d-link dwa 125 nepřipojím se k routeru

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kokin
Začátečník
Začátečník

d-link dwa 125 nepřipojím se k routeru

Příspěvek od Kokin »

Koupil jsem si d-link dwa 125 a nemůžu se s nim připojit ke svýmu routeru. Mam winXP, v seznamu sítí vidím tu svojí a když dám připojit tak naskočí tahle tabulka a nic to neudělá. Když se zkoušim připojit k nějaký jiný cizí síti tak se to začne připojovat, píše to načítání síťové adresy (pak se to nepřipojí protože neznám heslo) ale aspoň to něco dělá.

Nějaký rady?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: d-link dwa 125 nepřipojím se k routeru

Příspěvek od Brázda.l »

slabej signál? Posli screen z inSSieru.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Tady to je. Sorry že to trvalo tak dlouho, nemám k tomu pc zrovna ideální přístup.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Nepouzitelny... strasne spatny signal. Ideal je do -50, do -70 je to na hrane pouzitelnosti, od -80 je to vicemen nepouzitelny.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Ok. Mám teda koupit jiný adaptér? Protože se svým laptopem se na tom samém místě bez problému připojím. Signál sice není nejlepší, ale v pohodě to funguje, tak předpokládám, že lepší adaptér by mohl pomoct. Mohli byste mi něco doporučit?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Stolni PC?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Ano. Ale kabel mi nepřijde jako dobrý řešení, musel bych ho tahat přes půlku bytu a pak o 2 patra dolu.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ja vim ze me spousta lidi bude zase proklinat, ale kabel je to nejlepsi reseni a pokud jeho natazeni nebrani vazny duvody, tak bych natahnul tech par metru kabelu - tech par der ve zdi za to stoji.

Pokud je to nejaka USB blbina, tak ji zkusit natahnout ze zadu z pc usb kabelem nekam mimo...
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

No je to tak 30 metrů. Vim, že to je nejlepší řešení, ale o to mi ani tak nejde. Nepotřebuju aby ten net šel rychle ale aby vůbec šel. Proto tam chci tu wifi, je to daleko jednodušší. A když to místo 2 mb pojede 200 kB/s, to už mi je jedno.

Je tady teda nějaká možnost jak rozchodit tu wifi? Vzhledem k tomu, že laptop mi tam funguje (a to je starej Acer), to to musí nějak jít ne?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

a proc mas ten router teda tak daleko? :-) misto tahnout 30 metru kabel k routeru zkus natahnout 30m kabel do routeru a router si dat rovnou k PC :-)

nebo to muzes zkusit i WIFI, ale bude to nespolehlive a hlavne pres 2 patra jak pises. wifi je ale idealne jen do 1 mistnosti na primou viditelnost. zkus najit tip na kvalitni USB nebo PCI wifi sitovku ve starsich tematech, nedavno se to tu resilo.
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Protože router mám u sebe v pokoji u svýho PC a druhý PC mám o 2 patra níž v kanceláři.

Kabel jako kabel, 30m se mi tahat nechce :)

No nic, zajedu do nějakýho obchodu kde mi snad řeknou co koupit. Opravdu nemám čas tady hodiny procházet forum a hledat co koupit. Myslel jsem, že s tim třeba někdo má zkušenost a může mi přesně doporučit co koupit ;)

Ale i tak díky za odpovědi.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Oni ti neporadi ani v tom krame, wifi na tohle proste neni delana. Navic ji ovlivnuje asi milion a jedna vec. Podivej se v inssideru jak je na tom ten notas. Idealne se wifi pokryva po patrech, pripadne po mistnostech.
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Pouzivam wifi na vzdialenost 20m cez tri steny a uplna spokojnost.
Pravda na tie sranda anteny to nebolo nic moc, tak som pouzil smerove panelove anteny na obidvch stranach a funguje to k uplnej spokojnosti. Signal -50dBm, linkova rychlost stabilne na 54Mbps, priepustnost o troska viac ako 2MB/s.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

to uz je ale trochu vic nez bezne uzivatelske reseni :-P
Kokin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kokin »

Tak mi bylo doporučeno, abych si koupil Airlink WN-360USB

http://cz.airlive.com/product/product_3 ... 4297283834

Máte s tim někdo zkušenosti? Protože se mi z nějakýho důvodu nedaří spustit tu konfigurační utilitu, prostě to nenaběhne. Mam to na winXP.
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Nemam priamo s tymto vyrobkom skusenosti, ale popis co to hlasi ked to nenabehne, pripadne vypis z logu udalosti by sa zisiel. Skus popisat co a ako si instaloval.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“