Mizí ikony v průzkumníku win...

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Mizí ikony v průzkumníku win...

Příspěvek od Václav Sedlář »

Dobrý den, poslední dobou se mi někdy stane (hlavně když pc běží celý den-tak večer, nebo když mám připojeno více úložišť současně (ext.disk,flasku,čtečku...), že mi z průzkumníku windows zmizí ikony...např. teď:

Prohlížím net a zavřu prohlížeč. Vlezu do složky Mého účtu a tam vidím jen názvy složek a kde měly být ikony složek, je jen bílo. V pravém sloupci (kde jsou rychlé odkazy na složku video, hudba,atd...) jsou jen nadpisy (Oblíbené, knihovny, domácí skupina, Počítač) a u těchto nadpisů je animovaná lupa (prohledávání). viz. foto: http://imageshack.us/photo/my-images/18/errorow.jpg/

Ale např. v programech když něco otvírám (ukládám), tak v dialogovém okně pro procházení složej je vše ok)

Jediné co pomůže je obyčejné odhlášení a opětovné přihlášení...pak je zas vše ok...

Nevíte čím to je?

Děkuji za pomoc...

P.S.: Mám win 7 64b, 3x hdd (z toho systémový je ssd),4GB ram...

EDIT: druhý obrázek-disk c: http://imageshack.us/photo/my-images/818/error2n.jpg/
Musel jsem ve startu zadat do pole C:. Přes tento pc se na disk nedostanu-nevidím ho...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Mizí ikony v průzkumníku win...

Příspěvek od LiveBomb »

Doporucil bych do vetve "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer" vlozit DWORD "Max Cached Icons" a hodnotou "2048".

A jeste do vetve "HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell" vloz dword "BagMRU Size" s hodnotou "00004e20"

Pro jistotu vytvor si same s QWORD.

Pak zavri vsechny otevrene slozky, otevrsi spravce uloh, ukonci explorer.exe , spus prikazovy radek do nej vloz

Kód: Vybrat vše

CD /d %userprofile%\AppData\Local
DEL IconCache.db /a
EXIT
a restartuj PC
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

ok, díky...večer to tam vložím...

A nevíš čím to je? Ještě před 3 týdny to nedělalo...thx
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Imho. plna cache na ikony....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Tak to nepomohlo, dělá to zas...začalo to dělat znova od včerejška, kdy jsem pořídil NAS server a přidal ho jako síťový disk...

Např. teď jsem na něj nakopíroval foto, upravil jsem otočení fota, ale náhled se nezměnil, dal jsem F5 a od té doby běží v záhlaví (kde je cesta) jen zelený pruh (jako že se to načítá) a ikony nikde, vidím jen názvy souborů...a v tento počítač nic není, jen v levém pruhu jsou na jednotlivých ikonách (knihovny, domácí skupina, počítač) animované lupy...
pute
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pute »

Možná OT ale - zkoušel jsi diagnostiku disku? Eventuelně i pamětí? Občas to vypadá na SW chybu a nakonec se ukáže že pes je jinde ... i když šance je dost malá.
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“