-P

jinak jo, na te telce to pojede stejne jako na externim monitoru, ale hraje se na tom blbe, je to spis pro srandu ;-)
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak priority jsou jasné, rodina je přednější, ale když už večer malá spí tak si když zrovna žena kouká na ulice/ordinace v klidu zahrát. Pouze musím zrušit desktop jelikož je tam co malá spí a tam to nejde. Každý máme "něco" čím se odreagováváme.

k té LCD TV, tak z větší vzdálenosti by to mohlo být OK ne? Schválně skusím potom.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

prave ze ne, je to hur videt, kdyz nemas ten monitor u sebe a ani metr a pul uhlopricka ti k tomu nepomuze. me se na to proste spatne diva kdyz pouzivam TV jako monitor.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“