Zdravicko ve spolek,
vlastnim 955 phenoma na boardu gigabyte GA870-UD33. Mym cilem od zacatku bylo procesor trochu stahnout na frekvenci a snizit napeti na jadru. Driv, kdyz sem taktoval, tak dycky, kdyz neco bylo uz nestabilni, pocitac najel, ale po chvili zatuhl. Tady je to jiny. Na frekvenci 2,2 GHz jsem mohl jet na 1,05 V na jadre stabilne (testovano prime 95, jen narychlo, cca 5 minut). Jenze problem je, ze na tomhle nastaveni mi pocitac po vypnuti nenajede. Najede az na 1,25 V.
Vedel by nekdo nejakou radu, proc mi kompl jede stabilne, ale nenabootuje a co pripadne s tim? Abych mohl mit nizsi napeti trvale?
A kdysi sem mel nakej board, kde kdyz sme pri taktovani neco podelal a nenajelo to, stacilo pri startu podrzet tlacitko na klavesce a obeslo to to blby nastaveni-nemusel sme mazat bios. V manualu sme to nenasel, maji neco takovyho tedka gigabyty?
Diky;-)
Ivo
phenom 955 downgrade
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Aivosh
- Nováček

-
- StepanPepan
- Začátečník

-
Re: phenom 955 downgrade
Hodnoty 1,05 a 1,25 jsou obě stejné, tedy obě při zatíženém procesoru nebo obě nastavené v biosu?
- Aivosh
- Nováček

-
Re: phenom 955 downgrade
diky za reakci, mozna si nejsem jist otazkou, takze:
1,25 je nastavena v biosu a je to max, co se do prociku pusti. ano, i na 1,05 funguje,ale to az ve winech, kdyz to deska sama podvoltuje automatickym rizenim. na 1,05 nenastartuje kompl. a ja nechci, aby mi to pri max loadu chodilo na tech 1,25, je to zbytecny, kdyz mam overeny, ze frekvenci,co po tom pozaduju, zvladne i 1,05
1,25 je nastavena v biosu a je to max, co se do prociku pusti. ano, i na 1,05 funguje,ale to az ve winech, kdyz to deska sama podvoltuje automatickym rizenim. na 1,05 nenastartuje kompl. a ja nechci, aby mi to pri max loadu chodilo na tech 1,25, je to zbytecny, kdyz mam overeny, ze frekvenci,co po tom pozaduju, zvladne i 1,05