Pořádné odhlučnění?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- HeadHunter
- Začátečník

Re: Pořádné odhlučnění?
A co tahle kombinace?
1. vrstva:
http://www.carhifi-profi.cz/instalacni- ... sh007.html
2. vrstva:
http://www.carhifi-profi.cz/instalacni- ... ns-20.html
To by mohlo být dobré ne? A zdá se mi to i dost levné...
Eventuálně by se naspod dalo dát: http://www.carhifi-profi.cz/instalacni- ... 5-one.html
1. vrstva:
http://www.carhifi-profi.cz/instalacni- ... sh007.html
2. vrstva:
http://www.carhifi-profi.cz/instalacni- ... ns-20.html
To by mohlo být dobré ne? A zdá se mi to i dost levné...
Eventuálně by se naspod dalo dát: http://www.carhifi-profi.cz/instalacni- ... 5-one.html
Laptop: Lenovo Yoga 7 Pro ll AMD Ryzen 7 7840HS ll GeForce 4050 RTX ll 16GB LPDDR5 6400MHz ll 2TB NVME SK Hynix P41 Platinum ll 14.5" 3072x1920 IPS 100% SRGB ll Logitech MX Anywhere 3s
Dock: i-Tec TB4DUALDPDOCKPDPRO + Philips QD-OLED 32M2N8900 + Razer Basilisk v3
NAS: QNAP TS-253D ll 16GB DDR4 RAM ll 2TB Crucial P3 NVME SSD + 2TB WD BLACK SN770 + 20 TB Toshiba MG10ACA20TE
Network: TP-Link Archer BE550 + TP-Link EAP783
NAS: QNAP TS-253D ll 16GB DDR4 RAM ll 2TB Crucial P3 NVME SSD + 2TB WD BLACK SN770 + 20 TB Toshiba MG10ACA20TE
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Když pominu, že vrstva 1 má 2cm na výšku, a vrstva 2 má 1cm, tak by to úplně špatné být nemuselo
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Len pre info:
Odhlučňovacia pena je len +. Základ je mať tichý HW (kvalitná case, pasívne riešenie, kvalitné pomalobežne ventil., ssd, 5400ot. hdd...atď). Ak nie je tichý HW tak nemá význam pena, ktorá len minimálne respekt. ak vôbec pomôže.
Odhlučňovacia pena je len +. Základ je mať tichý HW (kvalitná case, pasívne riešenie, kvalitné pomalobežne ventil., ssd, 5400ot. hdd...atď). Ak nie je tichý HW tak nemá význam pena, ktorá len minimálne respekt. ak vôbec pomôže.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
HeadHunter: pokud clovek pouziva tezkou hmotu, rekl bych, ze dalsi vrstva proti vyssim frekvencim je zbytecna
- malejMatýsek
- Začátečník

Já už těch odhlučňovacích hmot vyzkoušel taky kopec. Začalo to Nexus (slepené pvc a pěna), Akasa, Thermaltake, Acutake (to byl snad nějaký slepený odpad z textilky
) a Silentmaxx (trochu dražší záležitost).
Jako poslední jsem si pořídil:
http://www.revilohifi.cz/montazni-mater ... mm-cz.html
http://www.revilohifi.cz/montazni-mater ... sm-cz.html
Zatím nejlepší co jsem kdy měl. Dobře se s tím pracuje a výsledek předčil všechna moje očekávání.
Ta pěna sice nemá bosáž, nadruhou stranu se na tom nedrží prach a snadno se to čistí. A trochu škoda že Tecsound nemá povrchovou úpravu - ale proti Silentmaxxu to výchází na polovic.
Jako poslední jsem si pořídil:
http://www.revilohifi.cz/montazni-mater ... mm-cz.html
http://www.revilohifi.cz/montazni-mater ... sm-cz.html
Zatím nejlepší co jsem kdy měl. Dobře se s tím pracuje a výsledek předčil všechna moje očekávání.
Ta pěna sice nemá bosáž, nadruhou stranu se na tom nedrží prach a snadno se to čistí. A trochu škoda že Tecsound nemá povrchovou úpravu - ale proti Silentmaxxu to výchází na polovic.
Asus Sabertooth P67 :: Intel i5 2500K (EK Supreme HF) :: 16GB Corsair Vengeance 1600MHz :: EVGA 980Ti SC+ (EK-FC Titan X) :: Crucial M4 256GB :: Crucial M500 240GB :: Asus Xonar Essence STX + Beyerdynamic COP :: Seasonic M12 - 600W :: Lian-Li Tyr X-500 (Aquaero 5 LT + PA Ultra, Laing DDC-1T Plus (XSPC top), 2x XSPC RX480, LQT expa V3-500-SP) :: LG 38UC99-W
RacingRig: Fanatec CluSport Base V2 :: Porsche 918 RSR Wheel :: ClubSport Pedals :: ClubSport Shifter 1.5 w/ SKRS :: Sparco EVO 2 PLUS :: Oculus Rift
RacingRig: Fanatec CluSport Base V2 :: Porsche 918 RSR Wheel :: ClubSport Pedals :: ClubSport Shifter 1.5 w/ SKRS :: Sparco EVO 2 PLUS :: Oculus Rift
- HeadHunter
- Začátečník

A to si teda nalepil na sebe jako 2 vrstvy jo? Na kolik te tak prislo odhlucneni case (jinymi slovy kolik % materialu ti zbylo?)
Laptop: Lenovo Yoga 7 Pro ll AMD Ryzen 7 7840HS ll GeForce 4050 RTX ll 16GB LPDDR5 6400MHz ll 2TB NVME SK Hynix P41 Platinum ll 14.5" 3072x1920 IPS 100% SRGB ll Logitech MX Anywhere 3s
- malejMatýsek
- Začátečník

Tak, tak. Nejdřív Tecsound - zatíží plechy a zabrání vibracím (tím se zbavíš podstatné části hluku). Nejdřív se mi nezdálo, že by tolik hluku vznikalo jen tím, že se na case přenášejí vibrace z disků a ventilátorů, ale je to tak. A pak pěna a ta pohltí zbytek.
Zůstala mi od obou necelá polovina. To jest asi osm stovek. Nebylo to za hubičku, ale podle mě to za to stálo. Ještě disk do boxu a je dokonáno.
Zůstala mi od obou necelá polovina. To jest asi osm stovek. Nebylo to za hubičku, ale podle mě to za to stálo. Ještě disk do boxu a je dokonáno.
Asus Sabertooth P67 :: Intel i5 2500K (EK Supreme HF) :: 16GB Corsair Vengeance 1600MHz :: EVGA 980Ti SC+ (EK-FC Titan X) :: Crucial M4 256GB :: Crucial M500 240GB :: Asus Xonar Essence STX + Beyerdynamic COP :: Seasonic M12 - 600W :: Lian-Li Tyr X-500 (Aquaero 5 LT + PA Ultra, Laing DDC-1T Plus (XSPC top), 2x XSPC RX480, LQT expa V3-500-SP) :: LG 38UC99-W
- nepwk
- Nováček

Ahoj, prosim o rady a predne upozornuji ze jsem amater a prosim o strpeni 
a) co mam koupit jako druhou vrstvu k Fractal R3. Koupil bych reseni od SilentMaxx uvedenou zde ale jiz ji nemuzu najit v ceskych obchodech.
b) taky bych chtel nejakej dalsi vetracek na predek, ale nechce se mi pro odvod pouzit pozice navrchu..cilem by melo byt vetsi prisun vzduchu ke grafice
Diky
a) co mam koupit jako druhou vrstvu k Fractal R3. Koupil bych reseni od SilentMaxx uvedenou zde ale jiz ji nemuzu najit v ceskych obchodech.
b) taky bych chtel nejakej dalsi vetracek na predek, ale nechce se mi pro odvod pouzit pozice navrchu..cilem by melo byt vetsi prisun vzduchu ke grafice
Diky
- shelby_nr
- Čestný člen

-
1. vymeň tie Fractal ventil. ...kúp 3x Antec TrueQuiet
2. a odhluč. penu asi King Mod Premium
2. a odhluč. penu asi King Mod Premium
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- TOC
- Začátečník

Taky bych potřeboval poradit odhlučňovací hmotu.
Něco v rozměru půl metru čtverečného (max 1m, víc nevyužiju).
Bude to použito na odhlučnění volně ložených disků, pumpy a odstínění hluku od radiátorů.
Zpevnění nepotřebuji, vibrace přenášeny nebudou.
Něco v rozměru půl metru čtverečného (max 1m, víc nevyužiju).
Bude to použito na odhlučnění volně ložených disků, pumpy a odstínění hluku od radiátorů.
Zpevnění nepotřebuji, vibrace přenášeny nebudou.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
- nepwk
- Nováček

Pri pohledu na treti variantu jsem vymyslel tohle:

S tim ze bych vetrak zezadu dal dopredu (vepredu by tedy byly 2x Fractal FD-FAN-120) a dozadu koupim Noctua NF-S12B FLX
U tehle moznosti se mi libi ze bude teply vzduch od grafarny odvadet ventilator od zdroje, ale zaroven nevim, jestli to nebude vadit, ze vlastne bude zdroj chlazeny teplym vzduchem ze skrine od grafiky. Nechce se mi kvuli odhlucneni otevirat horni, bocni nebo spodni pozici, ale zaroven si myslim, ze by to mozn jeden vetrak navic sneslo, tak proto chci neco zkusit jinak. (Nyni mam variantu 1 ktera je v uvedena v tom zminenem clanku)
Co si o tom myslite?
Asi by to chtelo radsi testnout nez se ptat, ale je mozny ze nekdo zkusenejsi ma s tou variantou s otocenym zdrojem zkusenosti
Diky

S tim ze bych vetrak zezadu dal dopredu (vepredu by tedy byly 2x Fractal FD-FAN-120) a dozadu koupim Noctua NF-S12B FLX
U tehle moznosti se mi libi ze bude teply vzduch od grafarny odvadet ventilator od zdroje, ale zaroven nevim, jestli to nebude vadit, ze vlastne bude zdroj chlazeny teplym vzduchem ze skrine od grafiky. Nechce se mi kvuli odhlucneni otevirat horni, bocni nebo spodni pozici, ale zaroven si myslim, ze by to mozn jeden vetrak navic sneslo, tak proto chci neco zkusit jinak. (Nyni mam variantu 1 ktera je v uvedena v tom zminenem clanku)
Co si o tom myslite?
Asi by to chtelo radsi testnout nez se ptat, ale je mozny ze nekdo zkusenejsi ma s tou variantou s otocenym zdrojem zkusenosti
Diky
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Ten zdroj by som hentak nedával:
- skazíš airflow...ak by vga bola pasívna tak by to malo význam, ale takto budú "bojovať" o chladnejší vzduch
- pre zdroj je lepšie ak bude mať vlastný okruh...kedže ak by nasával teplý vzduch tak by sa musel viac chladiť = vyššia hlučnosť
- pri takej orientácií zdroja by si musel dokúpiť predlžovačku na 8-pin EATX12V, kedže už pri otočení (ventil. smerom dole) to budeš mať len tak tak...
Tie Fractal fany vymeň, síce keď ich zreguluješ budú tiché, ale nič nepretlačia...
To tam máš také teplo keď toto riešiš? tak na vrch daj 140mm na 500rpm
- skazíš airflow...ak by vga bola pasívna tak by to malo význam, ale takto budú "bojovať" o chladnejší vzduch
- pre zdroj je lepšie ak bude mať vlastný okruh...kedže ak by nasával teplý vzduch tak by sa musel viac chladiť = vyššia hlučnosť
- pri takej orientácií zdroja by si musel dokúpiť predlžovačku na 8-pin EATX12V, kedže už pri otočení (ventil. smerom dole) to budeš mať len tak tak...
Tie Fractal fany vymeň, síce keď ich zreguluješ budú tiché, ale nič nepretlačia...
To tam máš také teplo keď toto riešiš? tak na vrch daj 140mm na 500rpm
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
docela me zarazi, ze posledni dobou si lide mysli, ze jedine tiche fany dela noctua. zitra doplnim tento post, dnes uz nemam silu 
EDIT: tak napriklad za zminku stoji Enermax T.B. a i magma, dale SilverStone Air Penetrator
EDIT: tak napriklad za zminku stoji Enermax T.B. a i magma, dale SilverStone Air Penetrator
- nepwk
- Nováček

Budu se tesitFlegy píše:zitra doplnim tento post, dnes uz nemam silu
- TOC
- Začátečník

Tak co Flegy?
Taky jsem celkem zvědavý, ten Be Quiet! určitě nebude špatná volba. Dobré jsou taky enermaxy nebo Noiseblockery.
Taky jsem celkem zvědavý, ten Be Quiet! určitě nebude špatná volba. Dobré jsou taky enermaxy nebo Noiseblockery.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
tak nic
. sve jsem napsal do postu vide.
jinak je fakt, ze Be Quiet! Shadow Wings nevypada zle, ale buh vi, co zacnou po case delat ty loziska
jinak je fakt, ze Be Quiet! Shadow Wings nevypada zle, ale buh vi, co zacnou po case delat ty loziska
- shelby_nr
- Čestný člen

-
to si dúfam nemyslel mňaFlegy píše:docela me zarazi, ze posledni dobou si lide mysli, ze jedine tiche fany dela noctua.
Inak podľa mňa ten SelverStone Air nemá význam ak je za ním prekážka (HDD kôš) a je hlučnejší...
Ak si vyberieš 1 z týchto tak nespravíš chybu: Enermax T.B., Noiseblocker XL, be quiet! (ale ako už bolo písané je otázne ako to sním bude po čase...inak 140mm verzie na začiatku boli vy-osené tak hádam to už je ok), Nanoxia DX, Gelid Wing, Scythe Gentle Typhoon, Antec True Quiet, Noiseblocker Pro PL.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nemyslel jsem to jmenovite neboj. jinak ten air penetrator by mohl byt perfekt pro uziti na radiator