"Senny" HD 555
Moderátor: CageJ
- Shakall605
- Začátečník

"Senny" HD 555
Zdravím potřeboval bych poradit s výběrem sluchátek, pro poslech hudby (pouze zatím z deskopu) a her. Rozmýšlel jsem se jestli koupit kvalitní repro, nebo sluchátka. Ke sluchátkam jsem se přiklonil, protože nebydlím v domě sám a někteří členi chodi brzo spát, proto jsem volil sluchátka s dobrou "izolací" zvuku.
Mám kandidáta Sennheiser HD 555, jediná "vada" na kráse která mě snad odrazuje je že není bezdrát.
Proto se chci zeptat jestli existujou nějaké v kvalitním provedení, ale bezdrátové do ceny 2500,-czk?
Mám kandidáta Sennheiser HD 555, jediná "vada" na kráse která mě snad odrazuje je že není bezdrát.
Proto se chci zeptat jestli existujou nějaké v kvalitním provedení, ale bezdrátové do ceny 2500,-czk?
- wallot
- Středně pokročilý

-
Re: "Senny" HD 555
HD555 jsou otevrena sluchatka a nijak neizoluji a i diky tomu maji takovy slusny zvuk jako maji.
obcas je mam jen tak na stole jako repraky
obcas je mam jen tak na stole jako repraky
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Shakall605
- Začátečník

já doufám že, ty vnější reproduktory pujdou vypnout ne? 
- wallot
- Středně pokročilý

-
coze?
ono pokud z 555 vyndas kurvitka zvuku a tim je upgradujes na HD595 tak jdou vem slyset jeste vic ale samozejme pokud to moc neohulis (coz bys asi stejne ohluchl) tak pres zavreny dvere to nikdo neuslysi
ono pokud z 555 vyndas kurvitka zvuku a tim je upgradujes na HD595 tak jdou vem slyset jeste vic ale samozejme pokud to moc neohulis (coz bys asi stejne ohluchl) tak pres zavreny dvere to nikdo neuslysi
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Shakall605
- Začátečník

no jde mi o to, jestli se to dá udělat, tak aby to fungovalo jako uzavřené, ale pokud to nepůjde tak co nadělám. Pořád to je dobrý kousek o který mám zájem.
Jde mi spíše jen o to že když bude přítelkyně spát a já budu pořád na pc, že neuslyší nic co by ji mohlo vzbudit.
Jde mi spíše jen o to že když bude přítelkyně spát a já budu pořád na pc, že neuslyší nic co by ji mohlo vzbudit.
- wallot
- Středně pokročilý

-
senny hd 515-595 jsou otevrene schvalne a nic s tim neudelas aniz bys uskodil kvalite zvuku
jsou hromady dobrych uzavrenych sluchatek ale to hledej u jinych vyrobcu
jdi si je nekam zkusit. jdi treba s kamaradem nech ho poslouchat a uvidis z jake vzdalenosti zvuk uslysis
jsou hromady dobrych uzavrenych sluchatek ale to hledej u jinych vyrobcu
jdi si je nekam zkusit. jdi treba s kamaradem nech ho poslouchat a uvidis z jake vzdalenosti zvuk uslysis
- TOC
- Začátečník

Ještě jsem neslyšel o někom, komu by nesedly (=tlačily).
Zvukově povedené kousky tyhle HD5xx senny.
Jak už říkal wallot, ty Senny jsou částečně tak dobré taky proto, že jsou otevřené, což zvuku dodává nádhernou vzdušnost a jakousi prostornost.
Ten zvuk pak jde i ven ze sluchátek, ale přes zavřené dveře to opravdu nemá šanci kdokoli slyšet.
Jaký máš zdroj zvuku?
Zvukově povedené kousky tyhle HD5xx senny.
Jak už říkal wallot, ty Senny jsou částečně tak dobré taky proto, že jsou otevřené, což zvuku dodává nádhernou vzdušnost a jakousi prostornost.
Ten zvuk pak jde i ven ze sluchátek, ale přes zavřené dveře to opravdu nemá šanci kdokoli slyšet.
Jaký máš zdroj zvuku?
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
- Shakall605
- Začátečník

Myslíš zvukovku, nebo formát přehrávaní...? nějak nechápu otázkuTOC píše:Jaký máš zdroj zvuku?
- TOC
- Začátečník

Obojí. 
Taky jestli máš třeba sluchátkovej zesilovač, atd.
Taky jestli máš třeba sluchátkovej zesilovač, atd.
- oneill_sx1
- Začátečník

Evidentně nikoliv.
Každopádně chtít po otevřených sluchátkách izolaci, nebo kvalitní a zároveň levná bezdrátová sluchátka, je jako chtít po českém politikovi, aby byl sebekritický a objektivní... Kup si uzavřené Denon nebo Shure.
Každopádně chtít po otevřených sluchátkách izolaci, nebo kvalitní a zároveň levná bezdrátová sluchátka, je jako chtít po českém politikovi, aby byl sebekritický a objektivní... Kup si uzavřené Denon nebo Shure.
- Shakall605
- Začátečník

Nvm, ale já psal levná?
Ten bezdrát není pro mě zas tak velký problém, jen by mě to potěšilo, kdyby...
Každopádně primárně chci kvalitní zpracování, zvuk a to že nebude taková kadence jako Z-5500 že to bude slyšet celý domek (což se potom o mých uší se říct už nedá
)
Ten bezdrát není pro mě zas tak velký problém, jen by mě to potěšilo, kdyby...
Každopádně primárně chci kvalitní zpracování, zvuk a to že nebude taková kadence jako Z-5500 že to bude slyšet celý domek (což se potom o mých uší se říct už nedá
- oneill_sx1
- Začátečník

2500 Kč - bezdráty na této částce tak akorát začínají. Určitě bych chtěl digitální. Nebo ti vypadla jedna nula?
- Shakall605
- Začátečník

nepsal jsem že cena je pevná, tj. jen aby se to začlo pohybovat od a kolem. když bude super dělo za 4tis, tak klidně.oneill_sx1 píše:2500 Kč - bezdráty na této částce tak akorát začínají. Určitě bych chtěl digitální. Nebo ti vypadla jedna nula?
konec konců ty hd 555 třebas v electroworldu stojí 3,8k, ale pokud budou v "té" ceně, něco výrazně lepšího který podtrhuje požadavky, tak si je vezmu.
A pls neřeš cenu, ale sluchátka, cena zajímá/bude zajímat mě
zesilovač teďkom, nemám zatím si chci koupit ty sluchatka, abych věděl na "čem jsem".TOC píše:Taky jestli máš třeba sluchátkovej zesilovač, atd.
jinak parametry pro to mám, zvukovka realtek ALC889, formáty přehrávání od clipu na youtube, her, mp3 až po flac. Pokud budu do budoucna vědět že nejsem hluchej a poznám rozdíl mezi zvukovkami, možná šáhnu po externí, ale dříve ne.
- TOC
- Začátečník

Na takovéhle sluchátka to chce kvalitní zvukovku, ne jenom integrovaný Realtek. To e mrhání jejich potenciálem. Stejně jako poslouchání MP3. FLAC (1MB/s) je formát, který je dobré používat. 
- Shakall605
- Začátečník

mohl by stačit Xonar DX?TOC píše:Na takovéhle sluchátka to chce kvalitní zvukovku, ne jenom integrovaný Realtek. To e mrhání jejich potenciálem. Stejně jako poslouchání MP3. FLAC (1MB/s) je formát, který je dobré používat.
- oneill_sx1
- Začátečník

V bezdrátu je v podstatě na výběr jen Sennheiser, např. uzavřené RS 170, lepší než HD 555 ale nebudou... Nevím, co se stalo u AKG, spoustu let měli na trhu bezdrátovou řadu Hearo, dnes nic. Asi se málo prodávaly.
TOC: Pochybuji, že bys bezpečně rozlišil kvalitní MP3 a FLAC.
TOC: Pochybuji, že bys bezpečně rozlišil kvalitní MP3 a FLAC.
- TOC
- Začátečník

Oneill: Klidně, je to poznat hodně (s kvalitním vybavením). 
- oneill_sx1
- Začátečník

Které stojí asi milion.
- TOC
- Začátečník

Nn, s těma Sennama HD555 a nějakou Xonar Essence to v pohodě rozeznáš.
@Shakall: Jo, to už je celkem slušná zvukovka.
Hlavně nebrat Creative, ty mají pěkné sračky...
@Shakall: Jo, to už je celkem slušná zvukovka.
Hlavně nebrat Creative, ty mají pěkné sračky...
- oneill_sx1
- Začátečník

Slepé testy zatím ukázaly, že lidé mají hlavně dobrou představivost, ale když se láme chleba, nepoznají nic.
Dva roky nazpět jsem se rozhodl, že se audio diskusím budu vyhýbat, ale poslední dobou do toho zase nějak zabředávám.
Dva roky nazpět jsem se rozhodl, že se audio diskusím budu vyhýbat, ale poslední dobou do toho zase nějak zabředávám.
Naposledy upravil(a) oneill_sx1 dne ned 9. říj 2011, 12:07, celkem upraveno 1 x.