Rage - novinka od id Softu
Moderátor: Baneshee
- Frky
- Začátečník

-
Re: Rage - novinka od id Softu
Docela mi překvapuje nenáročnost Rage, když si vzpomenu, když přišel Doom 3. 
- hammond
- Nováček

-
Re: Prosím o radu..
zaxxon píše:ovaldac na grafiku mas aky?
rage performance, ale zkusil jsem i ten druhý a nijak to nepomohlo. Jak se prosím tě používá ten config?
Ohledne toho prikazu: Vytvor si zastupce od spousteciho exe, potom na nej kliknes pravou mysi - zvolit vlastnosti, v zalozce zastupce mas cestu k tomu zastupci a tam pridas ten parametr. bude to vypadat asi takhle (tu cestu ma samozrejme kazdej jinou, zalezi kde to mas nainstalovany) "C:\Program Files (x86)\Bethesda Softworks\Rage\Rage.exe" +jobs_numThreads 0
Samozrejme tu hru pak musis spoustet z toho zastupce. Pokud to mas pres steam tak tam si nejsem uplne jistej.. Steam nepouzivam, ale melo by to fungovat asi podobne, akorat ten parametr pujde pridat rovnou k ikone ve steamu a nemusis vytvaret zastupce.
- Alfajk
- Začátečník

-
tyhle konzolovy engine jsou k zbliti,nechapu proc to na PC cpou temer bez predelavek, 70% konzolovek je v pc podobne uplne o nicem,tim ze maj konzole nulovej "grafickej" vykon oproti hernimu pc,tak hry dost trpej na grafice,bez konzoli by to dneska uz mohlo vypadat uplne jinak...
na to,jak je hra monstrozne velika nenabizi graficky temer nic,tomu rikam "optimalizace"
na to,jak je hra monstrozne velika nenabizi graficky temer nic,tomu rikam "optimalizace"
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Frky
- Začátečník

-
Konzolová grafika má výhodu pro uživatele, co mají starší PC a nechtějí,nebo nemohou investovat větší množství peněz do PC. Na druhou stranu by to chtělo zase nějaký grafický etalon, jako byl Doom3, HL2, Far Cry, Oblivion, Crysis... Už jsem OT, tak končím... 
- Alfajk
- Začátečník

-
k tomu by melo slouzit nastaveni urovne detailu - low - mid -high ,na low by to melo mit proste low naroky a behat to i na slabsich strojich a na high by to zase melo vypadat krasne...ted treba v deus ex HR neni skoro zadnej rozdil mezi low a high nastavenim(ani vykonem ani grafikou)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- rbclass
- Žlutá karta

-
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
A co Metro2033, nastav si ho na "plnou palbu" a nezahraješ si na ničem, co nestojí 100K+Frky píše:Na druhou stranu by to chtělo zase nějaký grafický etalon, jako byl Doom3, HL2, Far Cry, Oblivion, Crysis... Už jsem OT, tak končím...
- Frky
- Začátečník

-
Metro se přiznám, že jsem nehrál, ale není tak trochu na vině i optimalizace? Že na to, jak jsem viděl screeny (jinak v realu to určitě vypadá lépe), to nevypadá zas tak krásně na to jak to špatně běží. Ale nehrál jsem, je to jen můj názor z recenzí, screenů a videí. Tudíž neříkám, že ten názor je správný 
- zaxxon
- Začátečník

-
Re: Prosím o radu..
Díky moc!!!!!, už to jede úplně v poho:-)hammond píše:zaxxon píše:ovaldac na grafiku mas aky?
rage performance, ale zkusil jsem i ten druhý a nijak to nepomohlo. Jak se prosím tě používá ten config?
Ohledne toho prikazu: Vytvor si zastupce od spousteciho exe, potom na nej kliknes pravou mysi - zvolit vlastnosti, v zalozce zastupce mas cestu k tomu zastupci a tam pridas ten parametr. bude to vypadat asi takhle (tu cestu ma samozrejme kazdej jinou, zalezi kde to mas nainstalovany) "C:\Program Files (x86)\Bethesda Softworks\Rage\Rage.exe" +jobs_numThreads 0
Samozrejme tu hru pak musis spoustet z toho zastupce. Pokud to mas pres steam tak tam si nejsem uplne jistej.. Steam nepouzivam, ale melo by to fungovat asi podobne, akorat ten parametr pujde pridat rovnou k ikone ve steamu a nemusis vytvaret zastupce.
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
určitě je na vině optimalizace, hlavně exteriérů, která je odfláknutá a rapidně snižuje FPS. Interiéry jsou super a jede to slušně...Frky píše:Metro se přiznám, že jsem nehrál, ale není tak trochu na vině i optimalizace? Že na to, jak jsem viděl screeny (jinak v realu to určitě vypadá lépe), to nevypadá zas tak krásně na to jak to špatně běží. Ale nehrál jsem, je to jen můj názor z recenzí, screenů a videí. Tudíž neříkám, že ten názor je správný
- marek p
- Začátečník

-
Můžu konečně konstatovat funkčnost hry.
Pokud to shrnu,tak s 2jádrem E7200 a HD4850 512MB je třeba mít poslední patch,opengl ovladač z posledních 11.10 V2,zapnuté AI a přidány parametry "+jobs_numThreads 0 +seta vt_maxPPF 8" více netřeba.
Hra potom běží prakticky stále na 60fps.
Myslel jsem,že to snad nikdy nerozjedu.
Pokud to shrnu,tak s 2jádrem E7200 a HD4850 512MB je třeba mít poslední patch,opengl ovladač z posledních 11.10 V2,zapnuté AI a přidány parametry "+jobs_numThreads 0 +seta vt_maxPPF 8" více netřeba.
Hra potom běží prakticky stále na 60fps.
Myslel jsem,že to snad nikdy nerozjedu.
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dohráno. Konec je absolutní výsměch a totálně už tak mdlou hru deklasuje. To je vyloženě na kriminál, takhle to zmrdat. Celá hra se nese ve smyslu dojít do koridoru xy, ten vystřílet, něco tam sebrat a otevřivší se zkratkou se vrátit. Ježdění po pustině a ničení respawnujících se banditů je po čase otravný, interakce s prostředím nulová, vybalancování zbraně vs nepřátelé je taky bídný a o grafice nemá cenu ani mluvit. Potenciál by byl,ale to by ho id soft musel umět využít. Stylisticky je to pěkný, hrát se to dá, ale nechápu ty hromadný onanie a vysoký hodnocení. Spíš mi přijde, že se všem zvedlo e-péro z toho, že to konečně vyšlo, je to od id softu, tudíž to nemůže bejt špatný. 5/10
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jak to je s těmi drivery. Je doporočuneno mít 11.10_preview2 nebo ten předchozí amd_catalyst_rage_performance_driver? Mám preview a občas se textury při rychlých pohybech dokreslují. Každopádně hra vypadá velice rozporuplně, takže bych uvítal kdyby aspoň normálně jela.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
- theedge
- Začátečník

Nesetkali jste se někdo s problémy se zvukem ?
Ve hře mám nainstalovaný ten velký 1GB patch. Zvuk ve hře normálně jede, ale jakmile někdo mluví (třeba hned ten počítač při probuzení z hybernace ), tak místo řeči/hlasu je slyšet jen velmi hlasitý šum. Netušíte co s tím ? Zvukovku mám Creative X-Fi Titanium HD s posledním driverem, Win 7 64bit.
Ve hře mám nainstalovaný ten velký 1GB patch. Zvuk ve hře normálně jede, ale jakmile někdo mluví (třeba hned ten počítač při probuzení z hybernace ), tak místo řeči/hlasu je slyšet jen velmi hlasitý šum. Netušíte co s tím ? Zvukovku mám Creative X-Fi Titanium HD s posledním driverem, Win 7 64bit.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bylo blbým crackem 
- rbclass
- Žlutá karta

-
Pravda.RaZZoR píše:Dohráno. Konec je absolutní výsměch
- kotas
- Středně pokročilý

Po aplikaci patche hra drží a jede krásně plynule **
- NICE WORKS!
..o grafiku nejde, jde o maximální hratelnost, svět v RAGE je naprostá špička a nenajdete zde opakující se krajinu či prostředí.. ID Tech 5 Engine je revoluční, nechci ani pomyslet, co to potom udělá s DOOM 4, až v ID upraví textury.....myslím, že to bude jen další špička, ID nikdy neposralo a neposere žádnou hru, jejich engine a hry byli vždy nadčasové a revoluční !!! ....
Nějaké moje další screeny..:

Mě se hra líbí hodně, nečekám od ní otevřený svět a naudpané RPG, jako třeba Fallout, i když je hra na F3 dost podobná, ale je to od ID. Hra je prostě nářez, žeru ji jedním dechem..sto lidí=sto názorů, každý jsme jiní a máme jiný "style", kdyby jsme byli všichni stejní, byla by tady na světe nuda.....
to theedge: zkus alternativu ke creative driverům, já mám PAX drivery, tuším, že v poslední verzi 4.55. CREATIVE drivery jsou zastaralé a dlouho neaktualizované, navíc ty PAX přináší kvalitnější zvuk..
- NICE WORKS!
..o grafiku nejde, jde o maximální hratelnost, svět v RAGE je naprostá špička a nenajdete zde opakující se krajinu či prostředí.. ID Tech 5 Engine je revoluční, nechci ani pomyslet, co to potom udělá s DOOM 4, až v ID upraví textury.....myslím, že to bude jen další špička, ID nikdy neposralo a neposere žádnou hru, jejich engine a hry byli vždy nadčasové a revoluční !!! ....
Nějaké moje další screeny..:
Mě se hra líbí hodně, nečekám od ní otevřený svět a naudpané RPG, jako třeba Fallout, i když je hra na F3 dost podobná, ale je to od ID. Hra je prostě nářez, žeru ji jedním dechem..sto lidí=sto názorů, každý jsme jiní a máme jiný "style", kdyby jsme byli všichni stejní, byla by tady na světe nuda.....
to theedge: zkus alternativu ke creative driverům, já mám PAX drivery, tuším, že v poslední verzi 4.55. CREATIVE drivery jsou zastaralé a dlouho neaktualizované, navíc ty PAX přináší kvalitnější zvuk..
Naposledy upravil(a) kotas dne čtv 13. říj 2011, 10:24, celkem upraveno 1 x.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- zombux
- Odborník PCT

takže v zásadě stačí vzít můj pár let starej komentář k Doomu 3. vyhypovanej shitRaZZoR píše:Dohráno. Konec je absolutní výsměch a totálně už tak mdlou hru deklasuje. To je vyloženě na kriminál, takhle to zmrdat. Celá hra se nese ve smyslu dojít do koridoru xy, ten vystřílet, něco tam sebrat a otevřivší se zkratkou se vrátit. Ježdění po pustině a ničení respawnujících se banditů je po čase otravný, interakce s prostředím nulová, vybalancování zbraně vs nepřátelé je taky bídný a o grafice nemá cenu ani mluvit. Potenciál by byl,ale to by ho id soft musel umět využít. Stylisticky je to pěkný, hrát se to dá, ale nechápu ty hromadný onanie a vysoký hodnocení. Spíš mi přijde, že se všem zvedlo e-péro z toho, že to konečně vyšlo, je to od id softu, tudíž to nemůže bejt špatný. 5/10
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to mi bylo hned jasny. vzdyt jedine, co carmack umi, jsou enginy... 
navic me docela fascinuje, jak posledni dobou vychazeji sami beta verze. soudim podle chyb ve hrach... asi se poucili (bohuzel) od MS... nac produkt dodelavat, kdyz si ho lidi stejne koupej
navic me docela fascinuje, jak posledni dobou vychazeji sami beta verze. soudim podle chyb ve hrach... asi se poucili (bohuzel) od MS... nac produkt dodelavat, kdyz si ho lidi stejne koupej
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
naprostý souhlasFlegy píše:navic me docela fascinuje, jak posledni dobou vychazeji sami beta verze. ...